Debat af mediebokse, mediestreamer og mediecentre. Platforme, apps, streaming.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#262532
Den perfekte afspiller til HDR findes ikke endnu desværre. Shield understøtter ikke Dolby Vision, men afspiller ellers alt i super kvalitet. ATV4K med Infuse understøtter vist alle HDR formatter, men er åbenbart ikke kraftig nok til at afspille 4K HDR 60fps! Skuffende eftersom selv mit TV kan dette...
#262534
Toranaga - hvorfor skulle atv 4k ikke understøtte 60hz?
Det gør den i hdr og Dolby vision?
Jeg har oled b6 og der understøtter det fint 60hz hdr, men kun op til 30hz Dolby vision.
Men det er en begrænsning på tv’et

Jeg kender ikke shield godt nok, men atv 4k er efterhånden den ultimative afspiller såfremt atmos/dts-x ikke kræves.

Den klarer hdr/Dolby vision og ikke mindst 24hz på styresystem niveau, her er det mig bekendt kun kodi på shield der kan afspille 24hz.
ITunes har markedets største og billigste 4k film og eneste sted endnu med Dolby vision titler
Senest rettet af bromberg 2. dec 2017, 08:14, rettet i alt 1 gang.
#262618
Hilfiger skrev:Hvilken af dem performer bedst billedkvalitet når det gælder 4k, hdr, samt 1080p.

Jeg kan ikke finde nogen steder på nettet som omtaler netop dette.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk
Hvis det er f.eks. samme 4K HDR stream fra Netflix, så skulle de outputte det samme billede.

Shield klarer HDR10, men ikke Dolby Vision. Til gengæld klarer den YouTube i 4K (dog ikke HDR - kræver VP9-2).
Apple TV 4K klarer HDR10 og Dolby Vision og rygtet vil vide, at den også får HLG. Den klarer dog ikke YouTube i 4K eller HDR (Kræver hhv. VP9 og VP-2).

De kan begge dekode HEVC.
#262621
bromberg skrev:Toranaga - hvorfor skulle atv 4k ikke understøtte 60hz?
I anden tråd tales der om 4k/60p UHD rips på 40-60GB , og disse har jo den oprindelige bitrate mener jeg, det kan ATV så ikke trække helt som forventet. om det er ethernet eller cpu eller andet er jo det, måske har andre har mere succes med det?
#262626
Har både Shield og ATV4K, men bruger LG B6's indbyggede apps til Netflix, Amazon, Youtube. Så slipper man for alt bøvlet med at tænke på hvilke formater der er supporteret hvor og gennem receiveren etc. og billedet er bedst via LG B6. Men lyden til receiveren er så min begrænsning da jeg kører optisk.

Farverne via Shield er skuffende falmede, men jeg synes mest det er et problem i UI'et.

Jeg tænker jeg vil bruge ATV4K mere når 11.2 kommer og mon ikke begge platforme med tiden får support for de mest gængse formater.
#262648
I stand corrected:). Men det skal forståes sådan at det er ved 1:1 rips? Ikke at jeg kan se et behov for 60hz?

Jeg har købt mig et Blu Ray drev og skal igang med mine film. Så må finde e godt kompromis
#262649
Alm BluRay kan den sagtens klare 1:1 rips fra. Der er ikke meget indhold i 4K HDR i 60 fps, så med mindre du er vild med demo-filer så burde det ikke blive et issue.
#262667
Jeg har set noget af den Ang Lee film i 4k HDR @60 og ja det ser ret vildt ud. Men syntes det ser kunstigt og TV agtigt ud, og ødelægger faktisk lidt film oplevelsen. Vi er nok for vandt til at se film i 24fps, så håber egentlig ikke det er noget der slå igennem.
#264582
Gevinsten ved 60 fps/60 Hz er vel så at det er muligt at panorere en scene uden hakken.
Det hakker næsten altid med 24-25 fps, i større eller mindre grad. Det er op til TV'et motion system at glatte det ud vha. interpolation/blur osv.

Sport, især fodbold, synes jeg også er langt mere flydende og naturligt i 48-60 fps. Det er næsten aldrig perfekt med lav fps, især ikke ved udspark fra målmand, hvor man går fra fuld stop til fuld fart/panorering.

Tror bare det er et spørgsmål om tilvænning. Når det så er sagt, så tror jeg der er laaaange udsigter til 48-60 fps... Det vil jo kræve langt mere af forbindelserne når vi snakker streaming og de har jo ikke engang ramt plet med 24-25 fps på UHD/HDR materiale som vel på sigt gerne skulle komme tæt på 4K/UHD blu-ray kvalitet. Når det er sket, så kan man lige gange hastighedskravet (på forbindelsen) med 2-2.5x før 48-60 fps er muligt. Det vil selvfølgelig også trække en del mere hos streamingtjenesternes servere og linier.

Mon ikke de begynder at hype 8K til den tid i stedet... og så er vi tilbage på de 24-25 fps. Selvom jeg personligt ikke ser den store fidus i 8K, måske det bliver relevant over de 80 tommer..?
#264592
Jeg er enig. Men opløsningsræset fortsætter vel som det plejer.
Mobiler med 4K/UHD og snart "8K" på ~5-6 tommer, det er lidt langt ude hvis du spørger mig. 1440p burde være mere end rigeligt på en mobilskærm og taget i betragtning af at det kræver mere power at trække, så ville det nok være smartere at sænke opløsningen. Nå, men det er en anden snak. :)