Brug denne kategori til at tale om digitale såvel som analoge tv-tunere, samt andet modtageudstyr

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Dragonheart
#321546
Hej gutter

I et hus med antenne på taget opleves siden i går kraftig forstyrrelse af signalet. Boxer siger at alt deres kører som det skal så tænker det er udstyret i huset der er for gammelt ift LTE4G forstyrrelser.

Det drejer sig om:

- UHF antenne fra slut 90'erne på taget
- Masteforstærker og 3fordeler fra slut 90erne
- Strømforsyning til masteforstærker med skruemontering dvs ikke skærmet fulf med f-connector
(indenfor) fra slut 90erne
- skærmede kabler, udtag og stik alle andre steder

Intet af udstyret er altså lavet til dvb-t men har kørt fint i en +10 års tid indtil der kom lidt småforstyrrelser for 2-3 års tid siden. Nu er det bare helt lagt ned.
Udstyret blev tjekket igennem og fundet egnet til dv-b af tekniker da det kom ud.

Spørgsmålet er så om hvad der bør skiftes og hvad er vigtigst. Den 3x 1cm på strømforsyningen der reelt ikke er skærmet er synderen eller manglende lte filter på antenne - og antenne der er designet til at modtage over 700 MHZ og ikke kun under eller mastforstærker ?

Nogle kloge hoveder ? :-)
Brugeravatar
Af hans123
#321549
Først. Du bruger 20+ år gammelt grej.
Ikke HF tætte forstærker og samle filter kan være fejl ?
Ringe kabel.

Har du behov for sådan et anlæg tænker at meget mindre kan gøre det alt efter hvor du bor
Af Dragonheart
#321561
Alle kabler og udtag indmuret i vægge er dobbelt skærmede og triax slutdåser. og skal alle mure rives op bliver det ikke foreløbig. Men om det er HFv tæt ved jeg god nok ikke.
Den ene splitter der er ligeså. Dog ikke strømforsyningen den den er uden f-connectorer.
den er bare ret besværlig at skifte. Masteforstærker og antenne er meget lette at skifte i mit tilfælde. Men hvis det ikke hjælper når strømforsyningen har de uskærmede forbindelser er det jo lige vidt.

Det er 4 stk tv/ radioudtag i større villa der skal drives af det. Hvordan tænker du mindre kan gøre det ? Er lutter øre :-) Placering er ca 4 km fra kbh centrum.
#321568
Har du mulighed for at teste signalet ved at starte med en direkte tilsluting af TV, hvor signalet starter? Så altså lige teste med et TV tilsluttet via et kort kabel direkte på antennekablet fra taget. Hvis dét fungerer, så kan du teste med samme TV sat direkte på forstærkeren, før det føres ud i splitteren og vægstikkene og blive ved med at bevæge dig ud i kæden indtil signalet forsvinder.
Af Dragonheart
#321570
Torben Rasmussen skrev: 4. nov 2020, 22:05 Har du mulighed for at teste signalet ved at starte med en direkte tilsluting af TV, hvor signalet starter? Så altså lige teste med et TV tilsluttet via et kort kabel direkte på antennekablet fra taget. Hvis dét fungerer, så kan du teste med samme TV sat direkte på forstærkeren, før det føres ud i splitteren og vægstikkene og blive ved med at bevæge dig ud i kæden indtil signalet forsvinder.
Har desværre ikke mulighed for at balancere ude på taget med et tv. Men første udtag efter forstærkeren oplever forstyrrelserne.

Men til de småpenge ny antenne og mastforstærker koster er det ligefør det er det nenmmeste at prøve af
Af Dragonheart
#321712
Er der nogen af jer der kan anbefale hvilken af Triax antenner man bør tage? Fx to små digi-14 giver jo samlet en større forstærkning end en kæmpe stor unix 100 og fylder jo langt mindre. So hvorfor vælge én stor ?

- Digi 10, 14 eller 18
- Unix 32, 52 eller 100

Det er til 4x tv udtag med en triax 20-35 db mastforstærker. Lokationen er vest Amager