Diskuter og del erfaringer med danske såvel som udenlandske forhandlere.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af rob_marker
#347613
Var i dag forbi Elgiganten og se på et nyt OLED TV. Jeg kan dårligt huske hvordan vi kom ind på det, men sælgeren påstod hårdnakket, at OLED TV såmænd også gør brug af LCD paneler; at alle TV har LCD paneler. Han spurgte også en forbipasserende kollega om det ikke passede: “Jo, det er alt sammen LCD”. Det var så her jeg valgte, at sige fortsat god søndag.
Af PeterD
#347656
De er SÅ glade for at promovere deres LCD skærme med Samsung som frontrunner.

De burde snart meldes til Konkurrencestyrelsen for "at favoriserer bestemte mærker i ikke-ubetydelig grad", men så længe producenter, måske, betaler for at få solgt flere af deres produkter, så vil sælger altid være lydhøre.

Ærgeligt at det skal være sådan men når ingen gør noget og sidder med hænderne i skødet, så....
#347660
PeterD skrev: 28. nov 2022, 19:30 De er SÅ glade for at promovere deres LCD skærme med Samsung som frontrunner.

De burde snart meldes til Konkurrencestyrelsen for "at favoriserer bestemte mærker i ikke-ubetydelig grad", men så længe producenter, måske, betaler for at få solgt flere af deres produkter, så vil sælger altid være lydhøre.

Ærgeligt at det skal være sådan men når ingen gør noget og sidder med hænderne i skødet, så....
Mens andre skulle meldes for hele tiden at svine bestemte producenter til.. Men sådan er der så meget.. O_O
Af PeterD
#347673
"Had og had"..

Vildledning og forkerte salgstrick...Ja. Når det er så åbenlyst.

Men går den, så går den.

"Hvad vil vi helst sælge i dag og hvad tjener vi mest på for vores leverandører"

Hvad laver Konkurencestyrelsen i øvrigt, for aktive og årvågne kan man ikke kalde dem..
Af Kenneth
#347686
Der er desværre ikke noget nyt i at man enten skal vide ingenting(og så bare købe blindt hvad diverse elektroniksupermarkeder promoverer), eller også skal man vide "alt" så man kan tage en beslutning nærmest inden man viser sig i de forretninger, for ellers kan man nemmere blive vildledt end vejledt.

Jeg forstår godt at man ikke kan forvente at sælgerne ved alt om alle produkter, men alle de grundlæggende ting skal de have styr på, og enten har de ikke, eller også vildleder de bevidst.

Hilsen Kenneth
Af George1
#347696
Hm får næppe nogle super eksperter til den løn der tilbydes i Elgiganten. Men der er både gode og mindre gode sælgere i Elgiganten, jeg har nogle få jeg snakker med når jeg har brug for noget.
Ellers kan du jo bruge dette eller andre sites som supplement.
Af PeterD
#347708
Kenneth skrev: 29. nov 2022, 13:17
.....Jeg forstår godt at man ikke kan forvente at sælgerne ved alt om alle produkter, men alle de grundlæggende ting skal de have styr på, og enten har de ikke, eller også vildleder de bevidst.
"Hmm...Hvad tjener vi mest på og hvad syntes producenterne vi skal sælge mere af..."..
Af Jonassen
#347712
Det minder mig om en af mine venner der havde købt sig et Samsung TV hos Elgiganten for et par år siden.
Han mente at det simpelthen var det bedste TV man kunne købe...hans argument: ekspedienten havde fortalt ham at der ikke fandtes bedre billede end Samsungs QLED.

Min mistanke om at Elgiganten bevidst promoverer Samsung frem for alle andre mærker blev bekræftet da jeg selv var ude for at kigge og spørge efter et OLED TV fra Sony...der mente sælgeren at Samsungs QLED havde lige så god billede som OLED, og måske endda bedre...
Af kabri
#347732
Jeg forstår ikke hvorfor man går ud og snakker med sælgere i elektronikbutikker når der er så meget godt materiale online. De er jo sælgere, ikke rådgivere.
Af Supergris
#347740
Hvis du vidste, hvor mange der er fuldstændig blanke, når det kommer til elektronik; ofte er det de samme personer, der heller ikke bruger tid på at lede online efter artikler, der omhandler emnet...
Af allo
#347744
Supergris skrev:Hvis du vidste, hvor mange der er fuldstændig blanke, når det kommer til elektronik; ofte er det de samme personer, der heller ikke bruger tid på at lede online efter artikler, der omhandler emnet...
hjemmesider og div. forum er heller ikke altid vejen frem...f.eks.:

1. her på siden bliver der (uden omtanke) anbefalet LG - så vedkommende vil automatisk tro at...- at LG er vejen frem (når det f.eks. gælder valg af et nyt tv)

2. spørger man til noget andet (f.eks. speakers, forstærker m.m.) så risikerer man at havne i en situation hvor 10 svar/indlæg indeholder 10 forskellige forslag - det hjælper heller ikke ret meget...de fleste bliver bare endnu mere forvirrede og i tvivl

3. hjemmesider som f.eks. flatpanels burde hjælpe mere/oplyse alm. mennesker om at en sælger (i de fleste tilfælde) vil sælge og that's it - men flatpanels vil absolut ikke gå i flasket på sådan et emne da flatpanels får penge (bl.a.) fra Power... men det er jo business...

så det med at søger hjælp til (hvad det nu skulle dreje sig om) - det KAN være mere tricky end at læse om noget på nettet...
#347745
Hvor har du hevet nr. 3 op af hatten fra? Er det fordi du synes, at vi burde køre en artikelserie eller hvor ser du os råde til, at man søger vejledning hos personalet ude i butikkerne frem for at spørge her? Jeg ved godt, at jeg selv sagde, at vi ikke samler på rygklappere her, men jeg synes flere af dine indlæg er baseret på enten egenopfundne postulater, skæve tolkninger eller ren misinformation.

Du kan jo teste det af og prøve at tælle hvor mange indlæg jeg indtil nu har oplyst om, at en sælger i butikken netop er en SÆLGER og ikke en rådgiver. Du kan også lave samme øvelse for Rasmus.

Sorry - men det er sq lidt trættende, at skulle give modsvar på de her egenfortolkninger.
Af michaeldk
#347747
allo skrev: 30. nov 2022, 14:47
1. her på siden bliver der (uden omtanke) anbefalet LG - så vedkommende vil automatisk tro at...- at LG er vejen frem (når det f.eks. gælder valg af et nyt tv)
Jeg spurgte ind til et Panasonic på tilbud - svaret fra Rasmus var "Jeg synes, at det ikke bare er et OK tilbud men et super tilbud!" .. ikke "Gør hvad du kan for at få en LG på bud i Power"...

Sååå ;)
Af allo
#347748
Torben Rasmussen skrev:Hvor har du hevet nr. 3 op af hatten fra? Er det fordi du synes, at vi burde køre en artikelserie eller hvor ser du os råde til, at man søger vejledning hos personalet ude i butikkerne frem for at spørge her?
ja - jeg synes at I (en af de største hjemmesider som tager sig af/omhandler tv m.f. på markedet) burde fokusere LANGT mere på det som foregår i butikkerne og jeg mener at I burde hjælpe dem som ikke ved bedre bl.a. ved at gøre andre opmærksomme på at en sælger er en sælger - i form af MEGET kritiske artikler og interviews - det er jo ren logik for sådan en hjemmeside som flatpanels men...I tør jo selvfølgelig ikke da I modtager penge fra bl.a. Power...

det med at '...flere af dine indlæg er baseret på enten egenopfundne postulater, skæve tolkninger eller ren misinformation.' - vis mig ÈN (bare !ÈN!) 'eget opfundet postulat, skæv fortolkning eller ren misinformation' fra min side Torben (mht. Jeres hjemmeside eller de emner som jeg svarer på eller selv har oprettet)
Torben Rasmussen skrev:Du kan jo teste det af og prøve at tælle hvor mange indlæg jeg indtil nu har oplyst om, at en sælger i butikken netop er en SÆLGER og ikke en rådgiver. Du kan også lave samme øvelse for Rasmus.
1. hjælper det mange mennesker når der blankt bliver anbefalet LG?
2. hvad er nemmere for folk som spørger til råds:
- leder efter og læse 60 tråde med 600 svar for at finde Jeres udtalelser
eller:
- læse en eller flere KRITISKE artikler????

derfor mener jeg at I burde være meget mere 'efter dem'

vis mig én artikel hvor I går i flæsket på f.eks. Power eller Elgiganten ...vis mig én artikel hvor I går i flæsket på dem som I interviewer (enten så er der tale om copy-past artikler - de fleste af slagsen, eller så er det noget i stil med et interview med Yousee hvor I lader Jer spise af udtalelser som:

'Møder YouSee kritik af, at YouSee Plays kerneprodukt har en basispris på 299,- pr måned? Betyder det, at kritikere har misforstået produktet?
- "De få kritikpunkter, der har været – primært fra journalister – har grundlæggende misforstået produktet ved at anskue det som et rent streamingprodukt."

hvor I ved, VI ved, !!!YOUSEE!!! ved, at det er bull fra start til slut...

du opfatter det som jeg siger som mine 'egenfortolkninger' - og det er helt et 100% OK - jeg ser Jeres mangel på det som jeg nævner som noget som ikke er godt nok fra Jeres side...
Senest rettet af allo 30. nov 2022, 15:39, rettet i alt 2 gange.
Af allo
#347749
michaeldk skrev: 30. nov 2022, 15:08 Jeg spurgte ind til et Panasonic på tilbud - svaret fra Rasmus var "Jeg synes, at det ikke bare er et OK tilbud men et super tilbud!" .. ikke "Gør hvad du kan for at få en LG på bud i Power"...

Sååå ;)

læs de ca.95 ud af 100 andre anbefalinger her på siden, Michael - så vil du bedre kunne se hvad jeg mener med det som jeg sagde ;-)