Til snak, tips og diskussion om kalibrering af TV og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#341630
Hej
Jeg har lige bestilt et Panasonic TX-65JZ1000E, da POWER har tilbud på det til 8500.
Jeg bestilte ikke kalibrering, da det kostede 1900. Det synes jeg er rigtig mange penge. Var det et fornuftigt valg?
Jeg har ikke forstand på TV som sådan. Vores gamle Panasonic TV er 10 år gammelt. Er det ikke noget, man selv kan gøre uden at skulle have en doktorgrad i TV?
#341631
Panasonic er kendt for at have den mest korrekte indstilling out of the box, du skal bare bruge billede profil professionel 1 og evt bruge de indstillinger som flatpanels har på deres test af HZ1000 som er forgængeren, så er du 95 % i mål, men hvis du vil have det sidste med er en kalibrering nødvendigt.
man kan altid diskutere om det er værd at bruge over 20% ekstra af prisen på tvet til en kalibrering, men jeg ville personligt gøre det og dermed vide at jeg får det fulde udbytte af nyt udstyr.
Jeg ville dog ikke bruge Power til det, men i stedet bestille en kalibrering hos tv kalibrering via denne hjemmeside https://tv-kalibrering.dk/
Han kommer ud til dig og kalibrere tv på de forskellige profiler og sikre dermed at du får fuld udbytte af alt, og det er Ca samme pris og du får mulighed for at se hvordan det fungerer og stille spørgsmål.
Tillykke med det nye tv.
#341636
ok, så er der ingen problemer med at købe en kalibrering hos Power hvis det foregår hjemme hos en selv. Så er det bare op til den enkelte om man ønsker en kalibrering.
Til trådstarteren. Man kan ikke selv lave en professionel kalibrering uden at have det rigtige udstyr og det koster en hel del. Samtidig skal man også vide hvad man laver.
Indstillinger af forskellige ting via menuen til billede indstillinger er ikke det samme som en professionel
kalibrering.
#341644
Min erfaring er, at det ikke er pengene værd med mindre du er enthusiast, og hvis man stiller spørgsmålet om det er pengene værd, så er man det ofte ikke. Hvilket der er på ingen måde er noget galt med - er det ikke selv :)
Skal siges jeg kun har købt en premade kalibrering, så det er selvfølgelig ikke det samme som en der kommer hjem. Hvad forskellen er på det i % ved jeg ikke :)
#341646
ThomasFogt skrev: 14. apr 2022, 20:07 Min erfaring er, at det ikke er pengene værd med mindre du er enthusiast, og hvis man stiller spørgsmålet om det er pengene værd, så er man det ofte ikke. Hvilket der er på ingen måde er noget galt med - er det ikke selv :)
Skal siges jeg kun har købt en premade kalibrering, så det er selvfølgelig ikke det samme som en der kommer hjem. Hvad forskellen er på det i % ved jeg ikke :)
Er den erfaring du har, at du personligt har fået lavet en professionel kalibrering hjemme? Det ville undre mig.

Enig i at kalibrering er for entusiaster, og dem er der mange af på dette Forum.
#341647
Entusiast eller ej, hvorfor ikke få det bedste ud af sit tv, især når det er produkter fra øverste hylde.
Jeg ville ikke være et sekund i tvivl, når snakken falder på korrekte farver, og andre indstillinger der kalibreres.
#341648
Jeg vil ikke kalde mig selv for entusiast. Men jeg vil da gerne udnytte mit nye TV’s fulde potentiale. Dog synes jeg, det er ret mange penge. De 1900 er for kalibrering hos POWER, en hjemmekalibrering (Calman Premium) koster 2800 hos POWER 😳
#341650
1900kr. for noget som ingen har brug for og for noget som 'ingen' ('igen' = kun de færreste) vidste at det eksisterende for ikke så mange år siden og som ingen brugte eller tænkte på for en tv-generation siden...

big, fat 'nej, det er ok...ellers tak' :-)

prisen er en joke og som nævnt her i tråden og i mange andre:

- noget for entusiaster
#341651
Sorte skrev: 14. apr 2022, 21:48 Jeg vil ikke kalde mig selv for entusiast. Men jeg vil da gerne udnytte mit nye TV’s fulde potentiale. Dog synes jeg, det er ret mange penge. De 1900 er for kalibrering hos POWER, en hjemmekalibrering (Calman Premium) koster 2800 hos POWER 😳
Spring mellemmanden over, få tilbud direkte fra tvkalibrering.dk
#341653
allo skrev: 14. apr 2022, 22:10 1900kr. for noget som ingen har brug for og for noget som 'ingen' ('igen' = kun de færreste) vidste at det eksisterende for ikke så mange år siden og som ingen brugte eller tænkte på for en tv-generation siden...
Jeg er til dels enig, for folk køber jo præcis det som de vil, desværre er kalibrering ofte tæt på standard indstillinger når man læser flatpanels anmeldelser, og så kan man jo vurdere om ens stue lys eller afdækning gør så meget, så de små detaljer er den pris værd.
Og som du også nævner dem som surfer forum her, kan være en målgruppe for de hardcore brugere, som kommer ugentlig/daglig men resten med 2 spørgsmål og væk, dem tror jeg ikke er andet end PR målgruppe i Power og kan være hr og fru Jensen som slet ikke går op i farver, og hellere vil have farver skruet op langt fra kelvin tal, og så bliver det kun til en salgs gimmick som branchen har fundet frem som de tjener penge på.

Så hardcore gruppen, de ser det velkomment,
resten? De tror bare på den hardcore gruppe giver dem råd de muligvis slet ikke ser behov for men bare ved, er på plads og penge kunne være smidt på lørdagslotto og givet en mulig større gevinst :D
#341657
allo skrev: 14. apr 2022, 22:10 1900kr. for noget som ingen har brug for og for noget som 'ingen' ('igen' = kun de færreste) vidste at det eksisterende for ikke så mange år siden og som ingen brugte eller tænkte på for en tv-generation siden...

big, fat 'nej, det er ok...ellers tak' :-)

prisen er en joke og som nævnt her i tråden og i mange andre:

- noget for entusiaster
Du gør dig simpelthen til talsmand for "alle" og konkluderer at det ingenting er værd, reelt helt uden at ane noget som helst om hvad kunderne har fået ud af det :D Det er fint nok at det ikke er noget for dig, men som du tidligere har gjort, så skærer du bredt over en kam med alle dine finurlige fordomme.

Der er stor forskel på de kunder jeg får som henvender sig direkte til mig kontra de kunder jeg får via Power.

Jeg har her på 7 år, et stabilt kundeflow fra folk som henvender sig direkte til mig, både gengangere og nye, de har sat sig ind i tingene og ønsker deres tv eller projektor kalibreret fordi de ønsker vished om at deres tv/projektor gengiver alt kildemateriale så korrekt som muligt, det svinger helt enormt meget hvor der er at hente på en kalibrering og derfor kan man på ingen måde blot konkluderer at det er "værdiløst" ud fra ens egen mavefornemmelse.

Det har eksisteret og været brugt i mere end "tv-generation" siden, der er jo altså en grund til at producenter som f.eks LG lægger enormt mange kræfter i at udvikle og forbedre deres 3D LUT AutoCal kalibrering, det skyldes både et brændende ønske fra indholdsproducenter og forbrugere.

De kunder jeg kommer ud til via Power, er absolut et andet segment og mange bliver overraskede hvor meget det forbedrer deres oplevelse med deres nyindkøbte tv, hos de kunder møder jeg naturligvis nogen andre ting end hos mine "egne".
Det kan være alt lige fra opgradering af Netflix HD til Ultra HD abonnement som bliver aktuelt i forbindelse med køb af nyt tv, de fleste og her taler vi 7 ud af 10 personer som ikke aner at man kan opgradere abonnementet og bliver meget positivt overraskede når der pludselig vises Our Planet i 4K HDR/DV i stedet for blot HD i SDR og ja det kunne de sagtens have læst sig til, men det gør de ikke !

Det samme er gældende med tilslutning af Soundbars, indkøring af fjernbetjeninger så de kun behøver at bruge en i stedet for tre. Deaktivering af "Energibesparelse" og mange andre ting.

Der er rigtig mange kunder og især ældre som bliver totalt sat i skatmat når de får en ny skærm og skal have hjælp til både udpakning og opsætning af deres tv, søgning af kanaler, de skal have en lille undervisningssession i den fjernbetjening og en masse andet og ja der er skam mange situationer hvor en kunde har betalt for en Hjemmekalibrering i Power mens halvdelen af tiden går med alt det jeg har beskrevet ovenover, det kan være en kunde som har købt en Premium kalibrering som indeholder kalibrering af Dolby Vision, men hvis skærmen ikke understøtter det eller kunden fortæller at han/hun kun vil bruge skærmen til flow-tv, så bliver tiden blot brugt på at løse nogen andre udfordringer for kunden, simpelthen fordi det var der behovet for den kunde lå og når det blev opfyldt så bliver kunden glad og får en markant bedre oplevelse med sit nye tv end hvis de selv skulle stå for det hele.


Der er super mange variabler på tværs af de forskellige setups og kundetyper så man kan ikke konkluderer at det er værdiløst og tager vi kerneydelsen altså ren rå kalibrering af hvidbalance og cms mm., så er der altså stadig forbedringer at hente og det har jeg heldigvis tonsvis af dokumentation på :)
#341659
Blackspot4200 skrev: 15. apr 2022, 10:06
Du gør dig simpelthen til talsmand for "alle" og konkluderer at det ingenting er værd, reelt helt uden at ane noget som helst om hvad kunderne har fået ud af det :D Det er fint nok at det ikke er noget for dig, men som du tidligere har gjort, så skærer du bredt over en kam med alle dine finurlige fordomme.

og du bliver ved...(her tænker jeg på dine udtalelser m.m. fra en tidligere tråd - samme emne)

1. lad vær med at lave mine ord om til noget som du tilpasser din egen tankegang for 'som ingen har brug for' og det hvad du har lavet det om til, nemlig 'Du gør dig simpelthen til talsmand for "alle" og konkluderer at det ingenting er værd' er IKKE...DET...SAMME...det er pinligt hvad du har gang i...


2. igen: de få som du og andre som kalibrerer afspejler 100% det som jeg taler om...- se på hvor mange tv der bliver solgt vs. hvor mange der bliver kalibreret (det tal forklarer alt...og DET TAL er en talsmand for 'alle')


3. alle levede et lykkeligt liv uden kalibrering for en tv-generation siden - du må være udmærket klar over det og kan selv svare på hvor mange plasma og LCD tv der blev kalibreret for en tv-generation siden


4. de (fleste, nok 99 ud af 100) kunder som 'bliver meget positivt overraskede' ville 100% kunne nøjes med at indstille tv'et (slå visse ting fra etc.) ud fra div. indstillingerne som man kan finde på nettet (bl.a. her på siden)


5. ingen påstår eller konkluderer at kalibrering er '"værdiløst" ud fra ens egen mavefornemmelse' - du har igen gang i/du bliver ved at laver om på det hvad folk siger til noget helt andet/om til det som passer dig


alle har levet et lykkeligt liv for en tv-generation siden uden at tænke 'kalibrering' og ingen (igen: 'ingen' = kun de færreste) har eller havde brug for det...- det er kun folk som dig (siden at det er en meget god business for dig) og f.eks. POWER (også super god business for dem) som kom frem til at 'HEJ!!! ved du hvad du kan (i skrivende stund) for 1900kr.????? du kan kalibrere dit tv!!!'

- havde ingen talt om det så havde INGEN brug for det ;-)

jeg er 100% med på hvorfor du forsvarer kalibrering...- det er jo det du lever af...

og jeg er også 100% med på hvorfor 3-4 måske 5 her siden vælger at sige 'ja, tak' til en kalibrering og forsvarer dig og hele projektet...- men ingen: igen ('ingen' = kun de færreste) har brug for den...entusiaster fintuner stort set alt og det er helt ok...resten (99 ud af 100) kan lykkeligt leve uden at bruge (i skrivende stund) 1900kr. på nørderier som kalibrering

folk (ALT FOR MANGE) bliver påvirket/brainwashed af reklamer - mere er der ikke i det for 99 ud af 100 mennesker...
#341660
Hold da op, du brænder for at fraråde en kalibrering.. :D

Hvad i alverden er der galt med at optimere sit udstyr?

På en pladespiller kan du opgradere din nål og opleve et løft i lyden. Det er vel accepteret af dig.

Hvorfor må man ikke opgradere sin skræm med en kalibrering, og opleve et løft i billedekvalitet?
Det er hævet over enhver tvivl at det forbedrer billedet og dermed oplevelsen. Du kan så hævde at forskellen er marginal, men den er der.

Forstår ikke dit korstog, lad dog hver enkelt bedømme om det er investeringen værd, som med alt andet i A/V- verdenen. :)
#341661
Jeg er enig i at det efterhånden ikke er aktuelt med en hjemme kalibrering. Jeg har fået pro kalibreret 2 TV igennem tiden, et Samsung og et Pioneer. Dengang var der forskel da der ikke fandtes mere præcise forud indstillinger men nu? Nej.

Benytter man flatpanels indstillinger her feks kommer man rigtig langt, og det er tydeligt på kurven i anmeldelser hvad der evt mangler. Bemærk også at der kalibreres efter lysforhold, for at få det bedste ud af resultatet kræver det at du mørklægger din stue totalt hvis det skal være præcist.
Skal det ikke være præcist, ja så laver man en ISF bright med kalibrering deri, men så er det jo stadig ikke præcist, vel?

Jeg mener selv jeg er billede entusiast men de sidste 5% er ikke i nærheden af hvad en kalibrering gav engang, der er simpelthen sket for meget. Hvis pengene brænder i lommmen kam man evt købe et Panasonic TV istedetfor, de er en my mere præcise end LG ud af boksen.

Og så tror jeg det er svært at sortere i brugbare svar, hvis anbefalingerne kommer fra personer der har økonomisk interesse i at skabe behov for et produkt. Der skal man nok søge råd fra folk der ikke har økonomiske interesser.
Senest rettet af bendix 15. apr 2022, 12:46, rettet i alt 1 gang.
#341662
allo skrev: 15. apr 2022, 11:59
Blackspot4200 skrev: 15. apr 2022, 10:06
Du gør dig simpelthen til talsmand for "alle" og konkluderer at det ingenting er værd, reelt helt uden at ane noget som helst om hvad kunderne har fået ud af det :D Det er fint nok at det ikke er noget for dig, men som du tidligere har gjort, så skærer du bredt over en kam med alle dine finurlige fordomme.

og du bliver ved...(her tænker jeg på dine udtalelser m.m. fra en tidligere tråd - samme emne)

1. lad vær med at lave mine ord om til noget som du tilpasser din egen tankegang for 'som ingen har brug for' og det hvad du har lavet det om til, nemlig 'Du gør dig simpelthen til talsmand for "alle" og konkluderer at det ingenting er værd' er IKKE...DET...SAMME...det er pinligt hvad du har gang i...


2. igen: de få som du og andre som kalibrerer afspejler 100% det som jeg taler om...- se på hvor mange tv der bliver solgt vs. hvor mange der bliver kalibreret (det tal forklarer alt...og DET TAL er en talsmand for 'alle')


3. alle levede et lykkeligt liv uden kalibrering for en tv-generation siden - du må være udmærket klar over det og kan selv svare på hvor mange plasma og LCD tv der blev kalibreret for en tv-generation siden


4. de (fleste, nok 99 ud af 100) kunder som 'bliver meget positivt overraskede' ville 100% kunne nøjes med at indstille tv'et (slå visse ting fra etc.) ud fra div. indstillingerne som man kan finde på nettet (bl.a. her på siden)


5. ingen påstår eller konkluderer at kalibrering er '"værdiløst" ud fra ens egen mavefornemmelse' - du har igen gang i/du bliver ved at laver om på det hvad folk siger til noget helt andet/om til det som passer dig


alle har levet et lykkeligt liv for en tv-generation siden uden at tænke 'kalibrering' og ingen (igen: 'ingen' = kun de færreste) har eller havde brug for det...- det er kun folk som dig (siden at det er en meget god business for dig) og f.eks. POWER (også super god business for dem) som kom frem til at 'HEJ!!! ved du hvad du kan (i skrivende stund) for 1900kr.????? du kan kalibrere dit tv!!!'

- havde ingen talt om det så havde INGEN brug for det ;-)

jeg er 100% med på hvorfor du forsvarer kalibrering...- det er jo det du lever af...

og jeg er også 100% med på hvorfor 3-4 måske 5 her siden vælger at sige 'ja, tak' til en kalibrering og forsvarer dig og hele projektet...- men ingen: igen ('ingen' = kun de færreste) har brug for den...entusiaster fintuner stort set alt og det er helt ok...resten (99 ud af 100) kan lykkeligt leve uden at bruge (i skrivende stund) 1900kr. på nørderier som kalibrering

folk (ALT FOR MANGE) bliver påvirket/brainwashed af reklamer - mere er der ikke i det for 99 ud af 100 mennesker...
Undskyld mig, men du opfører dig egentlig som et sølle og indebrændt menneske. Jeg kan ikke se din agenda, med mindre du har et udestående med ejeren af tv kalibrering. Jeg har da aldrig set nogen have så ondt i r…. af, at der udbydes en service til forbedring af billedgengivelse.
Din påstand omkring manglende kalibrering af tidligere tv generationer, den holder jo heller ikke stik. Jeg kan jo blot nævne navnet Otto, og de fleste plasmaentusiaster ved hvem jeg taler om. Hvis kalibrering ikke var nødvendig for maksimal ydelse, er det utroligt, at Flatpanels ved tests bruger tid på dette. At det i din verden blot er en ligegyldig parantes, er vel kun et udtryk for, at finesserne i dit liv er ligegyldige.
En kalibrering, uanset produkttype, trækker det optimale potentiale ud af produktet. I andre sammenhænge kalder vi det ikke kalibrering, men tilkøb af ekstraudstyr, der løfter ydelsen.
Det er muligt, at mange lever lykkeligt med tingene i “fabrikstilstand”, og det gør de sikkert også med andet end tv. Kan jeg forstå det, næ egentlig ikke, men jeg er fuldstændig ligeglad, og det burde du også være.
Set i lyset af, hvad der kan købes af udstyr til forbedring af ydelsen (gælder nærmest alt), undrer det mig, at dit korstog stopper ved tv kalibrering.
#341663
bendix skrev: 15. apr 2022, 12:42 Jeg er enig i at det efterhånden ikke er aktuelt med en hjemme kalibrering. Jeg har fået pro kalibreret 2 TV igennem tiden, et Samsung og et Pioneer. Dengang var der forskel da der ikke fandtes mere præcise forud indstillinger men nu? Nej.

Benytter man flatpanels indstillinger her feks kommer man rigtig langt, og det er tydeligt på kurven i anmeldelser hvad der evt mangler. Bemærk også at det kalibreres efter lysforhold, for at få det bedste ud af resultatet kræver det at du mørklægger din stue totalt hvis det skal være præcist.
Skal det ikke være præcist, ja så laver man en ISF bright, men så er det jo stadig ikke præcist, vel?

Jeg mener selv jeg er billede entusiast men de sidste 5% er ikke i nærheden af hvad en kalibrering gav engang, der er simpelthen sket for meget. Hvis pengene brænder i lommmen kam man evt købe et Panasonic TV istedetfor, de er en my mere præcise end LG ud af boksen.

Og så tror jeg det er svært at sortere i brugbare svar, hvis anbefalingerne kommer fra personer der har økonomisk interesse i at skabe behov for et produkt. Der skal man nok søge råd fra folk der ikke har økonomiske interesser.
Det er ikke virkeligheden, at tro, at Flatpanels indstillinger eller andres på en given kalibreret model passer på alle modeller.
Den påstand kan jeg heldigvis underbygge, endda med beviser på en kalibrering af en Sony ZD9. Her var før min kalibrering, brugt kalibreret indstillinger af samme model, hvor det kalibreret resultat viste overmættede farver. Var det noget der sprang i øjnene før kalibreringen, næ egentlig ikke, men det var det så efter kalibreringen.
#341664
Jeg tror du misforstår mit indlæg- eller også var jeg ikke tydelig nok. De indstillinger flatpanels viser i deres anmeldelser kan alle bruge. Men havde man en kalibrerings rapport. Så ja, det kan ikke kopieres, for som du rigtigt skriver så er alle paneler forskellige. Men der er vi ude i hvidbalancen og deres under håndtag. Ikke i de overordnede håndtag som beskrives i anmeldelserne.

Og så vil jeg lige tilføje at den store forskel mange kunder oplever skyldes at der ikke er rørt ved billedet inden kalibrering, så er der selvfølgelig en enorm forskel. Benytter man derimod de anbefalede indstillinger og slår ECO mode fra. Ja så er forandringen minimal efter kalibrering. Specielt i dagslys/oplyst stue.