Debat af mediebokse, mediestreamer og mediecentre. Platforme, apps, streaming.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af madass32
#309726
Har købt den nye Shield 2019 (stang)
Har næsten fra dag 1 haft problemer med at den begynder at blinke og flimmer.
fik den byttet uden problemer hos komplett så tak for det.

der gik to dage og så havde jeg problemet igen. Efter at ha prøvet 1000 instillinger fandt jeg frem til at problemet forsvandt så snart jeg slog deep color mode fra på TV´et (LG OLED55C7). Problemet er så, at så kan jeg ikke vælge dolby vision på shield. kan dog få den stabil ved at stille opløsningen på shield til 23,9hz 4K Dolby vision. dette giver dog hakker i billedet i rigtig meget materiale...

har også skiftet til et HDMI 2.0 kabel, men uden held, dog på 5 m.

Er der nogen der kører ca. samme set-up som ikke har problemer.
LG OLED og ny Shield 2019 (4K 59,9HZ Dolby vision)??

mistænker stadig HDMI kablet, men vil godt hører om nogle stabile eksembler inden jeg går ud og river mig på et dyrt HDMI 0.5 m kabel og flytter shield om bag tv´et.
Af Supergris
#309729
Jeg tror, du er inde på det rigtige, ved at udråbe kablet til synderen.
HDR kræver en del båndbredde, og hvis kablet ikke kan levere, vil der opstå problemer.
Længden på kablet kan have stor betydning, så sørg for at køre med et så kort kabel som muligt; det behøver ikke være dyrt.
Jeg vil anbefale dig at køre en tur i Harald Nyborg og købe et sæt fra deres "Pro" serie, som tilbyder en god ydelse til en fornuftig pris.
Virker det ikke, kan du returnere kablet, en erfaring rigere:

https://www.harald-nyborg.dk/produkt/pr ... abel-5-m-1

Du kan jo samtidig købe et kortere kabel, i tilfælde af, det på 5 meter ikke virker:

https://www.harald-nyborg.dk/produkt/pr ... abel-2-m-1

Du kan så aflevere det kabel tilbage, du ikke ønsker at beholde...
Af TBC
#309731
Vil give Supergris fuldstændigt ret.

Når man med to forskellige fabriksnye enheder møder fuldstændigt samme fejl igen, så peger alle tegn i sol og måne mod et bestående problem et sted i resten af kæden, mest sandsynligt kablet.

Du kan beafkræfte problemet ved at vælge den højeste cromasubsampling og 60 Hz under Advanced s display setting. Er der sort skærm eller samme problemer når du prøver at smide det signal igennem, så ved du med sikkerhed at det er kablet.

5 meter er dog så meget at jeg selv bare per refkels ville vælge et fiberbaseret kabel allerede ved den længde. Det fås på Amazon.de til omkring €35-40 (250-300 kr) inkl. forsendelse.
f.eks. https://www.amazon.de/dp/B07X3H923J/?co ... dp_it&th=1 ...For så er du sikker på at kunne overføre samtlige frekvenser og scenarier du for brug for, selv ovenstående 4K HDR 60 fps og enkelte BluRay titler med 4K [email protected] fps - som f.eks. Gemini Man.

Du kan også downloade en 4K HDR [email protected] fps og sørge for at have sat output til HDR 4:2:2. Kan du afspille det i 60 fps 4K HDR, så vil du frekvensmæssigt kunne afspille alt igennem dit kabel. f.eks. https://4kmedia.org/lg-chess-hdr-demo/ eller https://4kmedia.org/lg-cymatic-jazz-hdr10-uhd-4k-demo/ eller https://4kmedia.org/sony-new-york-fashi ... d-4k-demo/ (Sidstnævnte er det flotteste og mest afbalancerede HDR jeg selv endnu har set - demoerne i øvrigt kan ofte være lidt kunstigt overdrevne i kontrast) AI-upscale LOW (med fallback til enhanced) er hvad jeg anbefaler af upscale setting til 1080p BluRay og til disse demoer ...Det er bare fantastisk og langt bedre billed/opskalering end min projektor selv har, mens forskellen næppe er lige så stor i forhold til Sony og LG's nyere modellers opskalering, da det har relativt tilsvarende opskaleringsalgoritmer, når og hvis de skal opskalere.
Af madass32
#309874
UPDATE

Har nu prøvet et 0,5m HDMI 2.0 af middel kvalitet. og det har virket :)
så konklusionen er.
5m clicktronic kabel: crasher efter nogle minutter med deep color LG 55C7

5m Lindy chrome 2.0 kabel: crasher efter nogle timer med deep color LG 55C7 havde også små "lysfluer"

tror jeg ender med at sætte shield´en bag TV da kabel løsningen ender med at koste det samme som en shield.

ps. har de overstående kabler til salg på dba til dem der ikke lige skal kører Dolby vision på en shield:-) :D