Brug dette forum til forslag og ris/ros til Flatpanels og forummet.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#216606
Billede

De Gnavne Filmnørder begiver sig denne gang ud i det ydre rum, hvor de finder et forladt rumskib, der ikke ser voldsomt indbydende ud. Alligevel begiver de sig om bord og finder hurtigt nogle hjemmevideoer, der giver især Kasper dårlige drømme.

De finder hurtigt ud af, at dette skib engang har dannet basis for rumgyseren "Event Horizon" instrueret af Paul W.S. Anderson. Morten og Niels vil meget gerne forlade skibet, men da Kristoffer er stor fan af "Mortal Kombat", får han overtalt dem til at blive ombord på skibet. De ved intet om, hvad der venter dem i de mørke korridorer.

Mens de sidder og hygger sig sammen med en Sam Neill-lignende Pinhead-wannabe får de diskuteret filmens kvaliteter, production design, gyselige detaljer, om Paul W.S. Anderson er et "one-hit wonder" og ikke mindst om CGI-effekter fra 1997 stadig holder i dag. Men hov, er der ikke noget, der bevæger sig henne i det mørke hjørne?

God fornøjelse.
:)
#217275
FORTRESS

Manden, der engang spillede Tarzan, er røget i fængsel. Og ikke bare et hvilket som helst fængsel, men et underjordisk fængsel
med Darth Vader-lignende vagter og en lettere lummer fængselsinspektør, der engang har været bandeleder og slået en betjent
ihjel, der senere vendte tilbage som robotbetjent. Men det er en helt anden historie...

I filmen "Fortress", også kendt som "Fangeborgen" fra 1992, spiller Slambert'en en tidligere soldat, der ryger i fængsel for den
frygtelige forbrydelse at gøre sin hustru gravid. Den er instrueret af Stuart "Re-Animator" Gordon og er fyldt med kultskuespillere
som Jeffrey Combs, Tom Towles, Kurtwood Smith og ikke mindst Vernon "I don't need no gun!" Wells. Det er en vaskeægte 90er-
scifi med alt, hvad dertil hører af flot skuespil og fremragende effekter. En film, som de fleste nostalgiske filmnørder har set og ejet
på VHS i 90erne.

God fornøjelse.Fortress

http://dgfn.dk/2015/06/fortress/
#218603
De Gnavne Filmnørder er tilbage efter sommerferien - og dette er med en film fra en af vores favorit-instruktører. Vi skal selvfølgelig tale om Michael Bays "Pearl Har.." Øh, nej, det var det mareridt den anden nat. Tilbage i virkelighedens verden har vi set John Carpenters "Big Trouble in Little China" fra 1986.

Vi er denne gang tre ud af fire, der har set filmen før og lige fra første kommentar fra den af os, der ikke havde set den før (vi vil ikke afsløre hvem det er, men det rimer med Tasper...), kunne vi mærke, at han ikke helt følte det samme for filmen, som vi gjorde.

Det giver anledning til et par rants og pille-pille-ned fra "He-Who-Must-Not-Be-Named", men vi tog det i stiv arm og gav et par svinere tilbage, så vi ikke var de eneste, der sad og græd den aften. Undervejs kommer vi ind på John Carpenters filmiske sans, Kurt Russells helte-type og der er også blevet plads til en længere diskussion om remakes.

God fornøjelse og må Kurt Russells mullet være med jer. :)
http://dgfn.dk/2015/08/big-trouble-in-little-china/
#219367
Billede

Hvis man sidder til en familie-komsammen og tante Oda spørger: "Kan du ikke anbefale en dukkefilm, som jeg kan se sammen med Sanne, min yndlingsniece på 5 år, når hun kommer på besøg? Hun er helt vild med "The Muppets" - så noget i den retning."

Så er det da, at man anbefaler den familievenlige dukke-film "Meet the Feebles" fra manden bag filmen om ringen. De fire gnavne filmnørder har denne gang set Peter Jacksons dukke-mesterværk fra 1989, men vi var ikke alle fire helt enige om filmens plusser. Minusserne ved filmen var der et par stykker, der fokuserede meget på. Forstå det, hvem der kan.

Vi kommer ind på filmens forbindelser til andre dukkefilm/serier, ikke mindst Jim Hensons kreationer, og hvordan den hører hjemme på Jacksons CV. Der vil forekomme beskrivelser af skumle situationer i podcastet (du vil aldrig tænke på en snabel og dens funktion på samme måde igen) og sangen "Sodomy" bliver refereret et par gange eller tre.

Spørgsmålet er: kan en dukke være andet end familievenlig? Kan man se på et familie-variete-show som "Meet the Feebles" som andet end noget, som man kan se med hele familien? Lyt med i vores seneste podcast og find ud af om det er en god ide at anbefale "Meet the Feebles" til tante Oda og yndlingsniecen på 5 år.

http://dgfn.dk/2015/08/meet-the-feebles/
Rigtig god fornøjelse :-)[/i]
#219816
STREET FIGHTER
Nogle gange har man bare brug for en god martial arts-film og nogen gange har man bare brug for en god computerspils-filmatisering. Vi har set Van Damme-filmen "Street Fighter" fra 1994 denne gang og om den kan beskrives med disse ord, ja, det bruger vi ret meget energi på at diskutere denne gang.

Vi forsøger også at finde ud af, hvilke andre gode computerspils-filmatiseringer der findes. Udover "Double Dragon" og "Mortal Kombat", selvfølgelig.

Hvis man er til snak om de gode gamle computerspils-dage, så er dette det rette podcast. Der bliver nørdet igennem med detaljer om hvilke knapper man skulle trykke på for at lave det fedeste "finishing move" og hvilke baggrunde de forskellige personer i spillene havde. Kylie Minogues betragtelige skuespiltalent, Van Dammes måde at tage dårlige nyheder og ikke mindst om Raul Julia nogensinde har været bedre bliver bl.a. diskuteret på livet løs og nørde-faktoren ryger op på 110 % en gang eller fire i dette podcast.

Rigtig god fornøjelse
http://dgfn.dk/2015/09/street-fighter/

Billede
#220563
Egon, Benny og Kjeld i Danmark. Reodor, Solan og Ludvig i Norge. De tre personer er nationalhelte fra hvert deres univers og i hvert deres land.

Vi kender Reodor, Solan og Ludvig som Teodor, Sofus og Ludvig i Danmark fra 1975-dukkefilmen "Bjergkøbing Grand Prix".

Vi er ikke helt så gnavne som sædvanlig denne gang og har taget nostalgi-brillerne på endnu en gang, når vi genser denne film, der er gået hen og blevet en klassiker mange steder i verden, inkl. Danmark. Den har endda nået hele vejen til USA, hvor den fænomenale filmmager George Lucas har ladet sig inspirere ret kraftigt til en (af de få) mindeværdige scener i prequel-trilogien.

Spænd sikkerhedsselen sammen med Kasper, Morten, Kristoffer og Niels, mens vi sætter os godt til rette i de Il Tempo Gigante'r, som vi ville ønske, at vi ejede.

God fornøjelse.
http://dgfn.dk/2015/09/bjergkoebing-grand-prix/
#221344
Denne gang gjorde vi lidt noget anderledes…

STAR WARS EPISODE III

http://dgfn.dk/2015/10/star-wars-episode-iii/

Gå aldrig tilbage til en fuser. Det gode råd har vi ved De Gnavne Filmnørder afvist gang på gang og ikke mindst i vores stort set
udelukkende positive dækning af de to første prequels i Star Wars-sagaen. Nu er tiden kommet til at se nr. tre (eller nr. seks) i
rækken af SW-film, nemlig "Revenge of the Sith".

Vi har indspillet podcastet som en audiokommentar og starter med anvisninger til, hvordan I får det timet helt præcist til jeres egen
film.

Lyt med og hør, hvordan vores psyker knækker en efter en til vi alle er trætte skygger af de gnavne filmnørder vi engang var.
Hayden Christensen forsøger ihærdigt at give os lyst til at leve, men hver gang han åbner munden, går det stik modsat.

Må kraften være med jer - vi har ingen kraft tilbage efter 2 ½ time med emo-Anakin og hans CGI-venner.

God fornøjelse.
[img]Denne gang gjorde vi lidt noget anderledes…

STAR WARS EPISODE III

http://dgfn.dk/2015/10/star-wars-episode-iii/


Gå aldrig tilbage til en fuser. Det gode råd har vi ved De Gnavne Filmnørder afvist gang på gang og ikke mindst i vores stort set
udelukkende positive dækning af de to første prequels i Star Wars-sagaen. Nu er tiden kommet til at se nr. tre (eller nr. seks) i
rækken af SW-film, nemlig "Revenge of the Sith".

Vi har indspillet podcastet som en audiokommentar og starter med anvisninger til, hvordan I får det timet helt præcist til jeres egen
film.

Lyt med og hør, hvordan vores psyker knækker en efter en til vi alle er trætte skygger af de gnavne filmnørder vi engang var.
Hayden Christensen forsøger ihærdigt at give os lyst til at leve, men hver gang han åbner munden, går det stik modsat.

Må kraften være med jer - vi har ingen kraft tilbage efter 2 ½ time med emo-Anakin og hans CGI-venner.

God fornøjelse.
#221354
Hvis man virkelig vil have en sjov og informativ dissekering af StarWars 1-2-3 skal / bør man gå ind og se Mr Pinkett's reviews...

hver varer omkring 1-2 timer og flår filmene til plukfisk :D

SW1 : https://www.youtube.com/watch?v=ho16PDZGzDM
SW2 : https://www.youtube.com/watch?v=Tkv772KqFrg
SW3 : https://www.youtube.com/watch?v=ABcXyZn9xjg

Indiana Jones 4 kan også anbefales : https://www.youtube.com/watch?v=-zphhfHon_I
#222520
POLTERGEIST

Billede

I 1982 var der premiere på gyserfilmen "Poltergeist", der var instrueret af Tobe "TCM" Hooper. Hvis man ikke havde været bange for små lyshårede piger, klovnedukker og store træer ved siden af ens soveværelses-vindue, så blev man det nu.

"Poltergeist" affødte to stk. filmfortsættelser, en tv-serie og en genindspilning, der havde premiere i år. Den har også inspireret Shamalamadingdong, Insidious-filmene og Michael Keaton-gyseren "White Noise" for ikke at tale om alskens parodier i "Casper", The Simpsons og en masse andre steder. Den blev et kulturelt fænomen dengang og vi prøver at finde ud af, hvad det egentlig er, der er så godt ved den film.

Undervejs kommer vi bl.a. ind på vores favoritscener i filmen, praktiske effekter vs. CGI (igen-igen) og ikke mindst: hvem instruerede egentlig filmen? Til det sidste spørgsmål er der ikke noget endegyldigt svar, men vi prøver at komme lidt nærmere sandheden.

God fornøjelse.

http://dgfn.dk/2015/11/poltergeist/
#223055
GREASE med gæste podder Maria. [:)]

"Grease is the word!" Og det lever dette podcast med De Gnavne Filmnørder fuldt ud op til. Vi har fået besøg af Maria denne gang
til at hjælpe os med at gennemgå 70er-klassikeren "Grease" med John T. og Olivia N.J. i hovedrollerne.

Filmen bliver gennemgået på alle ledder og kanter og vi forsøger at finde ud af, hvorfor vi egentlig stadig snakker om denne film
godt og vel 40 år senere. Hvad har gjort, at den har holdt så godt ved? Hvilken sang er den bedste? Hvilken pige er den lækreste?
Og hvilke frække dance moves af John T. er de bedste?

Det går hedt til og Kristoffer får sunget et par sange undervejs, så vær klar med volume-knappen derude. Det går endda så
voldsomt til at ikke alle fire-fem gnavne filmnørder overlever hele vejen til slutningen på podcastet. Lyt med og find ud af, hvem der
bliver stemt hjem fra øen og bliver indlogeret på et luksushotel.

God fornøjelse.
http://dgfn.dk/2015/11/grease/
#224655
Billede

CHRISTMAS VACATION
Nu er det jul igen og nu er det jul... igen. Og i år ser De Gnavne Filmnørder den film, som vores lyttere har valgt: "Fars fede juleferie" AKA "Christmas Vacation"

Nogle af os har set den mange gange før og ser den hvert år som en tradition og andre har først smagt på Clarks jule-glögg sidste år. Spørgsmålet er: "was the shitter full?"

I løbet af podcastet får vi psyko-analyseret Clarks aggressioner (takket være Kristoffer), snakket om hvad en rigtig jul er - og om man kan få for mange julelys på taget - og ikke mindst: hvor hot er Beverly D'Angelo?

Vi slutter af med en lille diskussion om de bedste julefilm, hvor "the usual suspects" kommer på bordet sammen med et par andre skæve julefilms-anbefalinger.

http://dgfn.dk/2015/12/christmas-vacation/
Glædelig jul!
#225037
STAR WARS - THE FORCE AWAKENS
De Gnavne Filmnørder har gjort det, som ikke mange andre har gjort. Eller jo, et par stykker. Eller rettere: stort set alle efterhånden. Vi har bidt i det sure æble og set den nyeste Star Wars-film.

Efter Lucas' prequel-trilogi var der ikke mange, der havde spået det univers et comeback. Men det lader til, at Star Wars er vendt tilbage - og det med et brag.

Vores podcast gennemgår "The Force Awakens" og vi kigger på de nye personer i universet, de gamle skuespillere og ikke mindst, hvordan vi tror det hele hænger sammen.

Vær dog opmærksom på, at dette podcast er spækket med s-p-o-i-l-e-r-e om den nye film og Kristoffer formår endda at spoile Battlestar Galactica-serien, når vi nu er i gang.

God fornøjelse og godt nytår! :D
http://dgfn.dk/2015/12/star-wars-the-force-awakens/
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7