Debat af TV-lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på tv-skærmen skal hæves
Brugeravatar
Af lindvig
#278615 Kort sagt... findes der et tv eller noget højtaler tilbehør hvor man kan justere på forskellige lydniveauer i tv'et?

Jeg har problemer med hørelsen hvilket resultere i at baggrundslyden både på film/serier og i helt alm. 'uskyldige' tv programmer, der bliver div. underlægningsmusik/støj uforholdsmæssigt høj og talen mudret
- hvilket gør jeg hele tiden sidder og skruer op og ned uden at finde noget af det tilfredsstillende, hvilket er virkelig irriterende når man bare gerne vil slappe af foran tv

De forskellige præinstalleret audio indstillinger 'film', 'musik', standard' mv, som forefindes på tv'et er mildest talt virkelig ringe og gør bare problemet værre

Mit måske urealistiske ønske? var at man kunne skrue ned for og op for forskellige slags lyde.
Brugeravatar
Af Vailant
#278618 Jeg tror ikke det "bare" er en equalizer funktion, lindvig efterlyser.

Jeg tror han gerne vil kunne dæmpe f.eks. musikken/lydeffekter, så talen bliver fremhævet - kort sagt at kunne dæmpe alle andre lydspor end talen, så talen bliver det primære i lydbilledet.

Den funktion har jeg ikke set nogen steder. :(
Af bromberg
#278620 Har du prøvet at se tv med Dynamisk equalizer?

Det komprimere lyden nemlig. Jeg er dog i tvivl om hvor mange tv der har den funktion, men eks har Apple tv det, hvis Apple tv så kan klare tv delen for dig.
Brugeravatar
Af bbplayer
#278624 Problemet her, er forskellige lydspor, de levereres ikke til tv, så der er et rent eksperiment at bruge EQU til at løse det, selvom det virker er det ikke optimalt.

Så trådstarter må ud og råbe producenterne op, for idag har vi kun et lydspor så vidt jeg ved når lyd sendes til vores tv, dette er sammensat af mange lydspor, og det er normalt kun i et studie du hører lyden delt op :) Herfra er det et spor, dog i stereo, så du kan da vælge højre venstre fra :)
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278830 Irriterende at jeg ikke kan huske hvor det var, men jeg erindre at jeg for ikke frygtelig længe siden netop læste om et tredjeparts produkt som via utallige avanceret algoritmer netop kunne differenciere lydbilledet, og bogstavelig talt skille skidt fra kanel afhængig af hvad man søgte,
men kan på stående fod ikke lige huske hvor det var' og om det var et kickstarter projekt, men det var et tredjeparts produkt som via noget fancy filtrering kunne differenciere lydbilledet til en ganske opsigtsvækkende grad..

Det var nu ikke disse soundbarer, men lidt af det samme..
https://zvox.com/collections/clear-voic ... oice-boost
The patent-pending AccuVoice system uses hearing aid technology to make voices understandable no matter where you sit in the room. It uses advanced computer algorithms to lift dialogue out of the soundtrack and bring it forward. You hear voices clearly without having to crank up the volume.


Promo.
https://zvox.com/pages/accuvoice

YT.
https://www.youtube.com/watch?v=AQNdQ8PAa0c

Diverse testklip med eksempler på forskellen.
https://www.youtube.com/channel/UCi8O-T ... c-29wl8ruA
Af bentpetersson
#278846 Hej Lindvig. Jeg kender lidt til problemet.
Jeg har om nogen problemer med hørelsen og bruger høreapparater på begge ører. Apparaterne bliver jævnligt udskiftet med nye med ny og bedre teknologi.
En god soundbar har desværre ikke kunnet løse høreproblemet, når jeg ser tv.
Alligevel har jeg for knap 5 år siden løst problemet:
Til TVet tilsluttede jeg en almindelig computerhøjtaler, hvortil jeg til selve lydskrueknappen, som jeg satte på bordet ved siden af mig, tilsluttede min hovedtelefon fra min Smartphone.
Både lyden på tv og fra mit høretelefoner kan herefter reguleres separat, og selve lyden til PC højtalerne slukkes med isættelse af jackstikket.
På denne måde kan jeg regulere lyden til mine ører og samtidig få en utrolig god stereo- og lydoplevelse.
Min kone, der har spillet i symfoniorkestre kan derimod ikke længere tåle høje lyde, så hun bruger TVapparatets fjernbetjening og kan regulere lyden til hendes ønskede niveau.
Jeg ønsker derimod at høre lydeffekterne på film.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278870 Som jeg er ind på foroven Bentperterson' i svaret til trådstarter, så skal du havde en soundbar som via avanceret computer algoritmer geare de elementer i lydbilledet hvor talen som regel ligger.(det er indlægget lige over dit, her kan du også se eksempler på effekten)
og det er netop teknikken fra høreapparater' med at geare "tale" som bliver implementeret i disse højtalere (soundbar).
De her computer algoritmer som hele tiden er ajour med lydbilledet kan også udjævne andre lydgener, og lydgener som jeg tror de fleste af os kan nikke genkendende til, ikke mindst reklamer hvor det lyser langt væk at skiderikken bag reklamen bruger et absurt højt lydniveau på at gøre obs på sin reklame, men output leveling ref OL. er vist implementeret i en del højtaler produkter nu-til-dags.

Se linkene foroven hvis du eller en af dine nærmste døjer med sådan et problem, for en ordinær soundbar til det brede consumermarked vil jo ikke tage højde for hvad du søger..bevares den kan muligvis hjælpe en anelse ved at differenciere lyden noget mere, men når der er højtaler-produkter som er gearet til dette problem og ældre mennesker eller mennesker med nedsat høreevne' , vil det være tosset ikke at gå efter disse, eller som minimum overveje dem.
Accu'voice-effekten kan bruges når det er behov, og undlades ved matriale hvor behovet ej er der via et tryk på fjernbetjeningen og de har adskillige niveauer af dialog-fremhævelse.-. :)
https://zvox.com/pages/accuvoice
Billede
Brugeravatar
Af DemonTwisterz
#278879
Vailant skrev:Den funktion har jeg ikke set nogen steder. :(


Det er der en god grund til, for det findes ikke nogen steder, måske lige ud over film/tv-producentens redigeringsstudie. Når man ser TV så er der kun 1 lyd-kanal for alt lyden i signalet. Hvis man vil være lidt mere teknisk, så lad os sige 2 lyd-kanaler hvis det er stereo, højre og venstre, eller 4 lyd-kanaler hvis det er surround højre for og bag og venstre for og bag. Signalmæssigt kan det kun lade sig gøre at skrue på de individuelle kanaler, altså ned for venstre og op for højre, men det får man jo ikke noget brugbart resultat ud af.

Den eneste løsning til problemet, som kun er en halv løsning, det er som det allerede tidligere er blevet nævnt en equalizer. En equalizer kan ikke skrue op og ned på de forskellige lyde, men den kan til gengæld skrue op og ned på de forskellige frekvensområder. Dvs menneskelige På equalizeren kan man booste det frekvensområde som den menneskelige stemme ligger i og dukke resten af lydbilledet. Men der er selvfølgelig mange andre lyde som optager det samme område i frekvensspektret som en menneskestemme gør. Ikke desto mindre, se evt. dette billede, det blå område er der hvor menneskets stemme typisk ligger:

Billede

På equalizeren skal man forsøge at følge den blå kurve, ved at booste ved de peaks der er ved 400 hz og 2.8-2.9 khz, samt forsøge at dukke alt det andet. En parametrisk EQ vil utvivlsomt værre den bedste type EQ til formålet, men jeg tror at det er et særsyn med parametrisk EQ indbygget i et fjernsyn. Hvis du bruger eksterne højtalere kan du føre lyd signalet ud af fjernsynet og ind i en ekstern parametrisk EQ og derfra ud til højtalerne.

Nogle nævner teknologi som kan skille lydene ad... det er en and! Sådan en magisk trylle-teknologi findes ganske enkelt ikke på nuværende tidspunkt, det ligger et godt stykke uden for rammerne for hvad der teknisk er muligt for ingeniører i dag. Ethvert fjernsyn som har en eller anden smart løsning vil ligeledes være baseret på equalization.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278881
DemonTwisterz skrev:Nogle nævner teknologi som kan skille lydene ad... det er en and! Sådan en magisk trylle-teknologi findes ganske enkelt ikke på nuværende tidspunkt, det ligger et godt stykke uden for rammerne for hvad der teknisk er muligt for ingeniører i dag. Ethvert fjernsyn som har en eller anden smart løsning vil ligeledes være baseret på equalization.

Hvem og hvad er det du taler om for begrebet "nogle" er jo ligeså diffust som at stikke tungen ud af vinduet i jagten på info.

Hvis det er ovenævnte fortolkning af algoritmer som du opfatter som at skille lyden ad og høreapparaters facon ved at geare tale, nu er blevet magisk og sidestilles med en and.. jamen' så er der jo langt vej i at få dig med op på beatet' for nu at blive i højtaler-jargon..

Mulighederne omkring lyd, rykker sig hele tiden og netop algoritmer åbner op for en verden af muligheder, og hvor vi ser at lydbilledet nærmest kan manipuleres til den enkelte bruger så bla svagheder i hørelsen kan udpensles på menigt forbrugerniveau uden man behøver en dybere indsigt i akkustik... flere af sådanne features vil meget vel indfinde sig i mobilsegmentet de kommende år' da adskillige opstartsfirmaer i Szhenchen har denne algoritme funderet-teknologi i støbeskeen og forsøger at afsætte den..

Men kva hearing aid orienteret soundbar som fx accu-voice fra ZVOX kan man læse nogle af de knap 2000 anmeldelser på Amazon af ældre menneske, som netop har hearing aid problemer.
Dette er vist den billigeste model med Accu'voice funktion som pt sælges på ZVOX hemmeside til 149 USD og har en overraskende flot feedback score..
Amazon feedback rating fra verified 1898 users: 4.5/5 stjerner.
https://www.amazon.com/ZVOX-AV200-TV-Sp ... B01L9D18FC
Menige mennesker som står med problemet og har brugt egne penge, er normalt de bedste til at give deres besyv på godt & ondt, - og om et givent produkt afhjælper dette.. :)
Brugeravatar
Af DemonTwisterz
#278894 Det er dig jeg taler om. Helt specifikt hentyder jeg til dette som du har skrevet ovenover:

DaneLaw skrev:Irriterende at jeg ikke kan huske hvor det var, men jeg erindre at jeg for ikke frygtelig længe siden netop læste om et tredjeparts produkt som via utallige avanceret algoritmer netop kunne differenciere lydbilledet, og bogstavelig talt skille skidt fra kanel afhængig af hvad man søgte


Som jeg forstår dig når du skriver "bogstaveligt talt skille skidt fra kanel afhængig af hvad man søger", jamen så forstår jeg en samling algoritmer som eksempelvis kunne fjerne alle musikinstrumenter fra eksempelvis Michael Jacksons "Beat it", sådan så vi udelukkende står tilbage med en Michael Jacksons vokal. Eller omvendt slette Michael Jacksons vokal og beholde alle musikinstrumenterne. Eller hive en specifik trommelyd eller et guitarriff ud og slette alt det andet. Altså en samling algoritmer som kan splitte nogle lydspor i alle de forskellige individuelle lyde som det er opbygget af.

Sådan noget kan vi mennesker måske tilnærmelsesvist gøre med hjernen, men det er umådeligt svært at få en computer til at gøre det, tæt på sort magi. Selve hele idéen om at kunne gøre lige netop dette er det hellige gral indenfor samplebaseret musikproduktion. I utallige fora for elektronisk musikproduktion vil man se folk spørge efter noget der kan gøre lige præcis det. Svaret er dog altid det samme, det findes ikke!

Det bedste man kan gøre er at nøjes med nogle få uperfekte fremgangsmåder. Disse fremgangsmåder inkluderer equalizing, center spors ekstraktion eller center spors fjernelse. Center spors fjernelse og centerspors ekstraktion kaldes også ofte vocal removal eller vocal extraction, dog noget misvisende, bl.a. i Audacity som nok er det mest brugte freebie lydredigeringsprogram. Grunden til at det kaldes vocal removal/extraction er fordi vokalerne ofte ligger i lige netop centersporet, men der er ofte også andre ting der ligger i dette spor.

Når vi snakker centerspor i en stereooptagelse hvor der kun findes højre og venstre lyd kanaler, så menes der alle lyde som spilles lige højt i både højre og venstre højtaler. Man kan sætte højre og venstre signal i modfase med hinanden, hvilket resulterer i at den del af signalet som er det samme i højre og venstre kanal bliver slettet. Så har man kun alle de lyde der er panoreret til højre eller venstre tilbage. Signalet uden centersporet kan så omvendt bruges til at differentiere sig frem til centersporet, sådan at man kun har lyde der er lige høje i hver højttaler.

Det er en uperfekt metode som desværre også skaber noget forvrængning i lydbilledet, blandt andet pga lyde som ikke er helt centreret men næsten, eller lyde som er næsten ens men hvor der lige er lidt anderledes effekt på højre og venstre, eksempelvis et let panoreret reverb. Udover dette uperfekte trick findes der equalization og that's it! Og hvis du er uenig med det, så synes jeg du skal smide et link til de ingeniør genier, som har knækket koden til hvordan man skiller skidt fra kanel i et lydspor. Selv er jeg ret overbevist om at der vil kræves kunstig intelligens på et plan vi endnu ikke har set, for at opnå sådan noget.
Senest rettet af DemonTwisterz 20. sep 2018, 22:11, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278898 Jeg syntes du væver og meget vel i mangel af bedre.
Jo penslet ud, hvad disse produkter gør kære ven.
Læs dog forhandlerens hjemmeside eller bare brugeranmeldelser, så får du en langt bedre indsigt istedet for bare at affeje hvad du ikke forstår som magisk eller en and..
- og en anden gang' hvis du henvender dig eller referere til nogen specifikt, så omtal dog brugeren istedet for diffuse begreber som "nogle".

- at differenciere lydbilledet via algoritmer er jo ikke magisk og vil blive mere og mere udbredt de kommende år, og det kan i den grad ske på mange måder.

Og den første sekvens omhandlede et kickstarter projekt hvor en gruppe inden for akkustik var istand til at arbejde med lyden på et niveau der var opsigtsvækkende., og som jeg skriver, hvis du læste mere end bare den sekvens du paster og hvor det kommer lige efter .. så var det et promoprojekt i jagten på crowdsourcing.
Men hvis du ikke er helt med på hvad der foregår når computer algoritermer går ind og arbejder med lyden' og hvordan det fungere. så tjek nettet.

Trådstarter ønskede en soundbar med fokus på hearing aid og fremhævelse af tale & dialog, - ovennævnte produkter får glimrende anmeldelse når det kommer til at hjælpe folk med nedsat hørelse og er produkt som netop er beregnet til dette hearing aid segment
Sarah Tew/CNET
The AccuVoice uses the same "hearing aid technology" found in larger Zvox speakers, which "mimics the function of a hearing aid by isolating voice frequencies and lifting them out of background sounds."

Du kan læse anmedelser og en bred enighed om at effekten er opsigtsvækkende bla på cnet som testede den billige version 149USD Accu´'voice soundbar, selvom denne featur selvføægelig ikke gør fx musikken bedre og her skla man op i de dyre med flere subs og elementer SB700 som også koster derefter 699.
https://zvox.com/collections/all-produc ... subwoofers

Hvis du selv kan komme op med en soundbar som gør det bedre.. så slå dig løs 'men at du ikke fostår det' er jo ikke ensbetydende med at det så er magisk eller en and. :)
Senest rettet af DaneLaw 20. sep 2018, 22:03, rettet i alt 2 gange.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#278901 Når vi nu taler om billede sammen med lyd, så findes der forskningsarbejde, som på ret overbevisende facon kan isolere specifikke personers lyd fra alt andet. Jeg tænker, at det måske var dét du tænkte på (det er ikke crowdfunding)
https://ai.googleblog.com/2018/04/looki ... peech.html

Blot for at vise hvor fremtiden kunne bringe os hen...
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278910 Nej det var nu ikke lige dette eksempel.. jeg erindre det var et indslag omkring nogle af de her nye crowfunding padehatte selskaber i Szenchen Kina som tager grupper ind og finansiere deres ideer' mod at tage en vis procentdel når produktet rammer markedet eller bare bliver opkøbt og her man snakkede med nogle af disse grupperinger, og det var netop et proof of concpt-produkt som kunne arbejde med lydbilledet til en detaljegrad' som for mig var opsigtsvækkende og åbnede op for nærmest usete muligheder..

men ja det er mindblowing, som de her computer algoritmer nærmest laver et et fingeraftryk af stemmen og kan følge det.
Effekten ville være et hit i det engelske parlament.
Fra Torbens link, man kan godt fornemme noget scratteri i baggrunden men jo vildt så effektivt den kan sortere hvad systemet opfatter som uønsket og man kan tydelig høre hvor skinger & hvor meget af bredden der er nedtonet. især omkring 0:25 (YT klippet fra ovennævnte link),
https://youtu.be/NzZDnRni-8A
Brugeravatar
Af DemonTwisterz
#278913 Det ikke så meget det du linker til som jeg opponerede imod. Det er formentligt noget udmærket teknologi som trådstarter sikkert kunne have stor nytte af. Men det beror sig nu stadig på equalization, compression og støjreduktion, altså ganske velkendt teknologi.

Det jeg opponerede mod var det du ikke linker til, som du ikke kan huske hvor du har set, og som bogstaveligt talt kunne skille skidt fra kanel og simpelthen pille lige præcis de lyde ud af et lydbillede som man ønsker sig. Det lyder for godt til at være sandt, og jeg ved tilpas meget om emnet til at vide at det er ganske eftertragtet, men også ekstremt svært og implementere. Man skal passe på med at bruge ordet umuligt, for lige pludseligt er der et eller andet geni et sted som får en sindssyg god idé, men det er faktisk lige før at umuligt ville være et passende prædikat i denne sammenhæng. Det ville involvere nogle algoritmer som nærmest skulle gætte sig frem til resultatet, lidt ligesom hvis vi havde et billede af et menneske i et landskab der står bag ved en bil, og skulle have computeren til at fjerne bilen fra billedet men beholde landskabet og mennesket, og bare gætte sig frem til hvordan alt det man ikke kan se bag bilen ser ud indtil den fik produceret et billede der kunne virke troværdigt. Man kan sige bilen slører for eller maskerer noget af landskabet og mennesket, dette problem har man også i et lydbillede, at forskellige lyde simpelthen slører for og maskerer hinanden og smelter sammen.

Jeg synes at den teknologi Torben linker til er vildt imponerende med ganske overbevisende resultater. Dog gør det brug af computervision og det er nødvendigt at kunne se munden bevæge sig på den/de personer man ønsker at isolere fra lydbilledet. Det ville derfor ikke fungere i fjernsynssammenhæng hvor der jo ofte er tale uden at man nødvendigvis kan se personen som taler, såsom kommentatoren i en fodboldkamp eller en fortællerstemme i en film.
Brugeravatar
Af DaneLaw
#278916 jamen kære ven' hvad er du i tvivl om??
Jo "flyhumping" i mangel af bedre..hvor du tager en kort sekvens iform af "skille skidt fra kanel og via algoritmer differenciere lydbilledet og forstærke de elementer man søger" og brokker dig over dette til en anden med begrebet "nogle" og kalder det en and, selvom det er jo netop hvad visse algoritmer gør.. (mærkværdig facon af nærmest forsmået art)

- og det er jo sidenhen penslet ud, med utallige link omkring dette produkt, som jo netop er beregnet til det problem som trådstarter sidder med og hvordan det kan afhjælpe.

- og fordi du ikke er bekendt med noget' er jo ikke ensbetydende med at det så ikke findes, du var jo næppe heller bekendt med ovennævnte produkt og Accu'voice- soundbar hearing aid" og hele affæren ved at differenciere lyden via computer-algoritmer.

og jo utallige i markedet som pt arbejder med hvordan man kan lære disse computer-algoritmer at priotere dele af lydbilledet og ja netop "skille skidt fra kanel afhængigt af hvad man søger"... ;)
- men som jeg spurgte, hvis du har en bedre forslag og hermed et produkt til trådstarter' som løser hans dilemma' jamen så slå dig løs, ellers så læs dog lidt om dette produkt som jeg linker til og som netop er beregnet til folk som har problemer med at høre dialogen i lydbilledet og et produkt som får god feedback fra folk med nøjagtig samme problem som trådstarter

--

Fremtiden rummer uanede muligheder, når man på computer algoritme niveau kan arbejde lyd og ikke mindst billede og konstant optimere fra det ene øjeblik til det næste uden mennskelig indvirkning - . vi ser det jo allerede nu med fotografering, hvor mobilen on the fly tager notits af hvad der er i spil, og sammenkøre værdierne mod optimeret forhold afhlngig af om det er en, hund, landskab, blomster etc som man skal fotografere.
Samme vil jo indfinde sig på TV scenen, så når der sidder en studievært i billedet og fx læser nyheder op, vil TVet tage notits af omstændighederne og justere til lejligheden, eller hvis der er mennesker i biledet og hermed signaler på at en dialog er i spil, og geare lyden til dette moment
Jo netop det som computer-algoritmer kan, og løbende justere værdierne til lejligheden og optimere on the fly eller til pre-def..
Hele den præmis, "jamen så må du gå ind i settings på din equalizer og justere lidt her, hvis du vil havde dialogen skal mere frem men så taber du lidt lydkvalitet her".. hele den tankegang er jo efterhånden røget ud med badevandet,.
jJg aner ikke hvilke værdier & signaler som Accuvoice trigger på, og jo næppe noget de flasher da det jo er deres hearing-aid algoritme som de har finansieret og bragt til markedet for deres udvalg af accuvoice-soundbar..

Her kan du se et eksempel fra MIT som også blive omtalt i Torbens link hvor man via avanceret computer algotmer (AI) kan differenciere lydbilledet på instrument niveau ved at AI finder logik i hvem gør hvad, kva pixel og lyd.
https://youtu.be/2eVDLEQlKD0
Når det kommer til hearing aid, så er det jo ikke nødvendigt og lukke hele elementer ude men alene geare de sekvenser hvor dialogen foregår og skille skidt fra kanel og dette lader også til at være tilfældet for Accuvoice, men nettet flyder over med anmeldelser - så der er jo nok at tage fat på, hvis du er tvivl.. syntes jeg har brugt nok tid på dette pensleri.. trådstarter manglede en højtaler / soundbar da han ikke kunne høre dialogen i diverse udsendelser for al den omkransende støj.. og jo netop hvad dette hearing-Aid-produkt lanceres til og nominel fedback er overvældenede positiv fra tusindvis af mennesker i samme situation, men hvis du har et bedre forslag så kom med dette ellers så lad os komme videre... :)

ellers må tygge lidt på det her imens jeg sover, jeg smutter ihvertfald til køjs, det er dog af ældre dato 2013 og udviklingen er ikke stået stille 'men siger dog lidt om præmisserne..

An algorithm to improve speech recognition in noise for hearing-impaired listeners
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3799726/
Billede

og når du har terpet ovennævnte kan du hoppe ud i denne artikel som oprider hvordan algoritmer har revolutioneret hearing aid markedet .
https://newatlas.com/hearing-aid-noise- ... thm/29799/
Algorithm could drastically improve the performance of hearing aids
Despite some advances that have been made in the field, one of the continuing problems with hearing aids is the fact that they amplify background sound along with peoples' voices. While our brains are reasonably good at distinguishing between speech and distracting ambient noise, hearing aid users get the noise and the voice presented to them in one often-incomprehensible package. Researchers at The Ohio State University, however, may have a solution. They've developed a noise-filtering algorithm that's been shown to improve test subjects' recognition of spoken words by up to 90 percent.

The machine learning-based algorithm utilizes a deep neural network, which – like the human brain – has a layered structure that allows it to learn. Part of its "training" involves getting it to pick out known words as they're played back against a noisy background. The parts in which the voice dominates the noise are amplified, whereas instances in which the noise dominates are discarded. og ja kære ven, aka "skille skidt fra kanel" :D

In tests of the technology, 12 partially-deaf volunteers removed their hearing aids, then were asked to identify as many words as they could in recordings of speech obscured by background noise. They then took the test over, this time listening to the same recording after it had been "cleaned up" using the algorithm.

Their word comprehension increased by an average of 25 to almost 85 percent in cases where the speech had previously been obscured by random "background babble" (such as the noise produced by other peoples' voices) and by 35 to 85 percent when it had previously been obscured by more consistent "stationary noise" (such as the sound of an air conditioner).

When 12 students with full hearing listened to the speech obscured by noise, they actually scored lower than the first group did when listening to the enhanced speech. "That means that hearing-impaired people who had the benefit of this algorithm could hear better than students with no hearing loss," says Prof. Eric Healy, who is leading the research.

Alt det her er tilbage i 2013 og forholdene har mildest talt ikke stået stille siden eller graden af disse algoritmer blevet mindre avanceret, tværtimod for at sige det mildt.

- og jeg misunder dig for verdenen må da være fuld af magi, hvis ovennævnte er magisk eller en and. :D
Cheers.. :)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#278923 Ok, jeg tror tråden er kørt tilstrækkelig langt ud af et sidespor til, at det ikke hjælper trådstarter videre i sin søgen.