Debat af TV-lydsystemer, soundbars, surround og Hi-Fi, når lydoplevelsen på tv-skærmen skal hæves

Redaktør: Moderatorer

#233747
Jeg er på udkig efter en ny soundbar/soundbase, da den Denon soundbar jeg købte, ikke levede op til mine forventninger. Jeg har nu læst en masse anmeldelser, og er nok kommet frem til, at Canton DM55 / DM75 kunne være et godt køb.

Er der nogen herinde, som har erfaringer med denne soundbase? Spiller den godt, hvordan er dialogen og bassen?
By KBW
#233749
Har både DM 50 og DM 100, er rigtig godt tilfreds, både tale subbassen er forrygende, men skal slås om på hi-fi hvis du skal bruge den til musik.
#233753
Jeg er interesseret i den "nye" DM75 GLASS, som jeg kan forstå har en lille smule bedre lyd end den "gamle" model, og som har en pænere glas overflade. Hvordan klarer de sig med blu-ray film?
By KBW
#233757
De klarer sig glimrende med Blu-ray, sub woofer er et must, masser af baseffekter der sniger sig hen over gulvet. Begge lyder glimrende, 100 har 4 basenheder. Endte med at købe nr 2 da jeg var superglad for den første. Og så er de jo pæne i hvid. Glad kone. 50 med glas hedder DM 50 SE.
Senest rettet af KBW 15. jun 2016, 16:55, rettet i alt 1 gang.
#233762
KBW skrev:Begge mine har glas. De klare sig glimrende med Blu-ray, sub woofer er et must. Begge lyder glimrende, 100 har 4 basenheder. Endte med at købe nr 2 da jeg var superglade for den første. Og så er de jo pæne i hvid. 50 med glas hedder DM 50 SE.
Så du mener, at man med fordel kan tilføje en ekstern subwoofer til systemet?
#233764
KBW skrev:Nej, de har indbygget sub. Mener dette er et must i forhold til en soundbar uden.
Ja, det har de. Men tænkte på, om det ville gøre en væsentlig forskel at tilføje et ekstern subwoofer via sub out stikket?
#233788
KBW skrev:Har ikke fundet det nødvendigt at prøve, men så skal man måske til at se på om ikke skal ha et egentligt anlæg!
Hvad ville du købe? DM75 eller DM55? Er i tvivl om DM75 er de ekstra penge værd?
#233795
KBW skrev:Kan ikke lige huske forskellen på specifikationerne, har også noget med rumstørrelsen at gøre (større kasse giver mere sub-effekt) samt hvor stort en skærm der evt skal stå på den.

Men hos Wupti er 75'eren billigere end 55 lige nu:

http://www.wupti.com/produkter/tv-og-hi ... WuptiScore
Ja, det er også den, som jeg er ved at købe lige nu. Ville blot lige høre :) Der er vist to ekstra enheder i 75'eren kontra 55'eren.

Vi har en 49 tommer skærm (hænger på væggen) og ikke den største stue - omkring 2,8m til skærmen. Stuen er en vinkel, og der hvor skærmen og sofaen stå er der ca 3,5x3,5m - ved ikke om det har noget at sige? Vil 75'eren være for "kraftig" til den forholdsvis lille stue?
#233815
Hvorfor spørger du til, hvordan den klarer sig med Blu-rays?
Tænker du på DTS HD Master?
Den afspiller kun DTS Core, da der ikke er tilslutning af HDMI, hvilket der kræves, for at kunne afspille dette.
Du skal ikke regne med egentligt surround, da der jo ikke er nogle bagkanaler, men der er masser af saft og kraft.
Hvis du med detaljer, mener surroundeffekter, så kan disse naturligvis ikke gengives lige så troværdigt, som et egentligt surroundanlæg, men så er der vel ingen grund til, at overveje en soundbar i første omgang!
#233816
Supergris skrev:Hvorfor spørger du til, hvordan den klarer sig med Blu-rays?
Tænker du på DTS HD Master?
Den afspiller kun DTS Core, da der ikke er tilslutning af HDMI, hvilket der kræves, for at kunne afspille dette.
Du skal ikke regne med egentligt surround, da der jo ikke er nogle bagkanaler, men der er masser af saft og kraft.
Hvis du med detaljer, mener surroundeffekter, så kan disse naturligvis ikke gengives lige så troværdigt, som et egentligt surroundanlæg, men så er der vel ingen grund til, at overveje en soundbar i første omgang!
Nej, det var ikke det jeg mente.

Hvis den ikke kan decode DTS, så er der jo ingen lyd på Blu-ray film med DTS som eneste lydspor. Jeg er lidt i tvivl, om mit nyt TV kan lave DTS passthrough, for så er det vel intet problem? Og eller må man sætte den til PCM, men så mister man vel lidt i lyden?

Jeg er helt med på, at man ikke får surround lyd på samme måde, som man ville med et egentligt 5.1 setup. Det er heller ikke det jeg er ude efter. Jeg vil blot have en god og detaljeret lyd med god dialog og bas, og hvor man kan høre de forskellige "lag" i lyden.
By KBW
#233818
Køb du bare den ene eller den anden, intet vil være for kraftigt! Du justere bare bas og diskant. Jeg kører bare PCM, der er en surround mode men det bliver jo aldrig rigtigt surround - men det lyder rigtigt fedt og talen er klar uden den der tsts hifi lyd og med masser af de dybe kravlende baseffekter. Havde kortvarigt et par B&W aktive højtalere, Canton er 100 gange bedre til tv og film :)
#233841
Den kan sagtens behandle et DTS-signal, dog kun "Core", så der er ingen grund til, at fifle med PCM.
Du skal ikke være bange for, at lyden ikke kommer igennem.
Du kan jo prøve at lege med det, og se (høre) hvad du bedst kan lide, og om du kan høre forskel.
Skriv gerne tilbage, når du har modtaget den, og del dine indtryk...

Tillykke med den.
Jeg synes, det er nogle fede produkter. Har aldrig hørt 75éren, så det er spændende... :)

Husk at have et Optisk Toslink kabel klar, da den jo ikke modtager HDMI.