Til snak om underholdningsmedier af alle typer. Hvad har du set for nylig og hvilke er dine yndlingsfilm / spil?

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#237904
Efter at have opgraderet TV og afspiller vil jeg gerne i gang med at bygge mit eget katalog af 4K film op. Og gerne med versioner hvor der også er danske undertekster som en mulighed.
Indtil videre synes jeg det ser ud til at Elgiganten er billigst på 4K filmene, men deres katalog er ikke så stort (endnu). De fleste koster 199,- eller 249,-
Så er der cdon.com men de er en del dyrere plus at man skal betale fragt hvis det er under 800,- man bestiller for (det skal man ikke hos Elgiganten). 4K filmene koster hos cdon.com hele 299,- eller mere.
Er der nogen der kender andre steder man kan købe 4K film til en fornuftig pris, inkl. evt. fragt, hvor filmene kommer med danske undertekster?
#239318
Elgiganten i DK er mindst lige så "billige" som Amazon... tror ikke det kan betale sig at købe dem fra udlandet. The Maze Runner koster 34 pund (+fragt) fra UK - og selv med det raslende pund, lad os bare gange med 8, så er det langt dyrere end de 199,- i Elgiganten.


Og så findes der jo desværre nærmest ingen titler, og synes ikke der sker noget. Virker som om formatet er dødt før det kom igang :(
#239321
Ved ikke om det gør sig gældende hver gang - men da jeg købte 2 film på amazon.com gik der knap en måned, så fik jeg portoen tilbage.

dvdoo.dk kan tage dem hjem men de er næsten lige så dyre som CDON (alt for dyre).

Elgiganten har sat alle deres til 199,-.
De få de havde sat til 249,- har de sat ned.
#239324
Simon R. skrev:Og så findes der jo desværre nærmest ingen titler, og synes ikke der sker noget. Virker som om formatet er dødt før det kom igang :(
Det samme gælder streamingtjenesterne i USA. Udbuddet af film i 4K/HDR er pt. småt. Jeg tror nok det skal vokse hurtigere i takt med, at de nye formater tænkes ind i produktionen af film fra start.
#239327
Rasmus Larsen skrev:
Simon R. skrev:Og så findes der jo desværre nærmest ingen titler, og synes ikke der sker noget. Virker som om formatet er dødt før det kom igang :(
Det samme gælder streamingtjenesterne i USA. Udbuddet af film i 4K/HDR er pt. småt. Jeg tror nok det skal vokse hurtigere i takt med, at de nye formater tænkes ind i produktionen af film fra start.
Jo men nærmest samtlige 35mm og 75mm film masters kunne med fordel laves i en 4k master nu, og få større detaljerigdom end de 2k-masters der findes i dag. Så hvor er Indiana Jones, Star Wars (altså de 3 første - de tre midterste er jo nærmest skudt på et DV-kamera fra Fona anno 2000), Disney-kataloget, Pirates of the Caribbean etc etc.... Svaret er nok, at selskaberne ikke gider bruge penge på noget, de ikke rigtig ved om bliver til noget... og så længe det forholder sig sådan, så BLIVER det jo ikke til noget... 8-)
#239328
Meldingen fra de fleste studier er, at de er i gang. Jeg tror bare ikke, at det er prioriteres lige så højt, som at udgive nye film :) Da jeg besøgte Sony Pictures' Hollywood-studie i 2013 arbejdede de på bl.a. en remastered udgave af Lawrence of Arabia. De blev dog nødt til at gå store dele af filmen igennem frame for frame fordi filmrullen var begyndt at krakelere og fade. Den kom vist ud i januar 2016, så det har taget i hvert fald 2-2,5 år.

Dengang arbejdede de også på 4K-versionen af Breaking Bad. Den kom som bekendt ud for et stykke tid siden.
#239865
Tak til Rasmus for indslaget om UHD BD film.

Var lige en tur i Elgiganten i går for lige at høre om de ville bestille nogle film hjem, men de er åbenbart låst af at de kun kan bestille det som ligger på hovedlageret, eller som ligger i nogle af deres andre butikker,og ikke nødvendigvis det som deres kunder godt kunne tænke sig at bestille og købe...

Jeg kan oplyse at Amazon.co.uk efterhånden også har sat priserne ned på nogle film og en del kan fås for omkring £20 og forsendelsesomkostningerne er ret lave. Kombineret med den lave kurs er det faktisk billigere at købe dem her end i Elgiganten, som vist nok er det billigste sted i DK på nuværende tidspunkt, hvis man køber nogle stykker ad gangen. Jeg bestilte 3 stk. UHD BD film i går og prisen landede på knap DKK 565 samlet inkl. forsendelse.
Har selv bestilt "The Martian - Extended version" i går (ved ikke lige med hvilke undertekster, da det ikke fremgår under beskrivelsen), men den er faktisk billigere end den første version (ikke-extended) - kun £19,99.
Nogle af filmene på Amazon.co.uk kommer også med danske undertekster som f.eks. Chappie.
#239867
Jeg har set udklip af flere film på UHD Blu-ray i forbindelse med tests, men kun ganske få fra ende til anden. Hvad er din oplevelse af dem du har nået at se, Torben? Er der nogen, som skiller sig særligt ud billedmæssigt? Jeg tænker her på UHD+HDR effekten.

Jeg skal have indkøbt nogle stykker til at have liggende som testmateriale (så i denne sammenhæng er jeg ligeglad med historien i filmen :) ).
#239872
Rasmus Larsen skrev:Jeg har set udklip af flere film på UHD Blu-ray i forbindelse med tests, men kun ganske få fra ende til anden. Hvad er din oplevelse af dem du har nået at se, Torben? Er der nogen, som skiller sig særligt ud billedmæssigt? Jeg tænker her på UHD+HDR effekten.

Jeg skal have indkøbt nogle stykker til at have liggende som testmateriale (så i denne sammenhæng er jeg ligeglad med historien i filmen :) ).
Life of Pi er flot
#239893
Rasmus, der er flere med fede HDR effekter i.

mbm har lige nævnt en, du kender selv til The Martian og The Revenant.
Exodus
Batman og Superman
Fant(4)stic
Kingsman
Man of Steel
The amazing Spider-man2
Warcraft - The Beginning
Everest
Snow White & The Huntsman
The Huntsman - Winter's war
Oblivion

Jeg har en hel del flere film end jeg har skrevet, men efter hvad jeg husker synes jeg ikke alle de andre har de vilde HDR effekter.
Jeg har ikke nævnt Mad Max Fury Road fordi jeg synes ikke der er den vilde HDR effekt i den, synes faktisk den ligner en almindelig BD, hehe.
Dem jeg har nævnt er ikke en vild HDR effekt fra start til slut, men med jævne mellemrum :)