Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#309040
Denne interessante artikel fra Hollywood Reporter har længe ligget på min læseliste. Den beskriver, hvordan Netflix har været med til at presse produktionsledet til at skifte til minimum 4K og senere HDR og Dolby Atmos i en tid, hvor mange andre studier vælger at optage i 3.2K og redigere i 2K for derefter at opskalere til 4K.

How Netflix Is Using Its Muscle to Push Filmmaking Technology Boundaries

Som tilføjelse: Der er ingen krav i UHD Blu-ray specifikationen om at indholdet skal optages og redigeres i 4K og HDR. Kravet er blot, at indholdet skal ligge i de formater på skiven (opskaleret eller ej) og at afspilleren skal kunne udsende det.

Indtil selskaber som Amazon, Netflix, Disney og Apple begynder at interessere sig for 8K, så skal vi nok regne med, at 8K ikke er modent. Tv-kanalerne kommer ikke til at udbrede 8K (eller 4K) og der kommer næppe et 8K skive-format. I 2020 får vi YouTube i 8K på TV-skærme, men det kommer næppe til at rykke det store.
#309052
Netflix har ændret rigtigt meget

Mht. 4K, var det vel eneste mulighed for at se 4K indhold, indtil iTunes fulgte efter - med mindre man havde en UHD Blue-Ray afspiller

De havde også bedre HD indhold end de fleste andre

Have US Netflix før den danske version kom - der gik kun et par uger fra Netflix kom ud i Danmark til min internet performance kunne var bombet 5 år tilbage

Så det er ikke kun billede kvalitet

Og så kan man fortsætte med filmproduktioner som The Irishman

Mon ikke de fleste film fotografer i Hollywood forstår at verden har ændret sig......

Hvem sagde Kodak 😃