Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonBedste spil til Apple TV (2017) - FlatpanelsDK

Bedste spil til Apple TV (2017)

28 Jun 2017 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Apple TV er ingen match til PlayStation og Xbox, men spilkataloget vokser støt og visse titler er værd at kigge nærmere på. Vi har samlet en liste over de bedste spil, som vi er stødt på. Danske ’Silent Age’ topper vores liste.

Fra nostalgi til originalitet

Med en trådløs spilcontroller i hånden, føles Apple TV næsten som en spilkonsol. Vi siger ’næsten’ fordi spillene stadig har karakter af begrænsninger, som Apple til dels er skyld i. Spillene kan spilles med den medfølgende fjernbetjening (Siri Remote), men vi bruger på redaktionen ’Steelseries Nimbus’, der minder om controlleren til PlayStation og Xbox.

Det betyder dog ikke, at spilkataloget mangler kvalitet. Der er flere titler, som er værd at bruge tid på, hvis du blot justerer forventningerne. Spillene er ikke lige så store og ambitiøse som på PS4 og Xbox One, men flere af dem har god dybde, historie og grafisk præsentation.


1. The Silent Age

I vores favoritspil til Apple TV følger man pedellen Joe, der ufrivilligt bliver kastet ud i et kapløb om at redde menneskeheden. Han får en besked fra en døende mand fra fremtiden og opdager hurtigt en unik egenskab; han kan rejse imellem fortid (1972) og nutid (2012). Musikken og stemningen i adventure-spillet er fantastisk og med en god historie bliver man hurtigt opslugt i handlingen. Et mindeværdigt spil, som er PlayStation og Xbox værdigt. Spillet er udviklet af det danske studie House on Fire. Kan spilles med Siri Remote, men bedre med spilcontroller.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

2. Machinarium

Et klassisk adventure-spil, som også findes til PlayStation. Du styrer en lille uimodståelig robot igennem en charmerende metal-verden, hvor der skal løses gåder af forskellig karakter. Sværhedensgraden er tilpas høj til at visse gåder får øvre etage til at rotere. Der er ingen dialog, men stemningen er alligevel helt speciel og universet er virkelig fængende. Det er udviklet af det tjekkiske studie Amanita Design, der også har flere andre herlige spil (bl.a. Samorost) i porteføljen, som vi snart håber at se udgivet på Apple TV.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

3. Rayman Adventure

Hvis du husker Rayman, så vil du elske den moderne version af spillet. Troldspejlets Jakob Stegelmann er vild med det og det samme er vi. Rayman har bare en særlig magi og underholdningsværdien er i top. Rayman Adventure på Apple TV er gratis og selvom de forsøger at sælge ting i spillet, er det muligt at navigere udenom. Sværhedsgraden er tilpas høj og variationen i banerne er god.

Pris: 0 kroner (in-app betaling) på tvOS App Store

4. Alto’s Adventure

Et snowboardspil i ’endless runner’ kategorien, hvor landskabet skifter karakter for hvert løb. Der er smukke momenter og udfordringer undervejs, men ingen dybere mening. Penge som samles undervejs kan bruges til at opgradere. Det er et ego-spil og vel nok et af de bedste i genren –nærmest som skabt til den store tv-skærm selvom det blev kendt og udbredt på iPhone/iPad. Der kommer en 2’er i form af Alto’s Odyssey.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

5. Broken Sword 5: The Serpent’s Curse

Du kender måske allerede Broken Sword-serien for den startede allerede i 90’erne. Det er et spil i klassisk adventure-genre i stil med Monkey Island. 5. udgave findes til bl.a. PS4, Xbox one og naturligvis Apple TV. Her skal du opklare et mord i Paris, der udvikler sig til et større eventyr.

Pris: 59+49 kroner på tvOS App Store

6. Badland 2

Et simpelt, men underholdende spil, hvor man skal navigere et lille flyvende væsen igennem baner af forhindringer, der præsenteres flot grafisk. Kunne du lide 1’eren, så er 2’eren noget for dig. Det er et ego-spil, men godt til tidsfordriv på en stille søndag. Det kan også sagtens spilles med Apples Siri Remote.

Pris: 39 kroner på tvOS App Store

7. Leo’s Fortune

Et klassisk platformsspil, hvor du skal navigere en lille, charmerende pelsklump fra venstre mod højre igennem en flot grafisk verden af forhindringer for at finde guld, som er blevet stjålet. Det er underholdende, har god stemning og bliver gradvist sværere, så man ikke mister interessen. Der er flere timers underholdning, men rent genremæssigt er det hele set før.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

8. Lara Croft GO

Det er ikke et klassisk Tomb Raider-spil, men i stedet et spil i puzzle-genren, hvor et skridt af gangen skal føre Lara Croft igennem en verden af forhindringer. Spillet findes også til PlayStation, men er lige så pænt grafisk og fungerer mindst lige så godt på Apple TV. Spillet har vundet flere priser, men vær dog opmærksom på, at det er ret kort.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

9. Broken Age

Af den i branchen lgendariske Tim Schafer (Grim Fandango m.fl.) blev Broken Age realiseret vha. Kickstarter. Det er et point-and-click adventure-spil i to afsnit, hvor man styrer to karakterer i forskellige fantasiverdener, hvis historier fletter sammen. Du kan skifte mellem de to karakterer og skal løse diverse gåder. Spillet er flot grafisk og du møder undervejs sjove karakterer, men lidt for ensformigt og til tider med meget ulogiske gåder, som nærmest ikke kan løses uden hjælp.

Pris: 45 kroner på tvOS App Store

10. Agent A: A puzzle in Disguise

Et spil i adventure-genren, hvor man ser en 3D-verden, inspireret af tegneserier og retro 60’er look, fra perspektivet af Agent A, en hemmelig agent, skal fange en fjendtlig spion. Der skal i spillet løses diverse gåder og scenerne afbrydes til tider af video, som bidrager til handlingen. Det er et grafisk pænt spil med en god underliggende stemning. Spillet er relativt kort, men der er siden lanceringen udgivet flere kapitler.

Pris: 29 kroner på tvOS App Store


Ingen titel der definerer Apple TV

Angry Birds definerer vel nok starten på mobilspil i bred forstand. Næsten alle med en iPhone kunne tale med om spillet. Apple TV har endnu ikke en lignende titel, som er udviklet specifikt til boksens forcer og som er "must-have".

Omvendt mangler boksen også spil, som er fuldstændig oplagte. Hvorfor indkluderede aftalen mellem Nintendo og Apple f.eks. ikke at få Super Mario Run til Apple TV?

Vi kan nævne andre oplagte titler, som må forventes at kunne køre på hardwaren i Apple TV uden større vanskeligheder, og som i de fleste tilfælde allerede findes til iOS: Limbo, Inside, The Walking Dead, The Wolf Among Us, Grim Fandango, Gemini Rue, Yesterday, Samorost 3, Dead Synchronicity, The Inner World, Yeark Walk og The Journey Down.

Hardwaren i Apple TV4 sætter omvendt også naturlige begrænsninger. Den er baseret på en A8-chip, som i 2017 er 3 generationer gammel. Det må forventes, at Apple TV5, som rygtes på vej senere i 2017, får kraftigt opgraderet hardware, der også muliggør portering af spil fra PlayStation 3 og Xbox 360 generationen.

Hvad spiller du på Apple TV? Lad os høre dine erfaringer i kommentarfeltet.Flere fokusartikler

Første kig: Samsung's 110" microLED TV

08 Apr 2021 |

Første indtryk: Paramount+ i Apple TV app

25 Mar 2021 |

Dansk Paramount+ chef: Vi går i direkte konkurrence med alle

26 Feb 2021 |

Interview: Sådan bliver TV 2 Play fremtidens hoveddør til TV 2

11 Feb 2021 |

Q&A med Anders Schäffner: Vild streaming-vækst fortsætter i 2021

15 Jan 2021 |

Disneys kølige og flygtige flirt med Ultra HD Blu-ray

13 Nov 2020 |