Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#298530
IT-Bruger skrev:Så vist jeg er orienteret så har Samsung allerede førertrøjen. De sælger kvantitativt flere skærme end LG gør.ed det sagt har LG, på trods af at de er leverandør af OLED-paneler til en række producenter som feks. Sony, Philips og Panasonic, stadig ikke større omsætning end Samsung. Bare salget af QLED skærme har indtil nu ikke været overhalet af OLED-paneler.
Samsung sidder stadig på tronen, hvis man ser på salgstal.

Som allerede nævnt bliver de kommende år under alle omstændigheder spændende for med udviklingen af nye panelteknologier kan vi brugere se frem til bedre skærme....og på dette felt, er der Samsung der fører an og viser vejen frem.
Skulle Samsung have held til, at fremstille billigere mini-LED eller mikro-OLED til masserne, kan det heller ikke udelukkes at Sony, Philips og Panasonic sadler om og udskifter de aldrende OLED-paneler med nye typer paneler, som er mere moderne og med færre ulemper ala burn-in og svag lysstyrke.
Ingen tvivl om at OLED panelets tid snart udrinder og må vige for nye og bedre paneler.
De har således været gode til at brande LCD som en konkurrent til OLED.
#298533
At opdele "QLED" som kategori har efter min mening ingen praktisk relevans, hvis man ikke samtidig opdeler fosfor-baseret LED LCD, zone-styret LED LCD og "NanoCell" LCD mv. som kategorier. Og så begynder man at bevæge sig ud i det absurde. Ingen af tingene kan forsvares fra hverken salgs- eller kvalitetsmæssigt synspunkt. Det bliver blot en omgang grød, hvorfra man ingen meningsfyldte konklusioner kan udlede.

Vil man opdele tv-markedet bør man efter min opfattelse opdele på skærmteknologi (der er pt. LCD og OLED, men det ændrer sig forhåbentlig snart), da mange interessante betragtninger afledes heraf. Herudover kan man klassificere i prisklasser eller tommeklasser. Det giver absolut ingen mening at inkludere små 43-49" LCD-tv med 60Hz paneler og amputeret funktionalitetspulje som "premium" TV bare fordi en producent har valgt at give dem et særligt navn.

Jeg tør godt vove den påstand, at de analyseselskaber, som gør det, har økonomiske relationer til Samsung. Det er meget normal praksis i branchen, at man ansætter et analysebureau til at lave analyser.
#298556
lennon skrev:Rasmus Larsen_ Spot on . Samsung har PT et produkt=Q90 der reelt konkurrerer med OLED .
I den kontekst så er Sony vel mindst på højde med Samsung...

Deres XG9505 LCD har dog samme problem som Samsung LCD. Det kan ikke hamle op med OLEDs evne til at vise farven sort.
#298557
Ja, og for enden af regnbuen venter en krukke af guld... :p

Nej, denne tråd er som, at kigge ind i en spåkugle... og skal absolut ikke tages det mindste seriøst... :)

Forudsigelser om fremtiden (og den teknologiske) er en yderst svær ting, at gisne om. Og det er de færreste, der rammer rigtigt, - upåagtet af, hvad eksperter og tech-nørder tror. Dertil har de teknologiske vidundere af dimser, mange gange taget fejl, og er blevet banket (hurtigere end lynet) til de historiske almanakker .

Ovenstående, gælder også fladskærms teknologien.

Ha´ en god aften.
#298561
PeterD skrev:
lennon skrev:Rasmus Larsen_ Spot on . Samsung har PT et produkt=Q90 der reelt konkurrerer med OLED .
I den kontekst så er Sony vel mindst på højde med Samsung...

Deres XG9505 LCD har dog samme problem som Samsung LCD. Det kan ikke hamle op med OLEDs evne til at vise farven sort.
Desværre . Nævnte Sony udfordrer altså ikke på niveau m Samsung Q90 . . .
#298564
Hej.

I denne spændende og interessante debat står der ordret : " Ingen tvivl om at OLED panelets tid snart udrinder og må vige for nye og bedre paneler ".

Dette vil jeg stille et stort spørgsmålstegn ved. OLED har da godt nok problemer med burn in. Og dette er en af grundene til, at jeg aldrig vil købe et OLED. Men der er andre mennesker, som gerne vil have et OLED, da det har en god billedkvalitet. Jeg vil her henvise til Flatspanels tests, hvor flere OLED TV har fået 97 % i billedkvalitet. Det må jo læses som 97 point ud af hundrede point. Det er utrolig højt. ( Se linket ).

Yderligere er OLED fremme ved generation 6 / årgang 6 sådan cirka, mens MICRO LED og andre teknologier ikke rigtig er begyndt at komme ud til mange forbrugere endnu. Så OLED er vel ca. 6 årgange / 6 generationer foran Microled og andre nye teknologier. Derfor har OLED et kæmpe forspring. HVis OLED bliver billigere kan OLED derfor muligvis bliver på markedet i mange år endnu. For en del mennesker er lyssstyrken på OLED vist heller ikke et problem.

https://www.flatpanels.dk/fokusartikel. ... 1440153849

VH Jan
#298682
LG tror åbenbart selv på fremtiden, når de vælger at åbne ny fabrik i år 2021 med henblik på billigere storformat OLED skærme, hvis ikke de får løst burn in lortet, tror jeg de får problemer om 3 til 4 år når de nye skærm teknologier vinder indpas.
#298683
Problematikken med burn-in er ikke anderledes end den var da vi havde plasma-TV. Det er samme forbehold og samme type indhold, som kan give problemer, og så vidt jeg ved, så er der ikke horder af plasma-ejere, som er klar til at kaste deres TV i havnen som følge af burn-in?
#298688
George1 skrev:LG tror åbenbart selv på fremtiden, når de vælger at åbne ny fabrik i år 2021 med henblik på billigere storformat OLED skærme, hvis ikke de får løst burn in lortet, tror jeg de får problemer om 3 til 4 år når de nye skærm teknologier vinder indpas.
LG vil om få år formentlig have investeret over 100 mia. kroner i produktion til OLED-skærme. Så hvis det udspiller sig sådan, så kommer de naturligvis i problemer.

Dog kan mange af disse typer skærmfabrikker omstilles til andre typer skærmproduktion, hvis det bliver nødvendigt. Naturligvis ikke gratis. Nogle af de ting som har gjort OLED mulig kommer f.eks. fra udviklingen af plasma og LCD. Nogle af de ting som gør microLED muligt kommer fra OLED og de andre. Osv.

Både Samsung Display og LG Display forsker i microLED, så at LG Display fortsætter milliardinvesteringerne i OLED fortæller os vel et eller andet om deres perspektiv på microLED. Samsung investerer ikke rigtig i ny LCD-produktion, men omstiller derimod flere af sine fabrikker til OLED-produktion, herunder ifølge flere kilder en fabrik til OLED-tv-produktion.
#298725
Jeg tror desværre, at så længe microLED i tv-formater skal samles fra moduler, så har det ikke meget fremtid på forbrugermarkedet. Hvis der med et tv-køb oveni kommer en ret betydelig regning til installation, så bliver det svært at sælge. Og jeg tror ikke man overtaler mange til selv at samle skærmene.

Nye produktionsmetoder vil givetvis kunne løse den udfordring, men det bliver nok en tung investering til at starte med.

Rygtet i branchen går, at microLED-modulerne til Samsungs The Wall håndbygges pt.
#302871
caily ben skrev:
Dare_Devil skrev:Interessant at læse denne tråd. Jeg havde netop tænkt det omvendte :D

De seneste år har de eneste nyheder fra Samsung været mere lys (jeg bliver allerede blændet af nutidens TV), bedre betragtningsvinkler (OK, men ikke noget jeg rigtig savner) og skøre designs (frame, serif). Altså more or less ligegyldige features / status quo.

På den anden side har OLED vundet frem, både med nye fede koncepter (wall paper OLED, rollable OLED), men også med prisreduktioner der gør skærmene tilgængelige for os dødelige (nu også 77” versionen!).
- LG forsøger at imødegå konkurrencen fra QLED med deres NanoCell-teknologi.
Vi gælder os til at se Ferrari lave en Fiat 500 lignede bil til menneske penge, også selvom de nok fejler på de billige modeller :)