Debat af skærmeteknologi, nutidens såvel som fremtidens. LCD, plasma, OLED samt HD, 4K, 8K, HDR mm.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Lgsergent
#24866
Hej herinde

Jeg er endt med at være helt rundt på gulvet. Jeg har besluttet mig for at jeg vil hve en fladskærm, og har været i mange forretninger efterhånden.

Men hvad skal jeg gå efter? Skal det være plasma eller LCD

Jeg får vidt forskellige svar og begrundelser hver gang jeg snaker med en ny "specialist"
Jeg skal bruge fjernsynet til almindelig bruge, det vil sige tv ude på landet (ikke stofa eller andet kabel) og der skal kan kobles pc til og vi ser da også en film et par gange om måneden.

Hvad skal jeg gå efter af type og hvad er vigtigt for mig at se efter?

Venlig hilsen

Søren
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#24890
Undlad at betragte det som et valg imellem to teknologier. Du skal selvfølgelig vælge det TV der giver dig den bedste oplevelse og det kan man ikke blot stille op som sort eller hvid.

Når vi ofte anbefaler plasma-TV herinde, så er det simpelthen fordi Panasonic og Pioneer har gjort sig så meget umage med deres TV at kvaliteten af billedet er bedre end konkurrenternes. Nu hvor Pioneer har skrevet kontrakt med Sharp kan det være at der kommer nogle LCD TV der kan hamle op med Kuro-serien, men det vil tiden vise.

Til alm. TV-visning er Panasonics PV70 (eller PX70 hvis der er ordenlig dækning af DVB-T der hvor du bor) et godt bud på en skærm der klarer TV-udsendelser godt og samtidigt kan fås til en overkommelig pris.
Af Lgsergent
#24936
Okay, det lyder godt, tak for det.
Men det der især forvirer mig er at jeg har fået at vide at hvis jeg vil se almindeligt fjernsyn fra digital antenne skal jeg ikke hvae en Plasma skærm da den laver signalet om til analogt inden det bliver vist, og det gør en LCD skærm ikke, så fjernsyns signalet skulle være meget bedre på en LCD skærm i stedet for en Plasma skærm?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#24953
Nej, det har nu ikke rigtigt hold i virkeligheden. Godt nok er plasma "mere" analogt end LCD, men du får ikke et bedre billede med en digital tuner og LCD end du gør med en digital tuner og plasma (eller omvendt for den sags skyld).

Hvor det i LCD verdenen er en given spænding tilført de flydende krystaller, der herved forårsager en meget præcis drejning af de flydende krystaller, der så lukker en hvis mængde lys igennem, så er det på plasma denne spænding der afgør hvor kraftigt lyset fra hver subpixel skal være ved at eksitere plasma'en i hver enkelt subpixel.

LCD er derfor en teknik der blokkerer for lyset (fra baggrundsbelysningen) hvor plasma er en teknik der skaber lys i sig selv.
Af Lgsergent
#25065
Tak for hjælpen indtil nu Yakken :)

Jeg har lige et sidste spørgsmål, den plasma skærm du skriver om længere oppe, PX70 jeg vil tro det er den der hedder Viera 37PX70 altså i en 37 tommer. Den er jeg faktisk blevet lidt forelsket i efter at du skrev den her og jeg har kigget lidt nærmere på den. Men hvor ligger forskellen på en PV70 og en PX70 og der er også nogle hvor der står E bagefter koden, og den er cirka 1500, billigere.
Hvad betyder det og ved Du/I hvilke forskelle der er mellem dem?

Venligst

Søren
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#25075
E står blot for Europe, men det er ikke alle der har valgt denne betegnelse. PX har digital tuner og PV har ikke digital tuner. Af en eller anden grund er PX'eren billigere på nettet, men det skal du jo ikke græde over.
Af Lgsergent
#25109
Det vil sige at der er egentlig ingen rigtig forskel på hvis der står E og hvis der ikke står E den er jo en del dyrer?
Af mbm
#25337
Jeg går også selv og lurer lidt på 42PX70E.

Kan den godt bruges til HTPC?
Undrer mig lidt over opløsningen (1024x768) -dette er da en 4:3 opløsning når vi snakker PC.