Til snak, tips og diskussion om kalibrering af TV og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#88565
Man kan downloade en såkaldt ICC profil fra tftcentral til sin U2410.
"Dell U2410 sRGB" http://www.tftcentral.co.uk/articles/icc_profiles.htm

Hvis man gør dette. Skal present mode så være på sRGB eller custom color?
Hvil det ødelægge fabriks kalibreringen

Grunden til at jeg vil prøve dette er at DR HD test, der kan jeg ikke se den øverste hvirde bjælkepå det røde billede. Og det kan jeg godt med min plasma skærm.
http://rapidshare.com/files/319972703/D ... 4-KULA.rar

Ellers er min skærms kalibreringsrapport således
http://www.gratisimage.dk/graphic/image ... 36A44F.jpg
Senest rettet af andmm 29. jan 2010, 11:39, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#88576
Hvis du vælger at bruge Simons sRGB profil, så skal du indstille din skærm i sRGB profilen. ICC profilen lægges ind i Windows (eller hvis du har et separat ICC program), og kan til enhver tid deaktiveres igen.

Du aktiverer den og deaktiverer den ved at højreklikke på skrivebordet og gå ind i indstillingerne for din skærm. Her har du en mulighed der hedder avanceret og så skal du ind under farvestyring.

Som udgangspunkt kan det være svært at overføre ICC profiler fra en skærm til en anden. Det er også grunden til at vi ikke frigiver vores i forbindelse med test herinde. Du kan forsøge, men det er ikke sikkert det hjælper.

Jeg prøver lige at hente DR HD testen. Når den ellers har talt ned fra 120...
Af andmm
#88581
Okey, nu tror jeg at jeg fik prøvet den profil.
Jeg lagde profilen ind i mappen C:\windows\system32\spool\drivers\color\
Så gik jeg ind under "Farvestyring" og under fanen avanceret ændrede jeg "Enhedsprofil" fra systemstandard (sRGB IEC61966-2.1) til den nye "Dell U2410 sRGB mode.icc"
Men altså der sker ikke noget ved ændringen, heller ikke med HD Testen.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#88582
Jeg kan godt se hvad du mener med HD testen, men linjen er heller ikke tydelig her på Dell U2410, U2711 eller den Eizo skærm jeg har. Det er ikke noget problem, da den formentlig bare er udvisket gennem komprimeringen af HD testen.

Vi har i øvrigt et værktøj her, som giver langt bedre mulighed for at undersøge sin skærm: http://www.flatpanels.dk/monitortest_dk.php
Af andmm
#88587
"formentlig bare er udvisket gennem komprimeringen af HD testen"
Ja, men så burde min plasma skærm vel ikke kunne vise den?
Men hvis selv en kalibreret Eizo skærm ikke kan vise den så er der nok ikke noget galt. eller oså er plasma måske bare bedre.
Af andmm
#88591
HDMI fra mit grafikkort HD4870 (dvs der er en dvi til hdmi adaptor, og så et hdmi kabel).

Panasonic PX70
Af andmm
#88870
Den outputter HD kilde 1280x720.

Den ICC profil som er standard i windows "sRGB IEC61966-2.1" er det en universal indstilling fra windows som skærme normalt tilpasset sig efter

Hvis du ellers forstår hvad jeg mener!
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#89835
Grunden til at de kan se bjælken i HD testen på plasma-Tv kan skyldes, at du outputter som HD kilde med HD farvespekter. Der er forskel på hvordan PC'er og HD kilder definerer farver på de forskellige gråtoner (0 til 255).

sRGB som ligger i Windows tilstræber at ramme sRGB spektret. Hvis skærmen også har en sRGB profil bør man benytte disse to sammen, for at farvespektret både er understøttet af farvebehandlingen i Windows og på skærmen.

Bemærk dog, at mange af disse sRGB og AdobeRGB profiler er henvendt til grafisk arbejde, hvor man også samtidig arbejder med farvespektrene og indstiller printere osv efter samme spektre.