Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonFørste indtryk: YouSee på Android TV - FlatpanelsDK

Første indtryk: YouSee på Android TV

01 Sep 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

FlatpanelsDK har i nogle uger haft beta-adgang til YouSees nye app til Android TV, der officielt er lanceret på IFA-messen i dag. App’en giver adgang til alle YouSees tv-kanaler, arkiv og filmleje, men vi savner tv-guiden. Her er vores første indtryk.

YouSee på Android TV

YouSee har i dag i Berlin præsenteret en satsning på apps til populære tv-platforme, hvilket giver kunder adgang til YouSee-universet fra flere enheder. For at bruge app'en til Android TV kræves det, at du allerede har - og betaler for - YouSee-boksen. Vi har haft mulighed for at teste app’en til ’Android TV’ styresystemet, som bruges af bl.a. Sony, Philips og Bang & Olufsen på tv-skærme.

Når YouSee app’en åbnes, mødes man af ”mest sete på tv lige nu” samt en underliggende menu, hvorfra man får adgang til bl.a. arkivprogrammer, filmleje, en børnesektion, ’Min Side’ og indstillinger. Det er muligt at søge efter programmer øverst i tekstfeltet. Brugerfladen er forholdsvis rask og nem at gå til.

Under tv-fanen kan man sortere efter tv-kanal, ”populære programmer”, ”redaktionen anbefaler” og andre tematiseringer. Der er adskillige muligheder for sortering, men vi savner allermest en klassisk tv-guide med oversigt over tv-kanalerne. Den kommer senere, fortæller YouSee os.

YouSee Android TV


- ” vil ikke være med i lanceringsversionen, men er en af de næste features vi vil lancere,” oplyser YouSee til FlatpanelsDK.

Samtlige tv-kanaler – inklusiv sportskanalerne
YouSee understreger, at samtlige tv-kanaler er inkluderet i app’en. Det dækker også over de ofte manglende sportskanaler såsom TV3+, 6’eren, Canal 9 og TV3 Sport. Foruden dette kan du se arkivindhold fra kanaler, ligesom det kendes fra YouSee-boksen.

Billedkvaliteten er i HD-opløsning og bestemt godkendt, dog uden at være fantastisk. Vi oplevede umiddelbart efter start af afspilning ofte, at programmet gik kortvarigt i stå for derefter at starte igen. Det virkede som om, at videobufferen ikke blev fyldt ordentlig op.

Videoafspilleren giver mulighed for at starte live-programmer forfra samt mulighed for at spole 10 sekunder tilbage og 30 sekunder frem (i arkiv). Når du ser et program kan du nemt skifte til andre kanaler, mens videoen fortsætter i baggrunden. Vi savnede muligheden for at vælge valgfrie undertekster, men det kommer ”ikke i første omgang”, oplyses det. Vi bemærker også, at YouSee bruger Googles gamle skabelon til menubaren i videoafspilleren, som optager en del plads, når der trykkes pause. Google har med Android 8.0 introduceret en ny afspiller, som fylder mindre i landskabet.

I videoen herunder gennemgår vi YouSee app’en på Android TV.
C More og lejefilms-sektion

Dykker man længere ned finder man film og tv-serier fra C More, såfremt man har abonnement på dette. Der er ikke adgang til HBOs arkiv (opdatering: HBO er med i den færdige version af app'en, oplyser YouSee), ligesom det er tilfældet på den nye YouSee-boks. Der findes en børnesektion med indhold fra bl.a. DR, Disney og C More.

En interessant detalje er muligheden for at leje film enkeltvis. Det koster typisk 29-49 kroner, afhængigt af filmen, og med mulighed for at se en trailer før køb. Filmkataloget er krydset med karakterer fra IMDB og der er mulighed for at imellem dansk og engelsk tale på udvalgte titler. Dette skal dog gøres før køb.

Således har man som bruger af YouSee på Android TV et alternativ til ’Google Play Film’ butikken. Hvilke film du har lejet, fremgår af ’Min Side’, hvorfra du desuden kan se favorit-markerede programmer og ’Sidst sete’ programmer fra arkivet.


YouSee Android TV


Fremtiden på Android O

FlatpanelsDK testede app’en på Android O (version 8.0), der introducerer en helt ny brugerflade på Android TV. I denne brugerflade er YouSee app’en gemt lidt af vejen i app-mappen og vises ikke som en ”kanal” på hovedskærmen. YouSee kanaler integreres heller ikke med Googles ’Live Channels’, hvorfra brugere kan flette flere forskellige indholdskilder i en slags TV Guide.

”Til gengæld kommer indhold til at optræde i både Watch Next og Recommended-rækkerne”
YouSee fortæller, at de har fravalgt integration med ’Live Channels’, men til gengæld vil app’en senere blive opdateret til at kunne fremgå som “kanal” på hovedskærmen samt integrere med ’Watch Next’, der er en anbefalingsmotor fra Google, som virker på tværs af tjenester. Denne funktionalitet var ikke aktiveret i beta-app’en, som vi havde adgang til.

- ”Vi har fravalgt at lade appen integrere med live tv funktionen i Android 8, da brugerne vil blive ledt direkte til Live TV og derfor vil afskærme brugerne fra nogle nøglefunktioner som start-over og relateret indhold og arkiv. Til gengæld kommer vores indhold til at optræde i både Watch Next og Recommended rækkerne,” siger YouSee.

Fra tidligere at have fokuseret udelukkende på egen tv-boks, åbner YouSee nu op. Toneangivende tv-platforme som Googles Android TV og Apples tvOS vil med al sandsynlighed komme til at fylde mere i fremtiden, så YouSee forestiller sig en fremtid, hvor den primære tv-oplevelse stadig har omdrejningspunkt om YouSee-boksen, men hvor apps kan supplere. Implikationen er naturligvis, at den klassiske tv-oplevelse fortsat prioriteres – du kan ikke tegne abonnement på YouSee direkte i app’en.

App’en til Android TV er en fornuftig start, som vi vil anbefale YouSee-kunder (med YouSee-boksen, vel at mærke) at installere og prøve. Vi savner funktioner som TV Guide, integration med Live Channels, den nyere videoafspiller og valgfrie undertekster. YouSee lover, at mere følger senere.

- ”Generelt vil der løbende blive tilføjet features og forbedringer efter lanceringen.”

Vi er spændte på at følge udviklingen, men vi mener, at der er et stort potentiale i, at YouSee lader nye kunder tegne abonnement direkte i app’en, udenom alt hvad der hedder antennekabler, installation, ventetid, YouSee-boks og fasttømrede dogmer. Slip tv-kanalerne fri.

YouSee app’en til Android TV kan hentes fra Google Play-butikken i dag.

FlatpanelsDK har testet app-version 1.0-RC2 på Nexus Player (software ver. 8.0).Flere fokusartikler

Status på Ultra HD Blu-ray

11 May 2021 |

Apple TV 4K (2021) vs. Apple TV 4K (2017) vs. Apple TV HD

23 Apr 2021 |

Interview med Amazon Prime Video: Kig på os en gang til

22 Apr 2021 |

Analyse: Hvem taber, når abonnements-trætheden rammer?

16 Apr 2021 |

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Første indtryk: Paramount+ i Apple TV app

25 Mar 2021 |