Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Artist
#327742
Hej

Jeg står og skal have skiftet mit gamle Sony 50" KDL-50W805b ud. Egentlig fejler det intet og jeg har været glad for det, men man kan åbenbart ikke længere se TV2 Play på Sony-tv (og det ser vi meget), så nu er det tiden til at prøve noget nyt.

MEN! Det er lidt af en jungle, hvad man skal vælge. Jeg er ikke interesseret i at bruge en mindre formue på OLED, selvom det da selvfølgelig kunne være lækkert, men jeg har levet fint uden indtil nu, så jeg klarer mig nok lidt endnu ;)

Hvis jeg fx kigger på Elgiganten (synes det er nogenlunde det samme udvalg og samme priser på Elgiganten, Power og Bilka), så er der jo et bredt udvalg.

Men hvad skal jeg gå efter? Hvad er vigtigt at se på og hvad er bare fine ord for ingenting?

Jeg har kigget lidt på følgende:

https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... n7100-2020

https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... ano79-2020

https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... qe55q60tau

https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... qe55q70tat

Som man kan se, foretrækker jeg nok 55" men er det rigtige TV der til den rigtige pris, så kan 50" også gå an, da det er det, jeg har i forvejen og er vant til.

Men vinder jeg noget ved at tage NANO over almindelig LCD ved LG og det samme med QLED ved Samsung? Og hvad med kant-led kontra bagbelyst led? Og skal det være IPS eller VA?

Fjernsynet skal primært bruges til at streame på og vi sidder aldrig og ser film til langt ud på natten i kulsort mørke. Der er altid lys i stuen i mere eller mindre grad, hvilket taler for QLED, hvad jeg kan læse mig frem til.

Og sidst, men ikke mindst, skal det være et sort TV og meget gerne med en enkelt fjernbetjening med få knapper (som der fx hører med til Samsungs QLED), men det er ikke det altafgørende.

Mvh. Morten