Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#301064
Hej allesammen,
Vi skal ud og købe et tv, som skal kunne bruges til at se live sport (fodbold) og spille en masse på min PS4 online (mest FIFA).
Det skal også bruges til film, serier mm, derfor kan jeg ikke holde mig til en lille skærm.
Mit budget er 4000 kr. Jeg har kigget lidt omkring og tror 49,50 eller 55 tommer er fint for vores familie.
Jeg er blevet lidt vild med den her fra
Samsung 49" fra Elgiganten.

https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... u8005-2019

Umiddelbart kan jeg ikke finde ud af om den er 50hz eller 100hz når jeg kigger på hjemmesiden, men sælgeren i Elgiganten sagde den var 100hz, og anbefalede den fremfor en anden Sony også til 4000 kr jeg kiggede på hos dem, pga. den fra Samsung var 100hz og ikke 50hz som Sony.

Mit spørgsmål: Er det et fint tv til prisen, eller vil I anbefale mig noget andet til mit budget?
På forhånd tak ?
#301078
Dette får også fin kritik hos Dansk Supermarked

https://www.bilka.dk/elektronik/tv/alle ... 0000000000

https://www.foetex.dk/elektronik/tv/all ... 0000000000

Hvorfor?

Også VA panel og Ambilight

https://www.trustedreviews.com/reviews/ ... pus6753-12

https://www.stuff.tv/philips/55pus6753/review

"The good one is that while running in its Game preset, the Philips 55PUS6753 records only 18ms of input lag – an impressively low figure that makes it an unusually responsive screen for gamers"

https://www.techradar.com/uk/reviews/ph ... 5312-4k-tv

Billede.

Men om det er det bedste,er spørgsmålet?

Der kan godt gå lidt inflation i 50/100 Hz spørgsmålet. Lidt mere her:

viewtopic.php?f=2&t=41521&view=unread
#301086
@PeterD

Jeg kan se af dit sidste link at "Supergris" også kørte et korstog mod 100Hz sidste år - selv om Torben R i samme tråd forsøgte at få ham ud af disse vildfarelser.

Nej, der er ikke tale om inflation i 50/100Hz spørgsmålet. Vil man undgå judder ved 24p-materiale hedder det 100Hz (faktisk 120Hz) og 100/120Hz giver også flere parametre at skrue på, når panoreringer i sportsudsendelser skal udglattes.

Det er ikke for sjov, at alle high-end apparater benytter et 120Hz-panel.

Hvis vi skal holde os til flatpanels' anmeldelser kan jeg blot - endnu en gang - citere en tilfældig anmeldelse af et 60Hz TV: https://www.flatpanels.dk/test.php?suba ... 1463995152

"Vi tilsluttede også 7101 til en UHD Blu-ray-afspiller, men måtte konstatere, at skærmen ikke håndterer 4K i 24 billeder per sekund korrekt. Der foregår en eller anden form for ændring af billedfrekvensen, som medfører, at billedet hakker nærmest ustyrligt, særligt i panoreringer. Det hakkede så meget, at vi blev nødt til at aktivere "ClearLCD" og "Perfect Natural Motion" systemerne for at kompensere. Disse systemer introducerer dog "soap opera"-effekten, så det er ikke en optimal løsning. Det medfører også, at man til tider ser en slags glorie omkring Matt Damon i "The Martian", når han bevæger sig - afhængigt af hvor kompleks baggrunden bag ham er. Det er et valg imellem to onder. Vi ville hellere se HD Blu-ray på skærmen, disse problemer taget i betragtning"

Og dette gentages i konklusionen:

"Tilslutter man en UHD Blu-ray-afspiller til skærmen, hakker billedet så meget, at det er umuligt at nyde oplevelsen."

Er det virkelig noget man gider leve med, hvis budgettet er til et 55" TV med 120Hz panel?

Man behøver blot gå en tur i Bilka og kigge på væggen med alle de billige modeller (afhængigt af hvordan butikken er indrettet): Her vil man ofte se samtlige skærme køre på den samme DR-kanal og billederne hakker på alle de lavfrekvente skærme. Af og til er der så en enkelt mid-til-high-end model med 120Hz, der har fundet vej til væggen, og her får man virkelig syn for sagen, når man har mulighed for at sammenligne skærmene direkte og med en kilde a la det man ville se derhjemme.

Det er noget andet end når man ser en discount-model i 6000-serien som kører den famøse 8K Peru-demo i 4K: https://www.youtube.com/watch?v=1La4QzGeaaQ

Selvfølgelig ser denne demo godt ud på et discount-TV NÅR DEN KØRER MED SAMME FRAME RATE SOM PANELET!!!

Det samme gælder PS4, Xbox osv, som også fodrer TV'et med 60fps og hvor 120Hz ikke hjælper fordi ekstra billedbehandling blot ville øge input lag, men det efterlader stadig film og TV-serier i 24fps samt sport. Almindelige livsstilsprogrammer har også gavn af et 120Hz panel og god bevægelseshåndtering pga den hyppige brug af panoreringer.
#301184
Tja...

Undrer mig bare over at tv kan blive vurderet som "Bedste køb i klassen", hvis det skulle have så store problemer med at vise et normalt tv billed som folk kan få glade af.

Men det kan selvfølgelig være at 120 Hz er normen i dag, bare underligt at det så ikke skrives i anmeldelserne under "ulemper".

Det kan være at gamer tv skal have andre kvaliteter end et "kigge på programmer-tv"