Til al snak om Apple TV - Apple's medieboks til tv-skærmen

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af azrael
#303603
Torben Rasmussen skrev:
azrael skrev:
BrianH skrev: Jeg tror sgu jeg klager til Apple over min Panasonic remote og græsslåmaskine... Apple er bare det værste
Spøg alt du vil, men Apple har typisk vist sig at være stokdøv overfor kritik.
Jeg tror det henvises til, at det er Samsung, som ikke har en knap til formålet på sin remote - det er trods alt ATV som app på Tizen der tales om. Det er nok Samsung det skal klages til i dette tilfælde.
Jeg tror du har misforstået noget, Torben. I al fald hvis du refererer til Gobbes problemer. Hans problem er det samme som mit og mange andres, nemlig at ATV ikke længere kan tændes med en vilkårlig knap (der ikke er en volumen knap) men kun med "Home" eller "Menu" knappen. Og her bliver det så spøjst for min Sony fjernbetjening har f.eks. en "Home" knap, men det virker selvfølgelig ikke at trykke på den. Til gengæld har den ingen "Menu" knap. Der er det "Return" knappen på fjernbetjeningen, der mappes til. Det virker også stadig fortrinligt ...når ATV først er tændt. Faktisk har jeg været hele Sony fjernbetjeningen rundt, og der er ingen knap, der formår at tænde for boksen (længere).

Jeg er i øvrigt rimeligt sikker på, at jeg forstod BrianH korrekt. Jeg *er* nemlig ganske Apple-kritisk og lægger heller ikke skjul på det. Lige præcis Apple TV har så vist sig at være ganske brugbar ...omend noget mindre brugbar efter den seneste opdatering.
Af filmfreak
#303610
Nedenstående, som jeg fandt frem til, kan løse problemet med ikke længere at kunne tænde Apple TV med TV fjernbetjeningen:

Er testet med et Sony TV og dets fjernbetjening, men jeg vil tro det vil virke med alle TV mærker .

1. tænd TV og Apple TV (med apple remote). Sikre at CEC er slået til på TV'et.
2. på Apple TV: gå ind på 'Fjernbetjeninger og enheder' og slå fra "Betjen fjernsyn og modtager"

3. gå ind på 'Programmér fjernbetjening' og følg vedledning (brug TV fjernbetjening )
Benyt 'Back'/'return' knappen på TV-fjernbetjening som 'Menu' knap på Apple TV.
Kald fjernbetjeningen et eller andet og gem.

Knappen "Back/return" på TV remote benyttes nu til at tænde for Apple TV efter at TV er tændt.

Når man slukker TV med TV-remote slukkes Apple TV også efter nogle sekunder.

Det er vigtig at man får slået "Betjen fjernsyn og modtager" fra i Apple TV da knapperne ellers vil virke 'dobbelt'.
#303635
Azrael: beklager. Jeg forstod det som om han benyttede Apples app på TVet og manglede en måde at gå til hjemmeskærmen i appen.
Af Gobbe
#303637
Korrekt, jeg benytter et ATV4 til mit samsung Q8 TV, og jeg mangler som azrel skriver en "home" knap på Samsungs smart remote. ☹️
Af Brian E
#304852
Så fik jeg købt et eksemplar, og jeg har nogle spørgsmål:

Virker Siri ikke i DK? Det var én af årsagerne til, at jeg købte den, så det burde jeg i givet fald have undersøgt. Og hvorfor kan man ikke bare tale engelsk til den?

Den er pt. sat til et entry level 4k LCD-TV uden nogen form for zonestyring. Hvilke billedindstillinger giver bedst mening i den situation?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304853
Nej, Siri virker desværre ikke i Danmark. Man kan heller ikke tale engelsk. Dog kan du sætte boksens sprog til engelsk, hvilket åbner for engelsk diktering, når der er et søgefelt (tryk på microfon-knappen, når søgefeltet er markeret).

Hvis du har en iPhone/iPad så skulle der gerne automatisk glide et tekstfelt ned fra toppen af skærmen, når der skal indtastes tekst på Apple TV.

Du bør sætte den til 4K SDR 50Hz og så aktivere match af billedfrekvens. Hvis det er et entry-level TV så synes jeg ikke, at du skal aktivere match af dynamikområde, da skærmen i så fald næppe ikke vil vinde noget ved HDR selvom den teknisk understøtter det - formentlig tværtimod.
Af Brian E
#304865
Tak for tips.

Pop-up vinduerne til indtastning på iPhone iPad fungerer fint, men det havde da været federe, hvis man kunne bede den om at afspille noget på Netflix via Siri. Er der meldt noget ud om fremtidig understøttelse af dette?

Nej, denne skærm kan ikke bruges til HDR, så det er måske på tide at få købt det OLED, nu hvor de er begyndt at komme under 10.000 i 65".
Senest rettet af Brian E 6. nov 2019, 12:55, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304869
Desværre intet konkret annonceret. Apple Danmark siger, at det handler om, at man skal kunne blande engelsk og dansk i stemmekommandoer fordi så mange titler er på engelsk. Vores nordiske naboer har dog Siri. Det virker generelt som om, at udbredelsen af Siri til flere sprog er gået i stå. Måske de arbejder på et eller andet i baggrunden?
Af Brian E
#305051
Et spørgsmål: når jeg streamer fra Viaplay på iPad'en til Apple TV, bliver billedet på iPad'en sløret, når jeg trykker på AirPlay-ikonet. Herefter er det sløret i op mod et minut, hvorefter det nogen gange bliver muligt at vælge mulige enheder at streame til, og nogen gange går den bare tilbage på Viaplay, så jeg skal vælge ikonet igen. I aftes tog det op mod 2 minutter at få streamingen i gang, og det er ret belastende, når det fx. er en direkte fodboldkamp.

Når jeg bruger Chromecast skabes forbindelse på få sekunder.

Er det kun mig, der har det problem?

Til gengæld har jeg set, at man via fjernbetjeningen kan spole i den udsendelse, man streamer, og det er en fed feature.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#305053
Jeg oplever også, at AirPlay er meget langsom i nogle apps. Dog tager det ikke et minut herhjemme. Vel nok noget der ligner 20-30 sekunder i værste fald. Det har fungeret upåklageligt tidligere, så jeg tror, at det skyldes en eller andet iOS-opdatering. Det er meget belastende...
Af Brian E
#305055
Jeg har ikke timet det, så det passer sikkert fint 20-30 sekunder. Jeg har kun én gang oplevet, at jeg måtte starte processen forfra, og hvor det derfor tog flere minutter at oprette forbindelsen, så det kan jo have været en enlig svale.

Når det har virket, må man gå ud fra, det kommer til det igen. Ellers ville det have været en årsag til at levere den tilbage. Jeg har huset fyldt med hunkønsvæsner, for hvem den slags bare skal virke.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#305060
Helt generelt så synes jeg, at iOS 13 har været meget fejlfyldt. Hvad skete der fra sidste års iOS 12, hvor man havde fokus på performance, til iOS 13, hvor man så går over i den anden grøft?

Nu sad jeg lige i mellemtiden og prøvede med iOS 13.3 beta'en. AirPlay er måske blevet hurtigere her, men jeg har kun suset hurtigt igennem et par forskellige apps.
Af Brian E
#305062
Har du testet det med iPadOS? Vi streamer stort set kun fra iPads.

Hvis det ikke kommer til at virke bedre, kan jeg selvfølgelig benytte Viaplay-app'en på Apple TV, og så er vi ude over streamingproblematikken, men i et hjem med 5 TV, 5 iPads og 5 iPhones skal man være varsom med at vælge de 4 enheder, der kan installeres Viaplay på.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#305142
Jeg har også virkelig mange irriterende bugs, som popper op fra tid til anden. Både i UI, men også ting som CarPlay, som pludselig ikke starter, batteri der dræner voldsomt og apps der bare ikke vil starte. De mange nye features opvejer slet ikke alle de bugs.
Af Brian E
#305150
Vi prøvede at streame fra DR-app'en på en iPhone i aftes. Det tog omkring et minut at oprette forbindelsen. Efter vi havde set en udsendelse via iPhonen, prøvede jeg at skifte til Viaplay-app'en på en iPad, og her var der øjeblikkelig forbindelse.

Jeg håber godt nok, de snart får fixet den bug.

Jeg har i øvrigt også haft mange apps, der ikke vil starte, eller ikke vil starte fra listen over seneste apps i bunden af skærmen. Både iOS og iPadOS.
Af bromberg
#305252
Jeg har hevet antennestikket ud af tv’et og bruger nu YouSee appen på apple tv - her hvor alle de andres apps ligger vi her i familien bruger.
Og ja kvaliteten på YouSee appen er ikke sammenlignelig med kabelsignal.
Viaplay fik tidligere opgraderet deres live signal på deres (ihvertfald) fodboldkampe.

Ved man om det er ambitionen for diverse udbydere, at de højner kvaliteten til noget der kunne ligne kabel?
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 60