Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#299760
Jeg skulle finde noget i arkivet og faldt over denne her:
To af Samsungs OLED-TV stjålet på IFA

Det var sjovt med et flashback til perioden 2012-2013, hvor LG og Samsung kæmpede om at komme først med OLED-tv. Jeg tror, at det var i slutningen af 2013 eller starten af 2014, at Samsungs chef for skærme stillede sig op og undskyldte for, at det ville tage længere tid at kommercialisere OLED-tv.
Brugeravatar
Af bbplayer
#299763
Manden fik da lidt ret, når man ser på Samsung's egen tv produktion. Samsung har jo allerede masser af S AMOLED , som bruges i deres telefoner, og vistnok sælges og bruges i iPhone.

Så de er bagud på TV men de har da lært at lave 7-10" skærme på tablet og mobil :)
Af Gromit
#301455
En meget opsigtsvækkende nyhed...!

Det var der vist ikke ret mange eksperter, der så komme...

Måske Samsung blot ønsker, at spille på alle teknologiske heste, hvad angår afsætning af fladskærme - på trods af Samsungs "hårdnakket" fokus på Q-LED - som jo teknologisk er inferiør til OLED.

Måske Samsung har set lyset, og anerkender OLEDs eminente egenskaber...

Og måske kan Samsung give (eneleverandør og producent) LG noget modstand & konkurrence mhp. videreudviklingen af OLED teknologien - som har stået i stampe de seneste år.

Forbrugerne venter spændt og det gør eksperterne garanteret også. :)
Brugeravatar
Af IT-Bruger
#301485
Spændende at se hvad Samsung disker op med og hvornår vi ser deres første OLED?
LG har indtil nu, som en præventiv foranstaltning mod burn-in, benyttet sig af "pixel-massage". Samsung råder over et bredere spektrum af teknologier og know-how...gad vide hvad de vil gøre for at imødegå burn-in?

Mon ikke der går mindst et år eller to, før vi ser de første Samsung OLED tv i butikkerne....?
Af PeterD
#301492
Efter at have forsket massivt i LCD teknikken, kan man så konkludere at mærket kaster håndklædet i ringen og erkender at OLED på mange områder er en bedre teknologi?

Og vil det få firmaet til at skrue ned for deres udvikling i LCD skærme.?

De kan vel næppe bruge milliarder af dollars på både at udvikle LCD, MikroLED og så købe sig til OLED knowhow..

Pengene skal jo primært lægges et sted.
Af George1
#301495
Hm måske de kan lave et OLED med mindre risiko for burn in og med One Connect boks, så vi slipper for den grimme "bag boble." Synes da ikke Samsung kaster håndklædet i ringen , de satser bare på flere heste

Hvis Samsung Display stopper de resterende produktionslinjer i Sydkorea, så vil skærmfabrikanten ikke længere producere LCD-tv i hjemlandet. I stedet kan paneler til selskabets "QLED" LCD-tv og konventionelle LCD-tv hentes fra egen fabrik i Kina eller CSOT's (TCL) nye 11G LCD-fabrik, som startede masseproduktion tidligere på året. 10% af panelerne er øremærket Samsung.
Brugeravatar
Af bbplayer
#301499
George1 skrev:Hm måske de kan lave et OLED med mindre risiko for burn in og med One Connect boks, så vi slipper for den grimme "bag boble." Synes da ikke Samsung kaster håndklædet i ringen , de satser bare på flere heste
De spiller reelt på samme heste som LG, de er bare ikke så langt fremme.

Hvis det er korrekt at flere samsung mobiler har burn-in på deres skærme, hvorfor skulle dette så ændre sig når de går op i tv size?

Tvivler på det, de har bare set at LG nu er billige nok til at slå benene væk under Samsung LCD produktion og konkurrerer på økonomien og billede, så hjælper det ikke at deres Q serie er god, hvis man betaler 3x så meget for det. Det er altså ikke hele verden som er nørdet, kun de få på forum som dette :)
Af lennon
#301502
George1 skrev:Tror nu at bagbelyste zoneopdelte bliver markant billigere fremadrettet ikke mindst pga. TCLs nye bagbelyste zoneopdelte prisbaskere.
Mig bekendt er Samsungs Q90 eneste LCD,der reelt bider OLED i haserne på rå billedkvalitet . Og jeg gætter på,at Samsung har prissat den så lavt som de overhovedet kan retfærdiggøre - for at matche OLED . Og den er i så fald bare for dyr at producere i 65” . . .
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7