Til al snak om Apple TV - Apple's medieboks til tv-skærmen
Brugeravatar
Af Mckrogh
#272621 Har fået købt mig et Apple TV 4k til mit xe9305.

Jeg er dog i tvivl om jeg har fået indstillet det korrekt.

ATV 4k er sat til:
Format : SDR 4K

Match dynamic range: ON
Match frame rate: ON

Chroma: 4:2:0

Jeg undrer mig lidt over følgende...

1. Ser jeg en film/serier på netflix som er i Dolby Vision markeres det i højre hjørne af min skærm ved start. XE9305 skifter selv profil til Dolby vision. Super fint går jeg ud fra?

2. Ser jeg en film købt på itunes som er i HDR markeres det i IKKE højre hjørne af min skærm ved start. XE9305 skifter IKKE profil. Men bliver på profilen Biograf Pro... Er det korrekt?

3. Ser jeg en film/serier på netflix/itunes som er i 4K markeres det iKKE højre hjørne af min skærm ved start. XE9305 skifter IKKE profil. Men bliver på profilen Biograf Pro... Er det korrekt?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#272624 1. Det lyder som om, at det fungerer, som det skal.
2. Sony markerer ikke, når der skiftes til HDR10. Hvilket format er film fra iTunes. Hvis den fremgår med et lille HDR-logo i iTunes, så er den "kun" HDR10. Du kan bekræfte om Sony tv'et er skiftet til HDR, hvis du åbner billedmenuen.
3. Hvis filmen udelukkende er i 4K-opløsning, så er det korrekt, at der ikke skiftes profil. Det er kun ved HDR, at det sker.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#272629 Der er stadig enkelte tilfælde, hvor streamingtjenester ikke har sat korrekt flag på deres indhold. Derved skifter Apple TV 4K ikke til SDR-tilstand. Ved at køre SDR som standard kan man sikre sig mod disse ydertilfælde. Omvendt må man dog nøjes med menuer og screensavere i SDR.
Brugeravatar
Af Mckrogh
#272634
Rasmus Larsen skrev:2. Sony markerer ikke, når der skiftes til HDR10. Hvilket format er film fra iTunes. Hvis den fremgår med et lille HDR-logo i iTunes, så er den "kun" HDR10. Du kan bekræfte om Sony tv'et er skiftet til HDR, hvis du åbner billedmenuen.


Ja ved køb af den film fra itunes stod der at der vises i 4K og HDR.

Så det vil sige at det kun er ved Dolby Vision at TV'et selv skifter profil?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#272638 Skærmen skifter til HDR10-tilstand, men det er lidt specielt integreret hos Sony. Det vises ikke med logo.

Hvis du ser en film i Dolby Vision fra iTunes, skulle skærmen med gerne reagere ligesom når du ser Netflix.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#272651 Kun i menuer og lign. Alt videostreaming leveres alligevel i den lavere chroma. UHD Blu-ray er så småt begyndt at flirte med mindre komprimeret chroma-kanal, men vist kun i DV-udgivelserne.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#272738 Det er også fint, at lade boksen stå på 60 Hz SDR i menuerne, da du ellers potentielt skal kæmpe med, at trække 60 Hz HDR, hvilket historisk set kan være et issue hvis kablerne ikke er tilstrækkelig gode. Og så er det også oppe i det leje, hvor både TV og bokse i almindelighed vil vise svaghedstegn og risikere, at billedet falder ud, hvis ikke hele signalvejen er perfekt. Med 60 Hz SDR har du ikke det problem.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#272747 Hvis du primært ser danske/europæiske tv-programmer, så kan 50Hz med fordel vælges. Hvis du primært ser film, tv-serier og amerikansk tv-indhold, så kan 60Hz vælges. Altså boksen skifter jo automatisk til den rigtige frekvens, hvis man har aktiveret match-funktionerne, men på denne måde får man færre sorte skærme ved frekvensskift.

Menuerne kører dog bedst i 60Hz.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#272748 Så vidt jeg kan se, så skifter eksempelvis DR ikke frekvens i deres app, så der får du judder hvis du bruger 60 Hz og den vil heller ikke skifte til SDR, hvis du kører HDR i menuerne. De er ikke så skarpe til det med at få apps til at være up-to-date derinde, men alle de øvrige producenter af apps, som ikke lige har HDR-indhold kan heller ikke finde ud af at udnytte "match content" på ATV.