Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#296242
Hej alle sammen,

Jeg ser meget sport og især fodbold via streaming hos Yousee og Strive. Det er dog rigtig ærgerligt at det ikke kører i 50 fps, hvilket i 2019 burde være en selvfølge og ville gøre en kæmpe forskel for oplevelsen.

Så mit spørgsmål er om nogle af jer kloge hoveder har nogle insights på hvornår Yousee og Strive får taget sig sammen og opgraderet til 50 fps ? Eller er det i virkeligheden det kildemateriale de to udbydere modtager der kun er i 25 fps, hvilket vil sige at de ikke kan gøre det, selv hvis de ville?

På forhånd tak for svarene :D
#296248
Sporten optages højere end 25fps - hvis ikke progressivt så interlaced. Så kildematerialet er der. Tv-kanalerne sender også i højere frekvens.

Forklaringen skal sikkert bare findes i teknisk utidsvarende tekniske platforme hos udbyderne kombineret med, at ikke alle forbrugerenheder kan modtage f.eks. 1080p50.

Jeg ved ikke om du allerede har læst artiklen, men vi spurgte til streamingaktørernes planer til 50fps for nylig. Vi har ikke fået nogen opdatering siden (ud over fra TV 2 Play som er begyndt at rykke til 50fps):

Sports-tv er i opbrud men billedkvalitet halter i overgangen til streaming
#299705
@Rasmus

Ifø[email protected] på twitter streamer strivesport pr dags dato i 50 fps.

Er der mon mulighed for at få det bekræftet fra officiel hold?

@hulle86 er Kenneth Andersen som er kommentator for strivesport. Så tænker der er stor sandsynlig for at kvaliteten endelig bliver løftet.
#301171
Yousees kanal Xee sender Premier League i 50 fps. I hvert fald på deres streaming tjeneste "Tv og film". Det er en positiv overraskelse og viser jo at de allerede har teknologien til at gøre det. De sender dog stadig ikke i 50 fps på tv3's og eurosport/Discoverys kanaler. Så det er måske disse kanaler, der sender et forringet signal til Yousee ? Strive har jeg forresten heller ikke set i 50 fps endnu, på noget tidspunkt endnu.
#301775
Stabiliteten har de arbejdet med henover året, siger de. Skridtet til 720p50 skal løfte billeddelen. 50fps vil dog ikke kunne leveres til alle enheder, så det er kan anbefales at benytte en dedikeret streamerenhed såsom Apple TV. Mere om disse detaljer i artiklen. Vi skal også lige have dobbelttjekket visse ting med Strive efter weekenden.
#301786
Alle TV klarer 50 (og 60fps). Flaskehalsen ligger typisk i, hvad TV (eller afspillerboks) kan dekode (og ved hvilken opløsning) samt signalveje og distributionsvejene. Der kan være falskehalse undervejs.

Hvis man vil se, hvad man får igennem så har f.eks. Apple TV en konsol, der kan rapportere det. Det er sådan oversigten her er lavet: viewtopic.php?p=277294#p277294