Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonPlayStation 4 annonceret - bedre, hurtigere, kraftigere - FlatpanelsDK

PlayStation 4 annonceret - bedre, hurtigere, kraftigere

21 Feb 2013 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Sony har løftet sløret for de fleste af detaljerne for PlayStation 4. Designet forbliver en hemmelighed indtil lanceringen i slutningen af 2013, men det fortælles, at den nye PlayStation 4 får kraftigere hardware, ny DualShock 4-controller, ny brugerflade, spilstreaming og meget andet. FlatpanelsDK giver dig overblikket.

Opdatering: Det er nu bekræftet, at PS4 også vil kunne håndtere 4K-video.
Opdatering 2: Designet og prisen er nu afsløret: PlayStation 4 skal koste 399 Euro, kommer før jul


PlayStation 4 annonceret

Sony var ikke villige til at afsløre alt omkring PlayStation 4 på nattens store event, men der er alligevel masser nyt at berette. PlayStation 4 er naturligvis blevet hurtigere, kraftigere og bedre. Den starter nu hurtigere op og hele brugerfladen er ændret. Væk er Xross-menuen, som den kendes fra PlayStation 3.

PlayStation 4
PlayStation 4 blev præsenteret i nat og lander på markedet i slutningen af 2013


PlayStation 4 vil have en lang række funktioner, men der er naturligvis fokus på spiloplevelsen, der bliver flottere, men også mere social. Der er udvidede online-funktioner, men også mulighed for at dele oplevelser med venner og bekendte og bruge f.eks. en tablet eller smartphone som en ”second screen” i spil. Det helt store nye emne i PlayStation 4 er spilstreaming (også kaldet Cloud gaming), som Sony vil arbejde en del på i årene frem. Allerede ved lanceringen blev der givet en del information.

Sonys nye DualShock 4 controller
Sådan kommer den nye DualShock 4 til at se ud


Sony talte en del omkring den nye kraftigere konsol, der vil muliggøre spil i en grafik, der langt overgår den nuværende PlayStation. Et af spillene, som blev demonstreret er et kommende Killzone: Shadow Fall, som kan ses i videoen herunder.Diablo III kommer til bade PS3 og PS4. Herudover nævnes Watch Dogs, Infamous: Second Son, Driveclub, Destiny (se videoen nedenfor) og The Witness. Diablo-annonceringen er utvivlsomt den største og det lyder som om, at der kommer flere spil fra Blizzard på PlayStation.Streaming af demoer – mere på vej

Sony købte firmaet Gaikai i sommers. Gaikai har specialiseret sig i at streame spil via internettet (ligesom f.eks. film streames fra Netflix.). Denne funktionalitet kan udnyttes på PlayStation 4, så man kan starte et spil imens det er ved at downloade. Man kan tilmed prøve en demo af spil uden ventetid (vha. streaming). Bare klik play og start. Det gælder alle titler i PlayStation Store. Klikker man på Share-knappen på sin controller, kan venner og bekendte følge med i hvad man spiller via video.

Diablo 3 på PlayStation 4
Blizzards spil kommer til PlayStation 4. Der lægges ud med Diablo 3


PlayStation 4 bliver derimod ikke bagudkompatibel med PlayStation 3-spil – hvert fald ikke direkte i hardwaren. Sony siger dog, at de på sigt vil gøre ikke blot PS3-spil tilgængelig på ”næsten alle enheder”, men også PS2 og PS1-spil. Idéen er den samme som med demo-spillere. Ved at streame PS3-spil, hvor spillene afvikles fra Sonys servere og streames til forskellige enheder, er det ligegyldigt, at PS4 som sådan har inkompatibel hardware. Ligeledes arbejder Sony på at gøre stort set alle PS4-spil tilgængelige på den lille håndholdte PlayStation Vita vha. ”Remote Play”. Igen bruges en form for streaming.

Prøv spildemo med det samme via streaming. Der lægges også op til at PS3, PS2 og PS1 skal kunne streames


Spil kan i øvrigt downloades mens PS4 er slukket, ligesom der kan uploades videoer fra spil imens man spiller. Og via en ny app til iOS og Android (ingen Windows Phone-understøttelse) kan man, udover at se sine venner udfolde sig i spil, købe spil mens man er ude, hvorefter PlayStation 4 har dem klar, når man vender hjem.

PlayStation4 Eye
PlayStation4 Eye


Endelig kommer et nyt PlayStation4 Eye, der er en enhed i stil med Microsofts Kinect, som kan registrere personer i lokalet og åbne op for spil, der styres vha. bevægelse.

Teknikken i PlayStation 4

Spil kan stadig købes på Blu-ray, men der satses stort på internettet
PlayStation 4 bliver drevet af, hvad der bedst kan beskrives som PC-hardware. Sony satser ikke længere på Cell-processoren, som blev brugt i PlayStation 3, men i stedet på et grafikkort fra AMD Radeon samt et processor fra AMD kaldet Jaguar.

Processoren har otte CPU-kerne og herudover nævner Sony 8GB ram. Det er svært at placere ydelsen præcist, da Sony ikke gik helt i detaljer, men PlayStation 4 placerer sig med god sandsynlighed et sted imellem toppen og midten for de kraftigste PC’er i dag. Specielt de 8GB ram (kontra 256MB på PS3) burde bidrage til bedre grafik. Intet nævnt omkring 4K.

Ud over streamingmulighederne, kommer PlayStation 4 også med et Blu-ray-drev, der er hurtigere end i PS3. Det vil således blive hurtigere at installere spil. Der er igen indbygget harddisk og USB-porte. Billedet sendes videre med HDMI og internettet tilsluttes enten via kabel (med gigabit) eller WiFi.

Sonys PlayStation 4 kommer på markedet i slutningen af 2013. Sony nævnte dog ikke en pris – og meget kan naturligvis nå at ændre sig før vi får PlayStation 4 i hænderne.Flere fokusartikler

4K-databasen

Flatpanels introducerer 4K-databasen

10 Jul 2020 | Flatpanels |
Speed film

Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft Xbox Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Microsoft Store (Xbox)

09 Jul 2020 | Flatpanels |
Google Play Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Google Play Film

09 Jul 2020 | Flatpanels |
2001 A Space Odyssey

Hvorfor gamle film kan genudgives i 4K HDR

08 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Rakuten

Oversigt: Film i 4K HDR på Rakuten

08 Jul 2020 | Flatpanels |
UHD Blu-ray

Oversigt: Film på UHD Blu-ray

07 Jul 2020 | Flatpanels |
Apple TV Arcade

Apple TV's vej mod at blive en rigtig spilkonsol

12 Jun 2020 | Rasmus Larsen |