Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#299413
Hej har nu fået svar fra Sony, angående mine billeder med tint..

De kan godt se misfarvningen og har tilbudt og hente det på fredag,

ham der har set de billederne er bare ikke ham der kommer til og teste det fortalt Sony mig , så er lidt nervøs om den der tester tv,et har en anden mening og siger at det f.eks er inde for normal området

De kan ikke garantere mig hvor langtid de skal bruge på og undersøge det plus de ikke vil garantere mig jeg får det ombyttet?

Skal jeg tag chancen ?

Har kun 14 dage tilbage af min fuld returret hvor jeg kan få mine penge igen, og ved jo ikke om det tager længere tid end 14 dage

Har snakket med Elgiganten og de giver KUN mine penge tilbage hvis de siger det ikke kan laves (Sony siger selvom om der udsolgt har de stadig flere i tilfælde der nogen der skal ombyttes ved fejl)

Er bare så meget i tvivl om de erkender fejlen. Har i hørt om andre der har fået ombyttede ved Sony pga. Tint?

Eller alternativt har overvejet kigge på xf90/Q9fn også gå på kompromis HDR på pixel nivue?

Skal jeg tag chancen og sende det ind ? Og muligvis mist min returret ryger og leve med tint i visse scener ?

Nogen der har gode erfaringer med få ombyttet hos Sony pga panel/tint fejl ?

Alt andet på billede siden er jo bare en klasse for sig selv?


Ellers alternativ skal jeg kig efter high led f.eks Sony Xf90/Q9fn i stedet ?
#299420
Viggo87 skrev:Har kun 14 dage tilbage af min fuld returret hvor jeg kan få mine penge igen, og ved jo ikke om det tager længere tid end 14 dage

Har snakket med Elgiganten og de giver KUN mine penge tilbage hvis de siger det ikke kan laves (Sony siger selvom om der udsolgt har de stadig flere i tilfælde der nogen der skal ombyttes ved fejl)
Så må løsningen være lige for, du afleverer skærmen på grund du har fortrudt, da du nu er opmærksom på de problemer som følger OLED, og forklarer denne skærm også har problemet, og det kan du ikke leve med.

Elgiganten kan slet ikke tillade sig, ikke at refundere med den politik de kører, og ud fra du ikke har haft skærmen i 30 dage, så bare retur og hvis du endelig vil så køb dog en ny et andet sted, og selvom mærket måske bliver et andet.

edit: Kan godt se, du mener, når de 30 dage overskrides, jeg mener stadig ikke du skal tage chancen, det er dårlig service fra deres side, returret burde sættes på pause når de henviser til service på skærmen, for den nye skærm skal jo godkendes på lige vilkår.
#299450
Har lige snakket med Elgiganten de vil ikke sætte min fri returret på pause i den tid Sony skal bruge for fejl tjek for om det inde for normal området eller hva de mener det er. . Fandeme dårlig service!!

Sony vil heller ikke garantere om jeg får det ombyttet plus jeg kan risikere skulle betale for service hvis de ikke mener der fejl på det.

Så overvejer kraftigt levere det tilbage, bare ærgerligt for det så lækkert et tv.

Mit spørgsmål er hvis jeg vælger og gå tilbage til led igen. hvilken model klare sig bedst til tv kanaler er det Sony xf90 eller er samsung q9fn de 5000kr. Er med Sony er mere naturligt og q9 har mere knald på farver. Syns bare jeg kan læse ud fra test de begge klar tv kanaler fremragende


Og er Hvad med HDR kvalitet på de to?

Fordele og ulemper ved dem?
#299451
Viggo87 skrev:hvilken model klare sig bedst til tv kanaler er det Sony xf90 eller er samsung q9fn de 5000kr. Er med Sony er mere naturligt og q9 har mere knald på farver. Syns bare jeg kan læse ud fra test de begge klar tv kanaler fremragende
Jeg bruger ikke mit XF8596 til tv kanaler, det har jeg satboks til. Det er vel så også en personlig vurdering, hvad man kan lide, om det er hastigheden , design/layout, funktioner osv.

På kvaliteten , der skriger de ofte xf90 her på forum, hvis det må påvirke dit valg. Jeg synes der er knald på farver på mit, og det er ikke engang xf90 men mindre :)
#299498
Så vidt jeg kan se, har dit 75" Sony XF8596 IPS-panel, så måske du kan give dit besyv med, hvordan du oplever sortniveauet/manglen på kontrast i det daglige, når du ser TV, eller når du ser film med sorte bjælker?
#299506
Jeg har til daglig skruet 100% ned for brightness, og op for de andre parametre. Og jeg har bevidst udeladt Eye1 kalibrering for det er nok lidt skævt. Men det giver en bedre kontrast og da skærmen lider af clouding on/off , afhængig af lys, så har kontrast delen givet mig en gevinst og gjort det behageligt til daglig brug.

Når jeg går ind og ser på min C6, så må jeg blankt erkende XF85 ikke har samme sort som min C6 :) Så jeg nyder at se lidt serie i soveværelset engang imellem. 75" er dog foretrukken som prioritet her.

Som jeg har indstillet, så er jeg tilfreds, det sker dog at skærmen hopper i kontraster, som når en X1 eller PS4 tænder/slukker osv, så afsløres den grålige skærme mere. Men rettes jo op, når billede kommer på. Tror lidt på at det er billede profilen som slås fra eller sådan noget.
#299508
Q9FN er et bedre tv end Sony overall, ydermere får du jo One C boks med og den fede remote, også bedre til HDR, hvis du ikke vil have OLED er Q9FN det bedste alternativ til prisen ,om det er kr 5000 mere værd , prøv at se skærmene i virkeligheden og lav din egen vurdering.
#299516
Fedt jeg vil prøve og kig på Q9FN hvis jeg ikke kan leve med tint mit mit Oled.


Omvendt har jeg os overvejet Q8FN pga. Besparelse på 4000kr kan bare ikke finde ud om de mange flere zoner 9 har er så meget bedre ved HDR . Ellers lyder det til billede kvaliteten er meget ens jo ?

Omvendt klare samsung tv kanaler på samme høje plan som xf90?

Det meget vigtigt de ser acceptabelt ud ser nemlig mest tv og kun kun 30/40 procent film i HDR
#299632
Det var os den jeg mente Torben.

Nå men prøver igen Sony ændrede datoen for afhentning af mit tv til fredag.

Hvad er mine chancer for de ombytter mit tv for ? Har svært ved og finde svar.


Slet ingen der har erfaringer med Sony,s servicebrocker/service center. Om de ombytter eller ?

Hvad er tommelfinger reglen ved lignende sager Hvornår de ombytter ?

De siger os hvis de ikke finder fejl så det for egen regning.. Så har svært ved og se hvor landet ligger lige

Undskyld jeg spøger om de samme ting flere gange de frustrer mig bare helt vildt.

Lige et andet spørgsmål hvor stort et problem er de lysende undertekster på Q9FN ved HDR ?
#299666
Med dit fokus på fejlfrit billede kan jeg tænke mig du også vil kunne spotte burnin/retention med det samme. Og det er desværre et meget relevant problem med OLED idag, som ihvertfald LG ikke accepterer som deres problem.

Istedet henviser de til de ansvarsfraskrivelser de bringer i deres bruger manual.

Derfor hvis du ikke allerede er vidende om at burn in kan opstå selv ved normal brug, så bør du måske undersøge problemet og vurdere med dig selv om du tør tage chance eller hellere vil fortryde dit køb nu du har muligheden for det.