Til snak om underholdningsmedier af alle typer. Hvad har du set for nylig og hvilke er dine yndlingsfilm / spil?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#303891 Hvis I har set Toy Story 4 i biografen, så har I nok bemærket den flotte animationsteknik. En af årsagerne til, at den ser så eminent ud er, at det er Pixars første animationsfilm, som er genereret i 4K-opløsning.

Det tog sin tid, men allerede i 2014 da 4K begyndte at røre på sig var Illumination, studiet bag Minions-serien, ude og sige, at animationsfilm i 4K og HFR er en kæmpe udfordring. Ikke kun pga. processorkraften, men også lagringskravene. Produktionen af Despicable Me 2 fyldte i alt 680 Terabytes i HD-opløsning og 24fps.

Her 7-8 år efter 4K blev skudt i gang på forbrugermarkedet er Pixar altså blevet klar med første produktion. Og branchen snakker som bekendt allerede om 8K.

Apropos snakken om Gemini Man og HFR, så ville det være spændende at se, hvad 120fps billedfrekvens kunne bidrage med i animationsfilm.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304287 Ja okay, lidt forskellige meninger om HDR-delen. Pixar har dog god erfaring med HDR, så det må være et bevidst valg, at de ikke bruger voldsomme effekter. Jeg husker både Inside Out og Coco som rigtig flotte i HDR. Jeg glæder mig også til at gense The Good Dinosaur i HDR.