Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af PeterD
#304007
George1 skrev:TCL 8 serien svare rimeligt til TCL X10 som kommer til Danmark.
Skulle være bedre end Samsung Q90 pånær betragtnings vinkler.
Det må jo så være det bedste LED.

Hermed link til testen.
https://www.tomsguide.com/reviews/tcl-8 ... ed-roku-tv
Ja, Imponerende hvis det er bedre end Sony XG95!

Dejligt at se TCL rykke sig frem med kvanteskridt hver gang de introducerer det nyt tv og dybt uforståeligt at Elgiganten, Power, og de danske netbutikker er så ufattelig langsomme med at få den lanceret, så os forbrugere har flere mærker at vælge imellem. Men det er LG, Philips, Sony og Samsung sikkert glade for og kan ånde lettet op, og tørre sveden af panden- for nu.

"For an LCD set, the 8-Series matches the best models on the market, reproducing 99.9% of the sRGB color space."

Billede

Dybt uforståeligt at vi skal trækkes med de samme mærker, når nye spillere viser at de, er på højde og nogle gange bedre end de eksisterende, med LED/LCD teknologi som "Mini-LED/LCD", Dolby Vision, HDR 10 og Dolby Atmos.

Spørgsmålet er om det decideret er tale om karteldannelse så TCL bliver holdt uden for butikkerne mens butikkerne stadig sælger prisbillige LG, Philips og Samsung med tvivlsom billedkvalitet? :o

Måske en sag for Konkurrencestyrelsen? 8-)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#304009
Lad os blot sige, at de øvrige anmeldere derude ikke alle er lige imponerede af den anmeldelse dér. Alene dét, at de har målt farverummet ift sRGB vidner om, at de ikke har 100% styr på hvad målet reelt er. De har nok bedre styr på monitors.

TVet får endvidere ros for sin Atmos-lyd - på trods af at den ikke har upfiring enheder... fair nok hvis lyden er bedre end gennemsnittet, men ATMOS kan den altså ikke gøre en forskel i.
Af PeterD
#304012
Tak for kommentar.

Håber trods alt at tv'et kommer til salg i her i landet uden for mange leveringsproblemer, så vi kan se hvor langt TCL er kommet i forhold til konkurencen og om de på den lange bane laver tv som holder niveauet til det europæerne forventer (læs: holdbarhed og god billedkvalitet)
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304013
Det her afsnit er altså fuldstændig sort snak. Jeg ved ikke rigtig, hvor man skal begynde...

"For an LCD set, the 8-Series matches the best models on the market, reproducing 99.9% of the sRGB color space. That's on the same level as the Vizio M-Series Quantum (another non-Samsung set with quantum-dot enhancement), which was also within a hair's breadth of 100% gamut. And it's actually a touch ahead of premium competitors, like the Samsung Q90 QLED and the Sony X950G 75 inch (both scored 99.8%). The only set to offer a wider color gamut was the LG C9 OLED, at 132.1% – exceeding the Rec 709 color space by a large margin."

Og nedenstående er forkert. De 25.000 miniLED kan netop ikke styres individuelt. De kan styres i ca. 1000 zoner på 75" modellen og færre på 65" modellen. Skal man ud over ca. 1000 zoner, så skal man skifte fra passiv til aktiv styring af LED-belysningen. Det er reelt et ekstra hardware-kredsløb til billedstyring. Det bliver til et andet omkostningsniveau.

"And that's the big advantage offered by mini-LED technology. Where other TVs with local dimming can subdivide the screen into dozens or even a few hundred dimmable zones, the TCL 8-Series has 25,000 mini LEDs, each one addressable as a single lighting zone. That's a huge advantage over something like the Vizio M-Series Quantum, which has 90 dimming zones, or even the Samsung Q90 QLED 65-inch model, which has 435. In fact, mini LED offers the most zones this side of OLED, which numbers in the millions, thanks to OLED's ability to light up each pixel individually."
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#304014
Ja, det er ret kritisabelt, at de får TV'et til at fremstå teknologisk overlegent uden reelt selv at have testet påstanden. De kunne jo bare have talt efter.
Af cloudy
#304020
Hvad med ROKU styresystemet? Vil der være understøttelse af Danske tjenester som Viaplay, Yousee, DPlay?
Brugeravatar
Af bbplayer
#304025
Er alt denne snak om LCD skærme med nye teknologier bagi, lidt som at lave en veteran bil om til at køre på el? :)

Sålænge miniLED ikke står i stærk kontrast til at kunne konkurrere med OLED skærme, så kan jeg ikke forstå man gider spilde tiden på dette, OLED synes jo allerede at være tæt på at sælges til mellemklasse priser som 7-8 serie skærme, så det må kun være et stort tab at lancere noget som er gammelt og dårligere, dagen den udgives.
Af George1
#304026
Torben Rasmussen skrev:Ja, det er ret kritisabelt, at de får TV'et til at fremstå teknologisk overlegent uden reelt selv at have testet påstanden. De kunne jo bare have talt efter.
Måske de ikke er uvildige hm, men så bliver det jo endnu mere spændende når/hvis I får X10 til test helt ringe er det nok ikke 8-)
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#304039
Man skal altid passe lidt på med at beskylde folk for at være i lommen på firmaerne. Toms er mere et monitor-review-site end de er et TV-review-site, så deres ekspertise ligger nok blot et andet sted. Der er dog visse anmeldere, som vi slet ikke har nogen tiltro til, da de åbent har proklameret, at de ikke vil udgive kritiske anmeldelser, hvis det kunne gå hen og skade deres udsigt til at modtage nyt grej som de første.

Der er en klar forskel på anmeldere, som bare ikke ved bedre - det er efterhånden normen når man kun har en vis tid til research i mediebranchen - og så anmeldere, som bevidst twister sandheden. Tomsguide har næppe skrevet ovenstående på basis af det sidste. Når man læser hvor mange dioder baggrundsbelysningen består af, så ville den naturlige konklusion måske være, at man så også kunne styre hver enkelt af dem separat. Det lader sig bare ikke gøre uden langt dyrere elektronik end den som de benytter nu jf. Rasmus' indlæg tidligere.
Af George1
#304043
Lyder godt, de er altså rimelige troværdige, men manglende viden gør at der er nogle svipsere i deres test.