Debat af TV-lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på tv-skærmen skal hæves
Af dktipe
#276329 Hej. Har også et spørgsmål vedr. anvendelse af Atmos som bruger loftet til reflektion.

Vi har akustik / lydlofter. Vil vi kunne få glæde af Atmos eller kræver det glatte lofter ?

Nogle der har erfaring med det.

Mvh Tim
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#276330 Nej, det vil ikke være en god kombination. Akustiklofterne med perforering reflekterer en del mindre end eks. Troltekt, men ideen med dem er jo netop at reducere reflektionerne. Jeg ville ikke satse på Atmos med upfiring-enheder i dit tilfælde.
Brugeravatar
Af Noerlund
#276605
Rasmus Larsen skrev:Der er netop dumpet en invitation til lancering af Sennheisers Ambeo 3D Atmos-soundbar ned i indbakken. Den lanceres officielt på IFA.

Hvis man er på udkig efter Atmos, så tror jeg, at det er en god idé lige at se tiden an. IFA starter om 2 uger og foruden Samsung, Sennheiser og måske Sony, så tror jeg, at der vil være en del nyheder at spotte.


- Det lyder yderst interessant. Har læst en del om Sennheiser Ambeo 3D Soundbar! Invitationen giver vel ingen indikation af lancering i DK? Har du yderligere informationer om soundbaren - har kunnet læse, at alle journalister har været utroligt imponeret.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#277482 Her er lidt mere information om Sennheiser Ambeo soundbaren. Den har både Dolby Atmos og DTS:X.

https://www.flatpanels.dk/nyhed.php?sub ... 1535637701

De siger, at den lanceres i Danmark i løbet af 2019. Prisen har de ikke ville kommentere på endnu. Vi kigger forbi Sennheiser på IFA i løbet af weekenden. Skal nok vende tilbage med lytteindtryk.
Af bromberg
#277485
Rasmus Larsen skrev:Vi har også modtaget den her fætter. SK10Y er LGs topmodel med Atmos.

Billede


Ang den og Samsung n950/960 er der snart lidt læsning på dem:).

Har Sony præsenteret noget atmos på messen nu her?
Af KBW
#277486 Åhh nu igen😎
Canyon dm100 soundbase lyder forrygende (også med 3,6 m til loft) og fruen vil mene den ser godt😇
Men har ikke noget bling. Er i sig selv en stor subwoofer og den der filmbas der kryber hen langs gulvet. Almindelig tv-tale er uovertruffen.
Af Irma_N1
#277666 Sååååå .... skal man vente til jul/januar for at se hvad der sker/kommer eller investere nu i en atoms soundbar ;)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#277672 Der kommer anmeldelser af både Samsungs og LGs store modeller snart.
Af Mathias A.
#277719 Du kan ikke allerede nu give et praj om hvorvidt det er værd at investere i den nye Samsung frem for HW-K960 fx? ;-)
Af dannisther
#277721
Mathias A. skrev:Du kan ikke allerede nu give et praj om hvorvidt det er værd at investere i den nye Samsung frem for HW-K960 fx? ;-)


Mathias, den er på tilbud til 4444, i power denne uge :)

Kan lige skrive lidt om den, når jeg henter min senere
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#277722
Mathias A. skrev:Du kan ikke allerede nu give et praj om hvorvidt det er værd at investere i den nye Samsung frem for HW-K960 fx? ;-)

Nej. Ingen spoilere.
Af Tjald
#277814 Hvad er den generelle vurdering af LG SJ9? Er den ikke fornuftig, prisen taget i betragtning, hvis man vil undgå baghøjtalere?
Kan nogen svare på, om den har Dolby Vision passthrough?
Af Irma_N1
#277877 OK, nu har jeg næsten læst mig til døde :) her på siden og andre steder og jeg tror at herhjemme bliver der investeret i Samsungs nye HW-N950, som vist hedder 960 i DK. Den får gode anmeldelser hos TechRadar. Venter dog med at endeligt beslutte mig indtil gutterne her på siden er kommet med deres anmeldelse..men ud fra hvad jeg har læst forventer jeg en thumbs up :-)
Af Irma_N1
#277878
Irma_N1 skrev:OK, nu har jeg næsten læst mig til døde :) her på siden og andre steder og jeg tror at herhjemme bliver der investeret i Samsungs nye HW-N950, som vist hedder 960 i DK. Den får gode anmeldelser hos TechRadar. Venter dog med at endeligt beslutte mig indtil gutterne her på siden er kommet med deres anmeldelse..men ud fra hvad jeg har læst forventer jeg en thumbs up :-)


OK, nu er jeg helt solgt: Finally, the N950 includes Amazon Alexa voice control. <B
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#278395 Vi fik lyttet til Sennheisers nye Atmos-soundbar på IFA. Ikke nok til at det kan blive til en artikel, men jeg kan dele en smule her. Jeg tror, at Torben og jeg var enige om, at den give ret kraftfuld lyd og et bredt lydperspektiv. Man kan godt høre nogle effekter fra loften, men rummet var også kvadratisk. Lydene der skal komme bagfra kommer dog mere fra siden, måske en smule bag seeren. Overordnet lyder den dog rigtig god taget i betragtning af, at den står alene. Den fylder rummet med lyd og man kan mærke, at den objekt-baserede lyd giver et løft ift. tidligere lydformater. Det er "bare" en soundbar - men den er stor!

Sennheiser brugte ligesom mange andre producenter på IFA nogle demoklip udviklet af Dolby selv. De er ikke alle lige gode og jeg ville have ønsket at Sennheiser havde brugt nogle andre under demoen. En del af demoen var vist fra filmen Everest (har ikke set den) så meget af lydbilledet bestod i, at en mand prøvede over overdøve blæsten ved at råbe.

Her er nogle billeder fra det mørke demorum. Når lys falder direkte på soundbaren kan man ane enhederne igennem stoffet. Når man sidder lige foran, ser man det ikke i samme grad.

Billede
Billede
Billede

Se også nyheden samt kommentarerne hertil. Som Torben skriver får soundbaren eARC, hvilket godt kan gå hen og blive en vigtig feature i fremtiden. De forventer, at prisen bliver 2000-2500 Euro.
https://www.flatpanels.dk/nyhed.php?sub ... 1535637701
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#278412 Som kommentar til Rasmus' beskrivelse af Sennheiser soundbar, så skal det tilføjes, at man var placeret midt i rummet, så lyden havde rig mulighed for at bounce på bagvæggen og komme om bag lytteren. Hvis man har sin sofa placeret op af bagvæggen, så vil det være overordenlig svært at komme om bagved. Jeg ved ikke hvor mange bounces Sennheiser agter at bruge, så hvis det kun er 1, så vil lyden jo aldrig kunne komme fra andet end fra siden og det endda skråt forfra. Det skal minimum bounce på 2 vægge før det kan komme om bagved.

... med mindre man bruger Sonys magi fra deres HT-ZF9 og bøjer lyden ;;)
Billede