Til snak, tips og diskussion om kalibrering af TV og monitors.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af bingse69
#334893
Hej.
Har lige købt et samsung 55 tommer 4 k QLED TV model nr .
QE55Q65AAUXXC,Nogen der ved billedindstillingerne til dette TV,kan ikke lige finde noget på det.på forhånd tak
Senest rettet af bingse69 21. sep 2021, 18:42, rettet i alt 1 gang.
Af HrJensen1
#334901
Det hedder ikke kalibrerings indstillinger - det er rent og skær billedeindstillinger.
Kalibrering er noget man foretager med måleudstyr, så det er helt rigtigt til præcis den hardware der sidder på fjernsynet.
#334956
Nu er det jo rent faktisk kalibreringsindstillinger, der formodentligt spørges til, og også det, du selv linker til!

Disse kan være et godt udgangspunkt at starte ud fra, hvis man ønsker et billede, der måske er lidt tættere på standarden end en af de presets, der findes på TVet i forvejen, ikke har måleudstyr eller ønsker at betale for en egentlig kalibrering, dog skal man huske ikke at begynde at rode med hvid-balancen, da disse netop kan svinge en del fra apparat til apparat, og hurtigt kan skade mere end det gavner, når der ikke benyttes måleudstyr.

Hvis man er lidt nørdet, og interesserer sig lidt for emnet, så findes der jo også diverse kalibreringsskiver, som kan bruges til at ramme lysstyrke, kontrast, farver mm. lidt mere nøjagtigt, end man sikkert kan gøre på rent øjemål.
I disse moderne tider skal man også huske, at "HDR" er en kalibrering i sig selv, hvilket bestemt ikke har gjort det nemmere!

Det vigtigste er at finde den profil, der ligger tættest på standarden, forudsat det er det, man ønsker, slå diverse elektroniske "forbedrings-kredsløb" fra, inkl. ECO og motion-kredsløb (interpolation), med mindre man er typen, der elsker soap opera-effekten.

Endelig hedder det "billedindstillinger", selvom det har med "billede" at gøre...
Senest rettet af Supergris 25. sep 2021, 00:26, rettet i alt 1 gang.