Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDet bedste fra CES 2020 - FlatpanelsDK

Det bedste fra CES 2020

10 Jan 2020 | Torben R, Rasmus L (@flatpanelsdk) |

På en messe fuld af koncepter og prototyper repræsenterer et 48-tommer OLED TV noget meningsfyldt; noget som vil bringe 4K HDR til folket. Samsungs Q950TS er også fed, mens microLED fortsat viser stort potentiale.

Vinder: 48" OLED TV

Mange seere har stadig til gode at opleve god 4K og High Dynamic Range-billedkvalitet. Andre forbrugere har købt et mellemklasse LCD TV for derefter at afskrive HDR som "intet særligt", alt imens avancerede LED-systemer forbliver forbeholdt de dyreste LCD TV pga. høje produktionsomkostninger. Det er en skam, men der er en vej fremad. For hver gang OLED TV går yderligere et skridt ned ad pristrappen, så kommer 4K HDR-billedkvalitet et skridt nærmere folket. Flere seere vil føre til mere indhold, som vil føre til flere seere. Med 48-tommer formatet, som lanceres i 2020 af LG og Sony (og muligvis andre), bliver OLED TV billigere end nogensinde og den gode ydelse kommer ned i et mindre format. Det er noget, som forbrugerne rent faktisk har råd til over en bred kam, og det repræsenterer noget meningsfyldt. 48-tommer OLED TV er derfor valgt from Flatpanels 'Best of CES 2020'.

Best of CES 2020 - 48-tommer OLED TV

Andre højdepunkter

Det er altid svært kun at vælge en. MicroLED imponerer til stadighed, men siden vi tildelte det vores 'Best of CES 2018' så er det blevet tydeliggjort, at der stadig er mange udfordringer. Fabrikanter kan hævde at have "lanceret" dem, men med priser, der overstiger 1 million kroner, så er det lidt søgt. Vi tror heller ikke på, at de fleste forbrugere ønsker at samle deres TV fra moduler. Vi vil have mindre - ikke større - microLED TV som integrerede pakker. Omvendt er billedkvaliteten fantastisk og det er opløftende at kunne konstatere, at så mange producenter tilsyneladende investerer i den nye skærmteknologi; fra Sony, Samsung og LG til mindre prominente mærker som kinesiske Konka. Så vi holder blikket fast rettet mod microLED.

microLED fra Konka

Samsungs Q950TS er også et fedt TV og noget, som man rent faktisk vil kunne købe i år. Det ville dog have været endnu federe, hvis det havde haft 4K-opløsning, hvilket ville nedbringe prisen. Ingen aktør på CES formåede at demonstrere på nogen måde, at 8K er klar til bedste sendetid i 2020. Vi ses næste år på CES 2021.Flere fokusartikler

Apple TV 4K (2021) vs. Apple TV 4K (2017) vs. Apple TV HD

23 Apr 2021 |

Interview med Amazon Prime Video: Kig på os en gang til

22 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Første indtryk: Paramount+ i Apple TV app

25 Mar 2021 |

Dansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle

26 Feb 2021 |