Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonDet bedste fra CES 2019 - FlatpanelsDK

Det bedste fra CES 2019

11 Jan 2019 | Flatpanels |

Der var masser af gode TV og skærmteknologier på CES 2019 og det er altid svært at skulle udvælge et enkelt, men højdepunktet for os var LGs “rollable” OLED-tv. Det er også værd at fremhæve Samsung microLED, Apples tv-samarbejde og Sonys 360-graders lyd.

CES 2019: LG Rollable OLED TV

Sidste år valgte vi Samsungs 'The Wall' til vores Best of CES fordi - som tv-entusiast - hvad er da mere spændende end ny skærmteknologi? Samsung talte igen i år om microLED, men det forblev på konceptstadiet.

Hvad der derimod er gået fra at være et koncept til et rigtigt produkt, er det sammenrullelige OLED-tv. For et årti siden ville en tv-skærm, der kan rulles sammen, være ren science fiction. I 2019 bliver det til et forbrugerprodukt - og det ser ekstremt fedt ud. Det imponerer os til stadighed, at OLED kan muliggøre disse typer produkter uden at det går ud over billedkvaliteten.

Bevares, de færreste får råd til skærmen og vi er ikke helt så overbeviste som LG om, at det kommer til at revolutionere tv-branchen, men det er et af de produkter, som får folk til at drømme. Nu vil man ikke bare have tv’et. Man vil også have lejligheden med den fantastiske udsigt, som LG bruger i sine pressefotos. Man vil være personen, der sidder i sofaen.

Vi mener derfor, at LGs “rollable” OLED-tv er ‘Best of CES 2019’. Den skubber til grænserne - ikke mindst fordi det er et rigtigt produkt.



Andre højdepunkter

Vi synes stadig, at Samsungs microLED er fedt, men vi håber, at Samsung snart tager skridtet videre fra konceptstadiet.

Hvis vi i stedet blev bedt om at pege på den vigtigste udvikling fra et markedsperspektiv, så ville det være Apples samarbejde med tv-producenter. Det er en markant udvikling med store implikationer, hvilket vi kigger nærmere på i nær fremtid.

Den mest medrivende oplevelse på CES 2019 var for os en fremvisning i et baglokale, hvor Sony demonstrerede potentialet i objekt-baseret lydteknologi til brug i musik. Det var en stor opsætning med mange højttalere, men Sony opnåede efterfølgende stort set samme effekt med et par hovedtelefoner, der forinden var blevet optimeret til den enkelte lytters hørelse. Med objekt-baseret lyd kan lyd - f.eks. stemmer eller pasgang - placeres i omgivelserne omkring lytteren. Det var virkelig imponerende og giver stof til eftertanke. Musik er klar til at frigøre sig fra stereoperspektivets begrænsninger. Man skal opleve det for at tro på det.

Vi er billedentusiaster helt ind til benet, så vi har ikke prioriteret at opleve ret mange andre produktkategorier på CES. Måske er der et federe køleskab et sted derude eller en eller anden teknologi, som har potentialet til at ændre tid og sted, men det er ikke vores bord. Tv-branchen pulserer i disse år af energi og det er spændende tider. Vi ses på CES 2020.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |

Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

22 Dec 2023 |