Til snak, tips og diskussion om kalibrering af TV og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af mja
#8916
Har nu haft mit Pana 42 PV60E i nogle uger, og jeg synes, at det er særdeles vanskeligt at kalibrere en sådan fætter.

Så var det at jeg tænkte, om der ikke findes en test DVD eller lignende, som er nemmere og bedre at bruge end at lege discjockey med en bunke film.

Nogen, der i givet fald ved, hvor man kan få fat i en sådan DVD?

Michael
Af Tape Connection
#8937
yakken skrev:Læs evt. det her:
http://www.flatpanels.dk/nyhed.php?suba ... tart_from=&

De bruger Digital Video Essentials DVD.
Det er nu kun delvist rigtigt. Jeg KUNNE lige så godt bruge DVE, men i praksis bruger jeg nogle andre, tilsvarende skiver, fordi de er hurtigere at arbejde med, bl.a. én der kan købes på www.peterfinzel.de. Det væsentlige at forstå er at der er meget stor forskel på hvad du kan opnå ved at kigge på test-billeder, og ved at måle på test-billeder. Du kan ikke opnå det samme resultat som jeg kan, ved at købe den samme DVD som jeg bruger, for du mangler stadig måleudstyret, og nok så væsentligt sandsynligvis også erfaringen.

Når dét er sagt, så er DVE dén skive jeg vil anbefale hvis man vil købe én skive der er rimeligt komplet, og med gode forklaringer. Er man absolut nybegynder, har ISF lavet en disc der kan købes på www.imagingscience.com (eller hos os), der er noget mere simpel, men til gengæld mere letforståelig for nybegyndere.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#8940
Jeg undskylder forvirringen - jeg huskede blot at I havde en skive der blev anbefalet, så jeg nærlæste ikke resten af artiklen igen.
Af Spook
#11904
Jeg har kalibreret mit TV med skiven fra Digital Video Essentials. Den er langsom at arbejde med, og mangler en "sådan sætter du dit LCD-tv op"-mulighed, men billedet blev virkelig godt bagefter. Jeg lånte den af en bekendt, og jeg var da glad for at jeg ikke selv havde betalt for den. Der må findes bedre alternativer derude.
Af MartyDK
#31442
Tja, det er en gammel tråd men tænkte den kunne friskes op.

Findes der andre anbefalinger til nem kalibrering af et LCD tv (her tænkes på manuel kalibering ved brug af en DVD)?

Jeg har kigget på følgende, men vil gerne høre jeres erfaringer:

Digital Video Essentials (DVE)
Pixel Protector (http://www.pixelprotector.com/)

Pft.

Martin
Af Perfod
#32100
Ja der findes en der hedder ISF.. eller rettere monstercableISF du se læse om den her http://www.monstercable.com/news/2005-12_HDTVwizard.asp

det skal siges jeg har både ISF dvd og DVE dvden og der er en lille smule forksle an på hvilken en jeg bruger , DVE dvden vil ha jeg skal skrue en smule mere ned for Brigtness end ISF dvden vil ha .
ISF er klart nemmere at arbejde med , men dog har DVE også en lydside til at tjekke dine højttalere , men jeg er i bund og grund godt tilfreds med ISF dvden , det er den jeg bruger nu.