Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#292521
Her er seneste eksempler på opdatering, flatpanels ikke vil fortælle dig om

https://www.samsung.com/dk/support/mode ... U8055TXXC/ - 07/01/2019

https://www.lg.com/dk/support/support-p ... LED77C8LLA - udgivet 17/12/2018

Hvorfra kommer den illision om at Samsung og LG ikke laver opdateringer til deres TV når de er solgt?
Er det sproget eller bare flatpanels som ikke forklarer sig godt nok her, noget er der galt, for opdateringer er der masser af og i flere år.

Bare et faktum med links i forhold til den konkrete og den konstante information om at disse firmaer ikke opdaterer software på deres tv skærme.

Måske mener nogen opgradering, altså en større opgradering som windows 7 - 8 - 10 , eller WebOS 4 til 5 , det er så bare lidt mærkelig måde at skrive, der ikke kommer opdateringer til ens skærm, når de løbende bliver udgivet.
#292523
Tror de fleste er med på præcis hvad der menes. Der kommer sikkerheds- og stabilitetsopdateringer til skærmene, men større features og patches bliver ikke understøttet - som du selv skriver når OS f.eks går fra 4.0 til 5.0.

Den helt korrekte ordlyd ville være 'større opdateringer', men jeg har ikke set folk være forvirret over det i en relevant grad før den her tråd.
#292526
Det er naturligvis operativsystemet vi snakker om, som ikke får nogen af de nye features år for år. At et 2018-TV får en sikkerhedsopdatering i samme modelår, som den er udgivet, er næppe en sensation, som trækker forsider. Du får det til at lyde som om vi fortier et eller andet...

Hvis et TV opdateres til nyeste softwareplatform, så vil den også være mere tilbøjelig til at være anvendelig til nye apps fremadrettet og ikke risikere, at ende med en amputeret smart-platform, som ikke kan køre dine yndlings-apps.

En opdateret platform vil også have større chance for at modtage sikkerhedsopdateringer end én man har efterladt i støvet.

Pt. bruger vi vores “stafpoint” til at skabe fokus på et problem, som en del af branchen meget gerne ser tiet ihjel. Vi har forsøgt, at skabe fokus via artikler, men det har ikke rigtig rykket på noget. At de får strafpoint derimod - det lægger de mærke til kan jeg afsløre.
#292527
Pataya skrev:Tror de fleste er med på præcis hvad der menes. Der kommer sikkerheds- og stabilitetsopdateringer til skærmene, men større features og patches bliver ikke understøttet - som du selv skriver når OS f.eks går fra 4.0 til 5.0.

Den helt korrekte ordlyd ville være 'større opdateringer', men jeg har ikke set folk være forvirret over det i en relevant grad før den her tråd.
Der henvises til den generelle beskrivelse.

Der kommer ingen opdateringer til LG,Samsung skærme.

Så gætter du selv herfra.

Så vidt jeg husker kom DV først på OLED skærmen EFTER udgivelse, så de kan da godt udgive opdateringer som er mere end patches og rettelser og sikkerhedsændringer og reklame fixes. (Det kan jeg så ikke finde bekræftelse på, så måske bare en del bug fixes) :)
Torben Rasmussen skrev:Det er naturligvis operativsystemet vi snakker om
Det er så svaret der gives, som er gæt, når i generaliserer det, uden at skrive resten af denne sætning andre steder.
Senest rettet af bbplayer 4. feb 2019, 15:23, rettet i alt 1 gang.
#292529
Sikke noget vås. Vi skriver følgende i hver test, der får strafpoint:
Ændret testparameter: Fra i år ændrer vi en testparameter, der relaterer sig til karakteren for features, som resultat af flere års dårlig praksis i branchen. Såfremt producenten af et givent "Smart TV" ikke kan forsikre Flatpanels om, at tv-platformen i opdateres til næste fulde software-version, fratrækkes 10 point på feature-scoren. Det skal betragtes som et opråb, der forhåbentlig kan skabe debat og ændre på praksis.
Det burde være nogenlunde entydigt hvad fulde software-version dækker over?
#292532
Torben Rasmussen skrev:Sikke noget vås.
Noget vås er, når i skriver det men ikke selv tror på det.

Problemet er folk ikke altid læser alle jeres sektioner, eller nogle læser kommentar til et emne men ikke anmeldelser, eller forstår hvad i egentlig påpeger, og som populært skrevet er det skrevne sprog begyndt at misforstås hurtigt og folk misforstår eller tolker på mange forskellige måder, så man skal passe på med hvad man skriver, især når man kalder det vås og henviser til noget i et helt andet indlæg eller artikel som slet ikke er relevant for forum indlæg eller kommentarer som i skriver når i lyster, og ofte falder sammen med samme mål, at de andre platforme ikke får opdateringer, som med de få ord kan hurtigt misforstås når folk dårligt kan kende forskel på HDMI og Komposit eller bare røde og gule kabler. Det skal man også huske.

Og så er det individuelt hvordan en læser det og en anden skriver, og derfor er skribenten ansvarlig for at sikre alle læser så ens som muligt og man udtrykker sig klart og tydeligt, især hvis man skal stå til ansvar for det vås man skriver, fordi man glemmer at det er formuleringen som fejler.
#292533
Et par punktummer ville hjælpe på læsbarheden af dine indlæg, men overordnet set, så synes jeg du blæser det op i EkstraBlads-sensationer, at der i et indlæg ikke er skåret ud i pap, hvad man kan læse i alle de anmeldelser og artikler, som har dette fokus.

Om det er i morgen eller om ét år opdateringen mangler er ikke super vigtigt for diskussionen. Om få måneder kan du være ret sikker på, at et LG eller Samsung TV ikke længere får en eneste opdatering relateret til styresystemet, med mindre der er tale om en decideret bug eller sikkerhedsrisiko. De er strandet på den platform de kører nu.
#292534
LG bidrager til forvirringen ved at skrive "opgradering" mens der i filnavnene står "Update" (opdatering):
https://www.lg.com/dk/support/support-p ... LED77C8LLA

På B8-siden kan de godt finde ud af at skrive "opdatering":
https://www.lg.com/dk/support/software- ... LED55B8PLA

Og så alligevel ikke. Under overskriften "Softwareopdatering" skriver de:

"Software opgraderinger omfatter enhedsdrivere og firmwareopdateringer kun for specifikke modeller. Tjek din instruktionsbog for at afgøre, om dit produkt understøtter softwareopgraderinger."

Et ord eller to ord. Opgradering eller opdatering. Det er som at læse en oversigt over hovedtelefoner/høretelefoner på Elgigantens hjemmeside.

For at skære det ud i pap: http://www.differencebetween.net/techno ... d-upgrade/

En opdatering vil typisk være en modifikation (ude i krogene) af et eksisterende produkt mens der ved en opgradering er tale om en udskiftning af produktet med en nyere/bedre udgave.

Det er nok en bedre definition end blot at se på hvorvidt en opdatering eller opgradering er gratis eller ej. Opdateringer er som regel gratis, men kan principelt godt koste penge, mens en opgradering ofte vil koste penge, men også kan være gratis til et vist punkt.
#292541
Hele pointen er, at man skal passe på med at skrive SAMSUNG, LG og andre ikke kommer med opdateringer/opgraderinger efter køb. Når det er forkert forklaret. Så kan punktum, vås og andet argumenteret og kaldes vrøvl og andet.

Skal man irettesætte andre når de skriver, det er forkert, så skal man feje for egen dør først. Her er det ikke et enkeltstående tilfælde, og jeg har flere gang påpeget hvordan folk som spørger får at vide, der ingen opdateringer kommer.

Så lad dog være med at tænk større ændringer, og skriv der aldrig kommer opdateringer, for det kan de ikke høre i tænker, eller læse i en anden artikel som i tænker på når i skriver svar til folk.
#292566
Jeg mener, at det fremgår klart, at vi taler om tv-platforme / tv-styresystemer. Hvis der er tvivl, så kan vi naturligvis sagtens tage den dialog, men jeg vil venligst anmode om konstruktive indspark.

Din udlægning af, at vi ikke omtaler opdateringer generelt, er falsk. Vi skriver løbende om firmware-opdateringer, som frigives, men der er forskel på henholdsvis opdatering af firmware og opdatering af tv-platformen (webOS, Tizen, Android TV osv.), ligesom der er forskel på om din grafikkorts driver opdateres eller at Windows får en fuld opdatering.

Her er nogle eksempler:
Panasonic frigiver HDR10+ opdatering til 2018 OLED & LCD TV
Samsung opdaterer 2015 SUHD og UHD-tv med HDMI 2.0a
LG retter "hævet sort" i Dolby Vision på 2016 OLED
LG 2017 OLED har fået Technicolor-profil
Panasonic fikser OLED micro-stutter via firmware-opdatering
Sonys Dolby Vision-opdatering er endelig klar i Europa
LG er begyndt at rulle 'HDR Game mode' opdatering ud til B6 OLED

Du kan finde yderligere eksempler ved at benytte vores søgefunktion.
bbplayer skrev:Rasmus Larsen Mod Morten Lundstrøm • en dag siden
I norden er det kun Android TV, som opdateres. Samsungs Tizen, LGs webOS og Panasonics FirefoxOS opdateres ikke efter køb.

I USA opdateres Roku og FireTV også. Herudover opdateres Apple TV (boksen).

Hvori består det uklare? Tizen, webOS og Firefox OS er styresystemer, som ikke opdateres. 'Android TV' - som Googles tv-styresystem hedder - får løbende opdateringer.
#292573
Rasmus Larsen skrev:
bbplayer skrev:Rasmus Larsen Mod Morten Lundstrøm • en dag siden
I norden er det kun Android TV, som opdateres. Samsungs Tizen, LGs webOS og Panasonics FirefoxOS opdateres ikke efter køb.

I USA opdateres Roku og FireTV også. Herudover opdateres Apple TV (boksen).

Hvori består det uklare? Tizen, webOS og Firefox OS er styresystemer, som ikke opdateres. 'Android TV' - som Googles tv-styresystem hedder - får løbende opdateringer.
uklare?

Du mener så stadig at en 4.0332 ikke er en styresystems opdatering når den hedder 4.0578 efter en opdatering? Altså.....
#292574
Det er en firmwareopdatering. Styresystemet er præcis det samme før og efter opdateringen. Du har ikke fået nogen nye features, ændringer/forbedringer af GUI, mulighed for installation af iTunes eller AirPlay2, eller andet lækkert, som de nye modeller får. Du har fået rettet nogle bugs eller sikkerhedshuller. Præcis på samme måde, som de fleste af opdateringerne til eksempelvis TVOS også kun er bugfixes mellem de større udgivelser. Men dit Apple TV får opdateringer, som flytter platformen fra én generation til den næste.

Samsung kan jo sagtens finde ud af at opdatere deres telefoner, så de får nyere Android-versioner. Modsat telefonerne, så agter folk dog ikke, at skifte deres TV ud hvert år, så man må jo give dem incitament på en anden måde.