Debat af spilkonsoller, hvad angår både spildelen og medieafspilningsdelen

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Flomsen
#326474
Er på jagt efter en 27" pc skærm og som skal bruges til playstation 5.

Er der nogle gode skærme som i kan anbefale og er kompatibel med spil i hdr osv...?
Af TBC
#326483
Monitormarkedet er noget lort når det kommer til 4K og HDR som er det der skal til for at matche PS5's videooutput (også når native eller adaptive rendering resolution er lavere)

Vi andre der har ventet forgæves på monitormakedet i flere år mht både 4K og HDR er nu gået den modsatte vej og har taget hvad der er et TV med gode gaming-egenskaber til PC'en til os, som PC-gamer-monitor i stedet (Jævnfør signatur) ;-)

Jeg kan kun lige komme i tanke om DELL Alienware AW5520QF på det danske markede som en interessant 4K HDR monitor. Men den koster knapt 30.000 kr og så kan man få et LG CX med omtrent tilsvarende gamer-egenskaber til under 1/3 af den pris, hvilket hurtigt gør Alienware monitoren ret uinteressant. Der findes imho slet ikke noget i 27 tommer der er egnet til HDR - Når man sidder så tæt som på en monitor, så duer det først slet ikke med local dimming i spillene som LCD baserede skærme er nødt til at udnytte for at komme i nærheden af noget bare delvist meningsfuldt ifht HDR. Derfor, som SuperGris siger er HDR og monitorer sjældent noget der kan nævnes på meningsfuld vis i samme sætning. Det kræver sådan noget som den omtalte Alienware fra Dell, hvis det skal være en regulær monitor.
Senest rettet af TBC 29. jan 2021, 05:05, rettet i alt 1 gang.
Af Flomsen
#326484
Hvad jeg kan forstå, så det bedre med en god TV skærm, man skal vel op i 32" før man kan se/spille i HDR ?
Af TBC
#326485
Der findes slet ikke noget der er i nærheden af den billed- og gaming kvalitet som de to benævnte TV giver, i hverken 27, 32 eller 42 tommer - Endnu. Og de fleste (om nogen?) TV modeller i f.eks. 32" har slet ikke det HDMI 2.1 eller de gamingfeatures der er relevante. Man kan, hvis man skal op i det billedkvalitetsniveau og HDR niveau kun få en 4K 21,5 tommer til 35.000 kr (ASUS ProArt PQ22UC), men den mangler så både 120 fps og relevante gaming-features, da den er beregnet til kreativt brug.

Jeg har selv 48 tommer LG CX som PC monitor, fordi det i modsætning til 55 tommer kunne passes ind på mit skrivebord som PC monitor. Men et 55 tommer LG C9 eller CX, som er de ubetinget 2 bedste TV til PC og Next Gen konsoller, er faktisk billigere end et 48 tommer CX og mange gaming-monitorer der slet ikke er i nærheden af samme billedkvalitet (men så ofte kan vise mere end 120 fps - hvilket dog ikke er relevant ifht. konsol)

Lige præcis med en PS5 vil du faktisk komme meget længere med dit eksisterende Samsung 65Q9FN, selv om det mangler HDMI 2.1, end du ville med en PC-monitor, da de fleste PS5 spil, aktuel/endnu er capped til enten 30 eller 60 fps uden at gøre brug af de nyere gaming-relaterede features som f.eks. VRR. Det siges dog at det skulle blive implementeret på konsollen ved en senere opdatering og så ville VRR og LFC gøre godt at have.
Af Flomsen
#326493
Ja det var for at komme væk fra 65" til noget mindre max 43", men kan godt se det ikke er lige til. Søgte lidt rundt på nettet og fald over dette https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/ps5 TBC, jeg takker for den tid du har brugt på at forklare så bliv man da lidt klogere :)