Til al snak om Android TV - Google's styresystem til tv-skærme, mediebokse og spilkonsoller

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304755
Opsætning:
Det er standardopsætning for Android TV med WiFi, Google-konto osv. Efter opsætning skal man opdatere Shield, remote og apps. Det kunne godt være lidt mere gnidningsfrit, men det er blevet klart lettere end 2015 Shield.

Den nye fjernbetjening har knapper til regulering af lydsstyrken på TV. Disse skal manuelt opsættes fra menuen efter opsætning, men processen er hurtigt og nemt overstået. Shield registrerede automatisk, at det var et LG TV under denne proces. Alt dette burde dog ske som del af hovedopsætningen. Virker lidt unødvendigt, at man selv skal ind og gøre det efterfølgende, da den manuelle opsætning alligevel er stort set automatiseret efter man trykker videre.

HDMI CEC-styring virker uden videre. Shield tænder og slukker LG TV'et præcis som forventet.

Der er kun 4,5 GB (ud af 8GB) til rådighed på lageret efter opsætning. Nvidia har opgivet Android TV gaming... (men der er naturligvis en masse Nvidia-muligheder - dem kommer vi til)
Af JensF
#304758
Det er jo ren live-action det her ;)

Anyway, kigger du på hvordan øvrige control'ere kan forbindes og hvor smertefrit det er? Og der er ikke noget nyt om en justerbar frekvens for den indbyggede chromecast?

God fornøjelse!
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304759
Foruden Nvidias egen, så har jeg DualShock 4, Xbox One controller og Steelseries Nimbus liggende. Jeg skal prøve at få dem tilsluttet samt få dem i brug sammen med Nvidias spiltjenester. :)

Tjekker også Chromecast frekvens.

Flere spørgsmål er naturligvis velkomne her i tråden. Vi prøver at komme omkring det hele.
Brugeravatar
Af bbplayer
#304760
Du må helt klart teste benchmark og tage lidt snapshots af skærmen (PRTSCN på tastatur) , når du ser resultatet, så du kan bekræfte eller se den er meget bedre i hastighed.
Brugeravatar
Af bbplayer
#304773
Calisto skrev:Hvis 4k leje / køb er det jeg primært påtænker er Apple tv 4k så mere min boldgade ?
Nu er AppleTV+ app'n på vej til AndroidTV , så du burde jo kunne afspille og købe de samme film igennem den app fra dem.

Der står allerede nu på serier/film om det er 4K/HDR , så spørgsmålet er jo bare at købe og få adgang, som er lidt besværligt lige nu, da amazon synes at eje den tilgang lige nu, og app ikke findes andre steder end på amazon app store.

Måske er rakuten.tv også et alternativ? De har 4K / HDR film. køb/leje synes jeg at se.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304792
Calisto: Indtil for nylig var iTunes eneste mulighed for filmkøb/leje i 4K HDR herhjemme. Af dem som vi har prøvet fra USA, så synes vi også, at iTunes er den bedste. En del amerikanere er glade for Vudu, men det lyder ikke som om, at den kommer til Europa (tvætimod lyder det som om, at den er ved at blive frasolgt).

Rakuten er interessant og Blockbuster er på vej med 4K HDR, men hvor længe bliver disse to hængende? Man bliver jo trods alt nødt til at overveje dette, hvis man begynder at købe film.
Af Toranaga
#304834
Jeg fik min i går og har været ved at konfigurere den med Kodi. Men kan ikke helt finde rundt i settings ift. color space. Jeg har sat den til Dolby Vision on, men er i tvivl om hvad denne SKAL være aktiveret for at kunne spille Dolby Vision i Kodi? Match content color space er også slået til, men nu er alle menuer m.m. oversatureret med farve og det ser ikke så godt ud. Men spiller jeg film (Kodi) er det som om billedet er bedre end på den gamle Shield dog.
Spiller jeg en Tv serie afsnit (Kodi) så er farverne igen alt for kraftige og det ser ikke godt ud.

Mit TV er LG 65C7 OLED.
Brugeravatar
Af bbplayer
#304842
Hvis muligt, så ville det være fedt om i kan bekræfte hvad jeg finder på nettet på plex forums, at den nye Nvidia boks har fuld support for framerate switching.
Brugeravatar
Af bbplayer
#304846
præcis, synes dog ikke at plex forums nævner det har virket førud på shield, så ved jeg ikke om det er denne nye funktion som gør plex brugere mener det virker nu.
Af Toranaga
#304859
Rasmus Larsen skrev:Ja, det kunne godt lyde som en fejl med farverum. Hvis du installerer deres hotfix, så giv gerne en opdatering.

Pga. travlhed er jeg ikke nået så meget længere med testen endnu, så jeg kan ikke byde ind mht. dette endnu.
Nej jeg skal ikke være beta tester da man ikke kan komme ud af det igen eller afinstallere. ;)

Jeg forstår bare ikke helt, hvad er det der bruger rec2020? Hvis jeg sætter boksen til 12-bit 422 rec2020, så afspiller den alt i dette og farverne er for kraftige. Til film syntes jeg faktisk det ser godt ud, men til andet er farverne alt for meget. Det virker ikke til at den skifter væk fra rec2020 uanset hvad jeg afspiller. Jeg troede egentlig rec 2020 var til HDR film?
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#304861
Ja, Rec.2020 er tiltænkt HDR-indhold. Det foreskriver standarderne også. Der findes nogle testklip med Rec.2020 i SDR, men i praksis bruges det mig bekendt udelukkende sammen med HDR.

Jeg har ikke nået at tjekke, men når man forcerer afspillere eller apps i Rec.2020 så indebærer det typisk, at farverne "trækkes" ud i det større farverum og bliver forkerte. Hvor forkerte de bliver afhænger af, hvilken type tone-mapping, der foretages.

Man kan sige, at det er lidt samme fortælling som match af billedfrekvens. Der skal skiftes automatisk efter indholdet, hvis man vil have korrekt gengivelse. At en boks bare understøtter f.eks. 24Hz eller Dolby Vision er ikke nok. Spilkonsollerne er eksempler på, hvordan man ikke skal håndtere HDR i f.eks. apps. Flere af dem forcerer alt tv/film-indhold på Netflix op i HDR (og derved Rec.2020 og udvidet lysdynamik) for overhovedet at kunne afspille noget i HDR.

Grunden til at det er blevet et så meget større problem end før er, at streamingbokse - modsat f.eks. tv-bokse og Blu-ray-afspillere - skal kunne afspille indhold i rigtig mange forskellige formater uden ventetid.
Af Toranaga
#304863
Ok, men hvis jeg stiller shield til rec709 (mener det er det det hedder), så skifter den ikke over til rec2020 ved HDR film så vidt jeg kan se og farverne er mere afdæmpede. Den skifter til HDR (det skriver mit TV), men ser ikke ud til den skifter farverummet.
Af Toranaga
#304877
Ok. Det ville VIRKELIG være fedt med oplistning af anbefalede indstillinger ift. hvis man har et 4K HDR TV og Kodi. :) Syntes ikke det er nemt at finde uden man skal læse lange indlæg med tekniske forklaringer på diverse forum. :)
Af TBC
#304962
Rasmus Larsen skrev:Ja, det kunne godt lyde som en fejl med farverum. Hvis du installerer deres hotfix, så giv gerne en opdatering.
Jeg har fået mit hotfix installeret efter det gode tip givet her i tråden - Tak for det Toranaga.

Jeg var ved at rykke håret ud over selv at skulle switche outputformat manuelt alt efter om det var HDR eller SDR materiale jeg skulle se - Det er jo ikke ligefrem noget man kan gøre til en quick-setting, slet ikke med 85 output modes at skulle overskue og vælge imellem hver gang.

...Den gode nyhed er at hot-fixet virker. Nu switcher den selv automatisk som den skal efter indholdet. (Selv hovedmenu/GUI bliver automatisk sat til korrekt BT 709 selv om output står indstillet til BT 2020) ...Men har du selv virkeligt tænkt dig at teste uden HotFix'et og så skulle sidde og slå output frem og tilbage manuelt imellem SDR og HDR afhængigt af materiale for at kunne teste ordentligt?
bbplayer skrev:præcis, synes dog ikke at plex forums nævner det har virket førud på shield, så ved jeg ikke om det er denne nye funktion som gør plex brugere mener det virker nu.
Du skal differentiere imellem den nye match framerate (beta) funktion og så auto-switch af framerate som længe har været implementeret i apps som Plex og Kodi (Der skal du slet ikke benytte den nye funktion)

Den nye match framerate (beta) funktion bruger du til de apps hvor appudvikleren har været for doven og elendig til selv at implementere automatisk switch af framerate - Fraset at den enkelte gange kan fejle matchet og man må prøve igen, har jeg endnu ikke fundet nogle situationer hvor det ikke virker ud over apps der i forvejen har indbygget auto-switch og man alligevel ikke skal bruge det. Det er en funktion du enten kan binde fast til settings-button eller indlemme i quick-settings. I starten bandt jeg det til settings-button, men er endt med at vælge at have det øverst i mine quick-settings for større fleksibilitet og bredere adgang til quick-settings, så nu kræver det en hurtig kombination af 2 tryk i stedet for 1 tryk som hvis man binder funktionen direkte til settings-knappen)
Toranaga skrev:Ok. Det ville VIRKELIG være fedt med oplistning af anbefalede indstillinger ift. hvis man har et 4K HDR TV og Kodi. :) Syntes ikke det er nemt at finde uden man skal læse lange indlæg med tekniske forklaringer på diverse forum. :)
Her er hvad jeg af de mest centrale indstillinger på nuværende tidspunkt aktuelt selv fortrækker og som umiddelbart virker bedst i forhold til mit brug og mit øvrige udstyr:

- Custom output sat til 12-bit 422 rec2020 @50 Hz
(Med 50 fps opdager du også nemmere hvis f.eks. konen eller kæresten har glemt at matche framerate på 24 fps materiale) - Men det kræver altså enten hot-fixet eller at du venter til fixet kommer i en generel opdatering hvis du ikke vil opleve mismatch af colorspace på tværs af forskelligt materiale.

- Bitstreaming aktiveret for alle lydformater (Thank God, my troubles are over!)

- Upscaling er både en personlig præference sag og et spørgsmål om skærmstørrelse og materiale. Jeg var usikker på hvad man kunne forvente og bange lige så bange for at jeg ville kunne risikere at hade den nye AI-Upscale, som jeg kunne risikere at elske den. Men den nye AI-upscale baseret på maskinlæringsalgoritmer er bare vild på både godt og ondt. Selv benytter jeg på 123 tommer aktuelt et AI-upscale med details sat til low, da jeg finder det samlet set giver det mest imponerende og detaljerede, men ikke overgjorte AI-upscale af 1080p Blu-ray og kabel-TV via TV Mosiac). Til min store overraskelse virker AI-upscale faktisk også på TV Mosaic, der ellers er DVB modtagelse, og dermed [email protected] eller [email protected]/50 fields. (AI-upscale skulle ellers kun virke op til 30 fps, men det virkede f.eks. i nat da jeg så TV2 News via TV2 som ellers er 720p/50 fps (Måske er det ved 1080p materiale chippen højest har kræfter til i max 30 fps?!?) AI-upscale kræver imho en god kilde at arbejde med, men så kan det også give et meget imponerende opskalerings resultat, som jeg ikke har set matchet andre steder. De benyttede opskalerings maskinlæringsalgoritmer gerereret af Nvidia farmenes supercomputere, er i stand til at fremhæve detaljer i tøj, syninger, murværk, ansigter mv. uden at have de high-frequency peaking artifacts man finder ved en egentlig sharpness funktion. Det er både et frækt og imponerende upscale-enhance, som jeg ikke har set matchet andre steder. Men især ved for høje settings vil et dårligt encode kunne risikere at få overeskponeret sine svagheder og især hvis man begynder at skrue op for sharpness indstilligerne, syntes jeg at mønstre på slipse, tøj og ansiger mv. kan begynde at se direkte falske og kunstige ud (Ad!), især på low-bitrate og SD materiale kan det endog meget hurtigt gå galt. Jeg holder mine sharpness indstillinger på laveste setting, selv til 1080p Bluray. Det er så muligt man kan "tillade" sig mere på mindre skærme/større seerafstande og med andre temperamenter end mit, og så ender vi hvor vi startede med de personlige præferencer.
_ _ _

Samlet set er jeg ovenud tilfreds med Shield 2019. Den har fået en helt essentielt og afgørende mulighed for at matche fps, omend [aktuel] mere kluntet implementeret end på mit ATV - til genæld virker det på flere apps. Den har gjort det muligt for mig at bitstreame alt, herunder Atmos titler uden kompatibilitetsproblemer. Og så har den har givet mig et fuldstændigt uventet niveau af opgradering af billedkvaliteten over mit ATV 4K, særligt i forhold til non-4K materiale, men til min store undren og manglende evne til hverken at kunne forstå og forklare det, tilsyneladende også et marginalt skarpere resultat på 4K HDR, hvor billedet på fuldstændig uforklarligvis og til min store forundren virker mere detaljeret end tidligere (strukturer i stof, træers synlighed på bjergsider, skægstubbe mv i 4K HDR demomateriale). En mulig forklaring kunne dog være at jeg med skiftet og indstillingen af AI-upscale niveauet bare er blevet mere opmærksom på sådanne strukturer generelt (sådan et aspekt jeg i det mindste ville jeg kunne forstå og forklare), men jeg får til stadighed bare en 'hvad fanden, hvordan kan det lade sig gøre oplevelse" hvergang jeg starter et 4K demo på og oplever det skarpere end jeg husker det.

Edit 11/11. Har lige siddet og set Human Universe, en Bluray i 1080i hvor AI-upscale således IKKE er aktivt. Der er situationen den samme som med 4K demoerne: På samme vis en skarpere og mere detaljeret fremvisning hvad angår strukturer (f.eks. hud og skæg mv.) og end jeg var vant til. Så noget må være i spil selv uden AI-upscale. Mit gæt er at det ligger i den upscale der hedder enhanced, da der åbenbart er er 3 niveauer: 'AI', 'Enhanced' og 'Standard'. Som Nvidia skiver: "AI Enhanced upscaling will fallback to “Enhanced” in these cases" (...at kilden ikke er kompatibel med AI-upscaling). Basic svarer så til det jeg er vant til at se fra mit ATV 4K.