Debat af spilkonsoller, hvad angår både spildelen og medieafspilningsdelen

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af SUPER
#300081
Hej
Har i en ps4 Pro , og har i en youtube app , vil i se efter om i har 5.1 surround Sound, for 4 til 5 mdr havde jeg 5.1 lyd, men nu. Det er væk bare trist stereo.
Og jeg ved godt at videoen skal have 6 kanalers lyd, hvad med abonoment på youtube? Håber på en venlig sjæl som vil hjælpe, tak
Brugeravatar
Af elcom
#300088
Hvad TV har du, og er det TV'ets lydsystem du bruger, eller eksternt lydsystem (receiver, soundbar)?

Hvad indstilling har du sat til lyd output på din PS4 Pro?
Af Supergris
#300092
Indstillinger er fuldstændig ligegyldige, da Youtube ikke understøtter andet end stereo...
Jeg tvivler kraftigt på, du tidligere har haft 5.1, med mindre der er tale om at tvinge systemet til at bruge alle højttalere, som f.eks Pro Logic eller lign.
Af SUPER
#300130
Selvfølgelig tager jeg ikke fejl, jeg har haft 5.1 lyd for 5 mdr siden, og på nettet står der at 5.1 er forbundet med 1080 i/p. Jeg har ps4 Pro opkoblet til receiver og får 7.1 på Netflix og nas.

Abonoment på youtube er det noget i har og giver det 5.1?

JensF har du abonoment ?
Brugeravatar
Af bbplayer
#300133
På Google's egen sider, har såkaldte eksperter (ikke google employee) svaret du kun får stereo

https://support.google.com/youtubemusic ... 4602?hl=en

Så er du sikker på at du har haft indstillinger korrekte? Hvis altså youtube ikke leverer varen, som beskrevet ovenfor, bare fordi folk "tror" youtube kan.

Synes andre sider (reddit) forklarer at youtube modtager 5.1 og så konverterer til stereo. Så det kan måske forklare hvorfor folk tror de lægger 5.1 op på siden.

En anden forklaring fra tysk google forum.

Gold product
expert Battlefield Doctor
6:03:19

Dolby Digital 5.1 surround sound is only available on 1080p or higher video quality (and at that quality level on playback), provided that the video was also uploaded by the creator with Dolby 5.1 surround sound. Up to 720p a video is therefore always only mono or 2-channel stereo available. So that does not have to be s.our surround system, but may be due to the video.
Af SUPER
#300170
Det er helt klar at omkring jul 2018. Var der 5.1 lyd på ps4 Pro youtube app. Jeg spurgte mig for på rekorder.dk og der var flere som på deres konsol kunne opnå 5.1, jeg mener at youtube red eksisterede dengang og nu youtube med abonoment, youtube uden reklamer og andet om det så er lyd, jeg har kontaktet nordisk film som står for PS i Norden, og de beskriver også kun stereo , og nævner ikke abonoment som giver 5.1
Af Supergris
#300176
Mon ikke du mener: "recordere.dk"?

Det eneste jeg kunne finde derinde, var denne tråd:

https://forum.recordere.dk/surround-sou ... E1#1592861

, som der ikke kom nogle svar på.
Måske du kunne linke til dit indlæg?

Det er vel ikke utænkeligt, de i en periode kørte nogle forsøg, som du så har oplevet, men som det er i dag, bliver alt uploadet materiale downmixet til stereo, så den eneste måde, du kan opleve surround på, er ved at benytte en af de indstillinger, som skaber en matrixed surround-effekt...
Brugeravatar
Af bbplayer
#300187
Hvis det var så internationalt et problem er det jo spændende ingen andre end dig har oplevet det :)

Det må i sig selv være lidt af en sagsstudie der. Især hvis du kan få Google til at forklare sig fra en officiel kilde, så skal det jo næsten på flatpanels forside.
Af SUPER
#300190
bbplayer skrev:Hvis det var så internationalt et problem er det jo spændende ingen andre end dig har oplevet det :)

Det må i sig selv være lidt af en sagsstudie der. Især hvis du kan få Google til at forklare sig fra en officiel kilde, så skal det jo næsten på flatpanels forside.
Ja men jeg må også sige at det undre mig kolesalt at TV2 Play , DR.tv og youtube ikke tilbyder denne virkelig gode oplevelse, men de er måske bange for at vi ikke kommer udenfor :)
Af Supergris
#300199
DR gik jo væk fra 5.1, da der var seere (og lyttere), der kontaktede dem, og oplyste de havde svært ved at høre, hvad der blev sagt, hvilket, DR (fejlagtigt, efter min opfattelse) troede, ville blive bedre ved at gå over til ren stereo, hvilket der er mindst lige så mange, der er utilfredse med, da det ikke var det, der var problemet i første omgang...
Af SUPER
#300243
Blockbuster og selvfølgelig DR ingen 5.1 lyd. Det er vanskeligt at forstå . en forhandler i København fortalte at der ikke blev solgt surround i stort omfang , der var nogle men det var entusiaster som havde ofret det der skulle til, men at DR som vi er tvunget til at betale til nægter det bedste er utroligt, lande omkring os tilbyder også stereo på deres app.
Brugeravatar
Af bbplayer
#300245
Danskere er ikke vænnet til flere lydspor på ens tv program, i Tyskland har Pro7 eller ARD, ofte 2 eller 3 tyske lydspor, der er nok 5.1 imellem der :) Det har jeg ikke tænkt over men klart jo, der er jo de lydforskelle på stemmen i center på nogle af disse lydspor, så klart, hvis en DR tv bruger ikke kan skifte lydspor og dårligt kan høre hvad der siges. Måske burde DR bare have givet os flere lydspor?
Canal digital tilbyder det på tegnefilm med original tale og dansk f.eks. Så danskere kender da til det.
Af SUPER
#300367
bbplayer skrev:Danskere er ikke vænnet til flere lydspor på ens tv program, i Tyskland har Pro7 eller ARD, ofte 2 eller 3 tyske lydspor, der er nok 5.1 imellem der :) Det har jeg ikke tænkt over men klart jo, der er jo de lydforskelle på stemmen i center på nogle af disse lydspor, så klart, hvis en DR tv bruger ikke kan skifte lydspor og dårligt kan høre hvad der siges. Måske burde DR bare have givet os flere lydspor?
Canal digital tilbyder det på tegnefilm med original tale og dansk f.eks. Så danskere kender da til det.
Jeg ønsker også flere lydspor, men udover det du nævner vil det være dejligt, at kunne vælge mellem auro3d DTS dolby. DR er gratis om lidt ligesom sygehuset, men alle app som tager penge, også TV2 play burde gøre det
Af SUPER
#300402
Torben Rasmussen skrev:Du og alle andre betaler mere end 1000 kr om året for DR.
Hej
Det jeg mente er ikke lige nu , men om lidt 2020 1 jan bliver DR skattefinaseret og ligesom sygehus, kan man ikke få den skønhedsoperation man lige ønsker , der er grænser, men TV2 er et kommersialt produkt og derfor burde film og udsendelser som giver mening bla xfacktor opleves i 5.1 eller bedre lyd eks Dolby atmos