Debat af tilbehør og andre hardware-emner, som ikke hører ind under de andre fora

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Silan
#330928
Jeg har et LG CX på vej som primært bare skal bruges med en Nvidia Shield, men en gang i mellem vil jeg gerne tilslutte den til min pc der står i modsatte ende af stuen.

PCen har 3080 grafikkort som understøtter HDMI 2.1 så jeg tænker at det giver mening at anskaffe et HDMI kabel der også understøtter 2.1 så jeg kan lege 4k 120 hz og VVR (ret mig endelig hvis jeg allerede er gal på den her).

Mit problem er primært at når jeg googler HDMI 2.1 rækkevide får jeg afvide at ~3m er max for passive ikke-optiske 2.1 kabler, men f.eks. kan jeg finde 5m HDMI 2.1 kabler på avcables (https://www.av-cables.dk/hdmi-8k-kabel/ ... z-5-m.html) der ligner det understøtter præcis det jeg beder om. Så er informationen om 2.1 kabler forældet? Eller kan jeg ikke regne med at overstående kabel vil kunne klare 4k 120hz?

På forhånd tak.
Af TBC
#330942
Hold dig endelig fra passive kabler på den længde, særligt mht [email protected] hz 4:4:4 RGB fra en PC der skal bruge 40 gbps ved 10 bit og 48 gbps ved 12 bit. Det er at sætte sig selv op til problemer at forsøge det uden at der er tale om aktive kabler.

Ja, 5 meter passivt kabel kan være fint nok til at forbinde en 4K Blu-Ray aspiller, en Shield eller et ATV der som default måske stadig står i YUV 4:2:0 og således kan bruge op til max 11 Gbps ved 4K 60 hz HDR (og mindre under afspilning af en 24 fps film). Men skal du have det sjovt med PC'en mht 10-bit [email protected] hz RGB på dit CX, så kommer du op på 40 Gbps og så er der pludselig overvældende stor risiko for at et inaktivt kabel står af ved 5 meter - Den slags orker jeg aldrig selv igen at tage chancer med. Til gengæld behøver optiske HDMI 2.1 kabler ikke at være dyre (Obs, du skal selv sortere, da der kommer både HDMI 2.0 og 2.1 kabler i en pærevælling):

https://www.amazon.de/s?k=hdmi+2.1+opti ... nb_sb_noss

https://www.amazon.de/s?k=hdmi+2.1+opti ... _sb_noss_1
Af Silan
#331830
Tak for det udførlige svar. Der var lidt forsinkelser men senere idag skulle tvet gerne stå og lyse min stue op. Jeg har kikket på amazon men selv der virker det til at det er svært at stole på kablerne.

F.eks. https://www.amazon.de/-/en/MOSHOU-gold- ... B07MR4PRKD
Der står alle de rigtige ting, HDMI 2.1, optisk, 8k ect. Men kikker man på anmeldelserne er der flere ude og skrive at det IKKE overholder HDMI 2.1 standarden. Samme med bl.a. "CableDeconn" der er featured HDMI 2.1 kabler på Amazon.

Så mit spørgsmål er nok, nogen der faktisk har gode erfaringer med HDMI 2.1 kabler på 5m eller mere? Især erfaringer fra pc -> tv ville blive værdsat.
Af TBC
#331893
Min egen erfaring er med dette kabel https://www.amazon.de/gp/product/B07MXX ... UTF8&psc=1 som jeg købte tilbage i starten af 2019 til at fodre min HDMI 2.0 udrustede JVC N7 projektor. Det er så 2.0 og virker perfekt også til PC med 4:4:4 RGB og 12 bit 4:2:2 ihht de fulde HDMI 2.0 specifikationer, så jeg har ingen grund til at tro at et HDMI 2.1 fra samme producent ikke også skulle virke perfekt til HDMI 2.1. Men det er så værd at bemærke at den producent endnu ikke lader til at have HDMI 2.1 optiske kabler endnu.

Men det er altid værd at se sig for, særligt med en standard der er så relativ ny som HDMI 2.1, da det jo er chipsettet i stikket der kommer til at afgøre om det er 2.0 eller 2.1 - Jeg ville heller ikke stole på det kabel du linker til med de klare tilbagemeldinger der er givet! Det kan også somme tider være værd at se på hvad producenten ellers har af produkter. Der laver MOSHOU dockingstations og den slags, mens TESmart laver HDMI Splittere mv, hvilket giver større anledning til at stole på mærket i forhold til et HDMI kabel.

Til mit LG CX, som jeg udelukkende benytter som PC gaming-monitor, bruger jeg blot et ret almindeligt HDMI 2.1 kabel på 0,5 meter fra mit RTX 3080 - Og det spiller naturligvis som det skal med den længde, men det kan du jo ikke rigtigt bruge til noget at vide ud over at jeg kan forsikre dig om at VRR virker fint fra RTX 3080 til LG CX.