Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonOUYA-spilkonsol vil udfordre PS3 & Xbox 360 - FlatpanelsDK

OUYA-spilkonsol vil udfordre PS3 & Xbox 360

09 Aug 2012 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Et lille firma vil udfordre giganter såsom Sony og Microsoft med en ny spilkonsol baseret på Android-systemet. Navnet er OUYA, og den lille spilkonsol har allerede taget verden med storm, på trods af, at den slet ikke er på markedet endnu. Mere end 51 millioner kroner er blevet samlet sammen via Kickstarter. OUYA er klar i marts 2013.

OUYA vil udfordre PlayStation & Xbox

OUYA-projektet har rejst over 51 millioner kroner på en måned.
Hvad er en moderne spilkonsol i dag? Det er naturligvis først og fremmest en spilkonsol, men undersøgelser viser, at PlayStation 3 og Xbox 360 faktisk primært benyttes som videostreaming-maskiner. Det mener folkene bag OUYA, at de kan gøre langt bedre med en lille spilkonsol, der også skal fungere som mediecenter. OUYA skal koste blot 109 US dollars.

OUYA bliver baseret på Google Android-system; altså det samme som findes på smartphones og tablets med Android. Det betyder også, at OUYA-spilkonsollen får adgang til populære Android-spil, mens helt nye spil kan udvikles efterfølgende.

OUYA-spilkonsol
OUYA er designet af Yves Behár og styres med en traditionel spilcontroller


OUYA er stadig ikke i handlen, men er blevet startet via den amerikanske investor-side Kickstarter, hvor både private og virksomheder kan skyde penge i lovende projekter. Og OUYA har klaret sig flot. OUYA-projektet har rejst over 51 millioner kroner på Kickstarter på en måned. Allerede efter 8 timer på Kickstarter blev målet på lige under 1 million US dollars nået.

Kravene til spiludviklerne er få, men alle spil skal have et gratis-niveau


OUYA er ikke meget større end en knyttet hånd. Det særprægede design er skabt af Yves Behár og indeni er der forholdsvis kraftige komponenter. Der er ikke tale om lige så imponerende spilhardware som i de dyrere spilkonsoller, men kapable dele.

OUYA-spilkonsol
OUYA er en ny spilkonsol, der skal tage kampen op med PlayStation 3 og Xbox 360


OUYA er baseret på Android og derfor skal du heller ikke lette dig fra sofaen, når du vil have et nyt spil. OUYA skaber en online spil-butik, hvorfra man kan købe alle spil via internetforbindelsen. Kravene til spiludviklerne er få, men alle spil skal have et gratis-niveau; hvad enten om det så er en demo, et helt gratis spil eller modeller såsom smølfespillet, hvor der købes ting inde i spillet. Der understøttes op til fire spilcontrollere.

OUYA-spilkonsol
OUYA får en spilbutik, hvorfra alle spil hentes ned


Det er småt med titler på nuværende tidspunkt, men blandt andet Final Fantasy III og Shadowrun Online nævnes. Et kommende spil kaldet Human Element vil også blive lanceret på OUYA-spilkonsollen, og det nævnes desuden, at spil fra tjeneste OnLive bliver tilgængelige på OUYA. Den fulde spilliste kan ses på Wikipedia.

Mediecenter-løsninger såsom XBMC og Plex har allerede meldt deres ankomst på OUYA.
OUYA-spilkonsollen er baseret på Googles Android og derfor kan der naturligvis også installeres video-apps eller komplette mediecenter-løsninger. Populære videotjenester såsom Netflix og Hulu er med.

Mediecenterløsninger såsom XBMC og Plex har allerede meldt deres ankomst på OUYA. Med XBMC og Plex vil brugere af OUYA-spilkonsollen også kunne afspille video, musik og billeder fra deres andre enheder i hjemmet eller fra en netværksharddisk.

Fordi OUYA er baseret på Android, er der allerede en stor skarre af udviklere af klar i kulissen. Faktisk kan alle der ejer en OUYA udvikle spil og åbne deres spilkonsol op med en skruetrækker uden at det bryder garantien. OUYA er en åben spilplatform, der tager Android-filosofien til sig i fulde drag. Og det lyder i den grad lovende.

OUYA-spilkonsol
OUYA er baseret på Android og får mediecenter fra både XBMC og Plex


Inden i OUYA gemmer sig en Nvidia Tegra 3, der bygger på en fir-kernet A9-CPU fra ARM samt en GeForce GPU. Der er 1 GB RAM og 8 GB lagerplads. Der er en HDMI-udgang, så OUYA kan tilsluttes til et fladskærms-tv og vise spil i Full HD-opløsning, og så er der indbygget bluetooth, og trådløst netværk, samt en USB-port.

OUYA bliver sendt ud til de første udviklere i december og vil blive lanceret i handlen i marts 2013. Prisen bliver 109 US dollars i USA og 119 US dollars uden for USA. OUYA præsenteres også i videoen herunder.
Flere fokusartikler

Streamingkrigen

Q&A: Udsigten for streaming-markedet i 2021

24 Sep 2020 | Per Fanefjord Laursen |
Disney+

Oversigt: Alt Indhold på dansk Disney+ (med 4K HDR, Atmos)

03 Sep 2020 | Rasmus Larsen |
Disney+

Hvad er Disney+? Indhold, teknik & resten forklaret

19 Aug 2020 | Flatpanels |
Apple TV

Guide: Apple TV app vs. Apple TV boks

22 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
4K-databasen

Flatpanels introducerer 4K-databasen

10 Jul 2020 | Flatpanels |
Speed film

Filmen er hurtigere færdig på danske streaming-tjenester

10 Jul 2020 | Rasmus Larsen |
Microsoft Xbox Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Microsoft Store (Xbox)

09 Jul 2020 | Flatpanels |
Google Play Film 4K HDR

Oversigt: Film i 4K HDR på Google Play Film

09 Jul 2020 | Flatpanels |