Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonHbbTV 2.0 vil understøtte Ultra HD - klar i 2016 - FlatpanelsDK

HbbTV 2.0 vil understøtte Ultra HD - klar i 2016

11 Feb 2015 | Rasmus Larsen |

HbbTV er teknologien bag DR TV på Smart TV, og kan bruges til at streame tv-programmer fra tidligere dage. En ny HbbTV 2.0 standard er klar i 2016 med blandt andet understøttelse af Ultra HD og deling af indhold til smartphone/tablet.

HbbTV 2.0 kommer i 2016

HbbTV – eller Hybrid Broadcast Broadband TV – er designet til at udvide mulighederne på tv-kanaler. I dag bruger DR det på den måde, at du kan trykke på den røde knap på fjernbetjeningen – når du ser en DR-kanal - for at få adgang til arkivet over tv-programmer.

Når HbbTV 2.0 er klar til at blive indbygget i Smart TV i 2016, kan du forvente blandt andet understøttelse af fantastisk Ultra HD-opløsning vha. HEVC-dekodning. Der tilføjes også understøttelse af ”second screen”, så du kan sende tv-programmet fra tv’et hen på f.eks. tablet-skærmen. Det bygger på samme teknologi som Chromecast, oplyses det.

DR TV HbbTV


Herudover nævnes bedre brugerflader igennem HTML5, bedre understøttelse af undertekster samt ”support for new advertising models”. Slutteligt tilføjes ”support for consumers privacy”, formentlig efter afsløringer af, at HbbTV sender brugerdata videre til såvel tv-udbydere, tv-producenter og tredjeparter uden at brugeren har godkendt nogen former for vilkår.

HbbTV 2.0 er bagudkompatibel, så f.eks. DR TV stadig virker på de nye apparater. Nuværende modeller med HbbTV 1.1 eller 1.5 kan i visse tilfælde opdateres til den nye version, men det er ikke sikkert at alle de nye muligheder vil fungere.

HbbTV siger i samme forbindelse, at der står over 25 millioner Smart TV eller tv-bokse med HbbTV i stuerne og at store dele af Europa aktivt bruger teknologien. Blandt andet LG, Samsung, Sony og TP Vision deltager i udviklingen af HbbTV.

Du kan læse mere om HbbTV 2.0 her.

Tilmeld dig Flatpanels Nyhedsbrev

Seneste nyheder, artikler og anmeldelser i indbakken.

Flere fokusartikler

Første kig: Philips 2024 OLED TV og Ambilight Plus

29 Feb 2024 |

Første kig: Panasonics 2024 OLED TV (Z95A) med FireTV, 2. gen MLA

05 Feb 2024 |

Hvorfor 24fps ikke er nok til HDR-film

02 Feb 2024 |

Fremtidens skærme: Hvad vi så hos LG Display & Samsung Display

31 Jan 2024 |

Første kig: Sonys næste-generations miniLED LCD TV teknologi – opdateret

04 Jan 2024 |

Den næste streamingfase kommer til Danmark i 2024 

22 Dec 2023 |