Debat af TV-lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på tv-skærmen skal hæves

Redaktør: Moderatorer

#268451
Hej alle.

Jeg har flere gange rodet rundt i min Denon AVR1912 og har googlet mange gange men er aldrig blevet klogere.

1: Skal man bruge MultiEX XT hvad slal den stå til?
Synes at kunne læse at man skal slå Dynamic EQ og Volume fra men er det rigtgt?
https://ibb.co/cqtwhn

2: Nogen der kan hjælpe lidt med hvad disse skal stå til?
https://ibb.co/k1TJv7

3: Nogen der aner hvad dette er?
https://ibb.co/kMg5a7

4: Synes min subwoofer buldre en del den virker ikke så præcis jeg har prøvet at følge Hifi klubbens guide. Det er godt nok en 12" måske derfor.
https://ibb.co/eg0bhn
https://ibb.co/ce9Qa7

5: En helt anden ting. Jeg synesa at jeg oplever at når der ses film er talen lidt lav men effekter meget høje kan man gøre andet end at skrue op for center?

Mange mange tak!

/Daniel
#268476
Mht. Rumkorrektion (Audyssey / MultiEQ XT):

Grundreglen mht. alt hvad angår lyd er: Hvis du synes, det lyder bedre, så brug det :)

Dengang jeg havde surround, slog jeg al rumkorrektion fra, fordi jeg syntes, det lød kunstigt, men andre synes, det forbedrer lyden helt vildt. Det afhænger jo af så mange ting, f.eks. rummet, samt personlig præference.

Mht. Dynamic EQ og Volume, så ja, det anbefales, at man slår det fra, men igen: Brug ørerne og vælg det, du synes, der lyder bedst.

Mht. subwoofer: Har du foretaget en måling med målemikrofon? Det er den indstilling, systemet anbefaler. Men altså igen: Giver det konsekvent for meget bas efter din smag, så skru lidt ned på level på subwooferen. Hvad med placeringen af subwooferen, har du eksperimenteret med forskellige steder? Der er virkelig stor forskel på output / lyden i fht. hvor man stiller subben.

Mht. lav tale/høje effekter: Det problem havde jeg også nogle gange på min Denon X4000W eller hvad den hed. Der var en funktion et sted i Denon'en, som forbedrede tale lidt, kan ikke lige huske, hvad det var. Hvis du vil justere på center, er det muligvis bedre, hvis du lader center være, som den er, og i stedet justerer de andre højttalere lidt ned i volume. Kan ikke huske hvorfor, men det kan andre måske hjælpe med.