Your browser is not Javascript enable or you have turn it off. We recommend you to activate for better security reasonSammenlign priser på TV-pakker og HDTV - FlatpanelsDK

Sammenlign priser på TV-pakker og HDTV

04 Aug 2010 | Rasmus Larsen (@flatpanelsdk) |

Tv-markedet er svært at gennemskue, specielt når det kommer til priser. Derfor har FlatpanelsDK sat sig for at skabe overblik og se hvilken Tv-udbyder der rent faktisk giver de fleste og bedste HDTV-kanaler til pengene. Vi har valgt HDTV-kanaler fordi de går hånd i hånd med fladskærmene og fordi det er et must, hvis man vil have bedst mulig billedkvalitet.

Opdateret 13-07-2011 Opdaterede priser hos Canal Digital (oprettelsesgebyr), Viasat (månedspris + oprettelsesgebyr) og TDC HomeTrio (prisstigning) samt mere overskuelige tabeller.

Vi har blandt andet fundet ud af, at det ikke behøver at være dyrt at få HDTV i dag. Der kan dog komme en del ekstragebyrer på priserne, når man også begynder at medregne skjulte udgifter såsom kortgebyr og tilføjelsespakker. Vi har i denne artikel inddraget YouSee, Stofa, Canal Digital, Viasat, TDC, Waoo! og Boxer.

HDTV-kanaler i Danmark

De seneste par år har vi fået væsentligt større udbud af HDTV-kanaler og det er meget positivt. Nogle af dem er naturligvis udenlandske kanaler, men der er også mange danske at finde imellem.


DR HD


Sammenholder man alle HDTV-kanalerne der er tilgængelige hos de fem udbydere, lander vi på i alt 28 HDTV-kanaler. I 2009 var der 16 HDTV-kanaler tilgængelige. Samtidig bør det dog bemærkes, at det ikke er muligt at få samtlige 28 HD-kanaler hos nogen udbyder.

HDTV-kanaler
Klik for større billede


HDTV-kanaler på vej

Der er flere HDTV-kanaler på vej og blandt andet DR1, som kommer i HD fra 2012. Også TV2 Regionerne kommer i HD, men DR2 kommer ikke i HD i denne omgang.
Læs mere her: DR1 HD på vej, DR2 HD droppet

Animal Planet logo
Animal Planet HDTV 2 er også på vej med moderkanalen i HD, men der er stadig ikke sat dato på.
Læs mere her: TV 2 på vej med HD-kanal

Læs mere i vores store HDTV Tema

Billedkvaliteten kan svinge

Vi lavede tidligere en test af billedkvaliteten på Tv-udbydernes HDTV-kanaler. Her fandt vi blandt andet, at billedkvaliteten kan svinge hos de forskellige udbydere og at nogle udbydere tilbyder bedre billedkvalitet på HD-kanalerne end andre.

Læs hele testen af billedkvalitet på HDTV hos Tv-udbyderne her.

Discovery HDTV
Discovery HD


Udbydere af HDTV

Nedenfor har vi udregnet priserne for hver af de fem udbydere. Vi har lagt månedspriserne ind for tv-pakkerne og lagt ekstragebyrer i en separat kolonne. Ekstragebyrer dækker blandt andet over kortafgifter, ekstra-pakker osv.

Der er desuden beregnet en pris for både første år og andet år, da denne pris kan variere en del. Vi har dog ikke medregnet prisen for at have Tv i rum nummer 2 og 3. Bemærk, at prisen kan stige, hvis man vil se Tv på flere hjem i huset.

Yousee

YouSee har pt. flest HDTV-kanaler, hvis man tæller betalingskanaler såsom TV1000 og Canal+ med.

YouSee HDTV priser


Læs mere om HDTV hos YouSee her

For at få adgang til visse af YouSees HD-kanaler skal der dels en HD-pakke. Canal+ og TV1000-pakkerne øger prisen en del. Hvis man vil have et fornuftigt antal HDTV-kanaler hos YouSee er Fuldpakken + HD-pakken mest oplagt.
Man kan tilkoble YouSees Tv-signal direkte i fladskærmen, hvis denne har en DVB-C tuner. På den måde behøver man ikke at købe YouSees HD-boks. YouSee Plus giver adgang til f.eks. StartForfra samt andre tjenester.

Canal Digital

Canal Digital har i alt 16 HDTV-kanaler og en filosofi om, at HD-billedkvalitet ikke skal koste ekstra. Derfor følger HDTV-kanalerne gratis med i Canal Digitals forskellige Tv-pakker og der er derfor let adgang til flot billedkvalitet i HD. Canal Digital kom sammen med Stofa desuden ud som vinderen af vores test af billedkvaliteten på HDTV hos Tv-udbyderne.

Canal Digital HDTV priser


Læs mere om HDTV hos Canal Digital her

Canal Digital har ingen skjulte ekstragebyrer – kun månedsprisen. Canal Digital tager ikke ekstra for HDTV-kanaler og de kan modtages direkte i fladskærmen, hvis denne har en DVB-S tuner. Der skal også bruges programkortet fra Canal Digital. På den måde kan man undgå at købe Canal Digitals separate HDTV-boks.

Stofa

Stofa har forskelligt antal HDTV-kanaler afhængig af landsdel. For at få rigtig gang i HDTV hos Stofa skal man tilkøbe HD-pakken. Stofa kom i øvrigt sammen med Canal Digital ud som vinderen i vores test af billedkvalitet hos Tv-udbyderne.

Stofa HDTV priser


Læs mere om HDTV hos Stofa her

Priserne ovenfor er beregnet på baggrund af priserne for Stofa i Aarhus, men de kan variere, da Stofa primært anvender antenneforeninger.

Viasat

Viasat er blandt andet kendt for deres TV3-kanaler, men har også nogle andre HDTV kanaler. I alt findes 7 HDTV-kanaler hos Viasat, og altså væsentligt færre end hos de andre store Tv-udbydere.

Viasat HDTV priser


Læs mere om HDTV hos Viasat her

Bemærk, at Viasats månedspriser stiger kraftigt i 2. år med Viasat. I tabellen er angivet månedsprisen for første år, men også den samlede pris for andet år.

TDC Home Trio

TDC Home Trio har i alt 15 HDTV-kanaler. HDTV er dog ikke med som standard og skal bestilles i ekstra HD-pakker. Nedenfor ses to varianter af HDTV-pakkerne. Bemærk, at TDCs priser inklusiv internet.

TDC HDTV priser


Læs mere om HDTV hos TDC her

Boxer TV

Boxer TV åbnede deres sendeplatform d. 1. november 2009. Boxer har ingen HDTV-kanaler i deres udbud. Der står 1 i tabellen i parentes fordi DR HD kan modtages på antenne-nettet, men den kan også modtages gratis uden Boxer abonnement.

Boxer HDTV priser


Læs mere om HDTV hos Boxer TV her

Waoo!

Waoo har 10 HDTV-kanaler og de flest af dem er obskure svenske og tyske kanaler, som ikke er særlig attraktive.

Waoo HDTV priser


Læs mere om HDTV hos Boxer TV her

Opsummering

Canal Digital, YouSee og Stofa har flest HDTV-kanaler og de to sidstnævnte har hævet udbudet en del gennem den seneste tid. Viasat halter stadig kraftigt bagefter, og der er ikke meget fokus på HDTV fra deres side. Boxer er komplet uinteressant på dette område, da de ikke har en eneste HDTV-kanal og Waoo og TDC HomeTrio lægger heller ikke meget fokus på HDTV.

Prismæssigt giver Canal Digital klart mest HDTV for pengene, og man får 14 HDTV-kanaler for lige over 4300 kroner om året. Hos Stofa får man 6 HDTV-kanaler for cirka 5200 kroner om året og hos YouSee skal man slippe cirka 5500 om året for 11 HDTV-kanaler. Hos Viasat skal man betale 4200 årligt for 7 HDTV-kanaler, men denne pris stiger til over 6000 i 2. år. Hos TDC Home Trio koster 10 HDTV-kanaler 7500 kroner om året (prisen er dog inklusiv internet). Waoo tilbyder 10 HDTV-kanaler for 6100 kroner, men mange af dem er tyske og svenske.

Canal Digital ligner således klart det bedste bud til at få HDTV ind i fladskærmen. De har den laveste pris og inden skjulte gebyrer. Og HDTV må i dag siges at være et must for ejere af fladskærme. Har du det ikke allerede, snyder du dig selv for fantastiske billeder. Canal Digital og Stofa kom i øvrigt bedst ud af vores tidligere test af billedkvalitet hos Tv-udbyderne.

YouSee og Stofa er også blevet mere interessante på HDTV. HD hos YouSee koster dog stadig ekstra, da det ligger i ekstrapakker, men til gengæld er udbuddet stort. Stofa har også et stort udbud, men ulempen ved Stofa er, at de ikke er landsdækkende og primært dækker over antenneforeninger, modsat YouSee og Canal Digital, som kan fås i stort set hele landet. Hvad angår TDC Home Trio og Waoo, så har de i dag HDTV-kanaler, men de ligger i ekstra-pakker. Endeligt bemærkes det, at Tv-udbyderne har forskellige HDTV-kanaler – også forskellige danske HDTV-kanaler.

Samtidig viser denne artikel også, at HDTV efterhånden er ved at modne i Danmark. Der er langt mere at vælge imellem og priserne er ikke så høje som for nogen år siden. HDTV giver et gigantisk løft i billedkvaliteten på fladskærmen, og er i dag et must for alle ejere af fladskærms-Tv over 37 tommer.

Læs mere på Tv-udbydernes sider her:
 • Canal Digital
 • YouSee
 • Stofa
 • Viasat
 • Boxer
 • TDC
 • Waoo!

  Læs desuden meget mere om HDTV i vores store HDTV Tema. • Flere fokusartikler

  Panasonic 2020 OLED TV

  Første indtryk: Panasonic 2020 OLED & LCD TV

  24 Feb 2020 | Rasmus Larsen |
  Philips 2020 OLED

  Første indtryk: Philips 2020 OLED og LCD TV

  27 Jan 2020 | Rasmus Larsen |
  Samsung microLED

  CES 2020: Tendenser & første indtryk af 2020 TV

  16 Jan 2020 | Torben Rasmussen |
  Blu-ray

  Hvad der ikke var på CES 2020: UHD Blu-ray-afspillere

  15 Jan 2020 | Rasmus Larsen |
  Best of CES 2020

  Det bedste fra CES 2020

  10 Jan 2020 | Torben R, Rasmus L |
  Nytår

  Årtiet der gik på TV-markedet

  30 Dec 2019 | Rasmus Larsen |
  Streaming

  Guide: Streamingtjenester, TV-platforme & apps

  20 Dec 2019 | Flatpanels |
  8K disc

  Hvorfor et 8K disc-format er usandsynligt

  27 Nov 2019 | Yoeri Geutskens |