Brug dette forum til forslag og ris/ros til Flatpanels og forummet.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Steen Bay
#265792
Når folk spørger om råd ved køb af TV, så lægger de tit vægt på at det skal være med et 100/120 Hz panel, og altså ikke 50/60 Hz som der tit bruges i de lavere prisklasser. Det kan dog være ret besværligt at finde pålidelige oplysninger om panelets frekvens.

Her på Flatpanels er der en række oversigtsartikler over årets modeller fra de forskellige producenter, og deri er der et skema (infogram) med diverse oplysninger, men det er kun ved Philips TV at der er en rubrik med panelets frekvens ("Hz (panel)"). Synes det ville være nyttigt hvis man også kunne se det ved de andre mærker.

Panelets frekvens kan have betydning hvis man ønsker at indsætte kunstige billeder. Det er jo ikke muligt hvis man har et 50 Hz TV og fodrer det med et 50 Hz TV signal. Så er der ingen frames tilovers. Og nok så vigtigt, så har frekvensen måske også betydning for hvor godt TVet kan håndtere et 24 Hz signal fra f.eks. Blu-ray eller Netflix (?).

En sidste lille ting.. angående 'Infogram' skemaet i artiklerne, så har jeg lagt mærke til at det kommer og går. Nogle dage mangler det, og næste dag er det der igen. Ved ikke hvorfor.
Af Steen Bay
#265933
Så kunne det vel tilføjes senere når oplysninger om panelets frekvens bliver tilgængelig. Synes det er en af de mere vigtige specifikationer, og disse oversigtsartikler over årets modeller er jo aktuelle i lang tid.
Af Steen Bay
#265981
Det lyder godt, Rasmus. Førhen, da de fleste fik et 50 Hz signal fra deres TV udbyder, da var det måske ikke så vigtig at kende panelets frekvens da det kun havde betydning for dem der ønskede at bruge interpolation og/eller havde Blu-ray, men i disse streaming tider er det også (så vidt jeg har kunnet finde ud af..) blevet nødvendig at have et 100/120 Hz TV hvis man ønsker en judder-fri gengivelse (uden 3:2 pulldown) af en 24 Hz film fra f.eks. Netflix.
#265985
Siden BluRay gjorde sit indtog har problematikken omkring frekvens vel været aktuel. 30 Hz kan de fleste paneler klare, da de fleste TV er gearet til både 50 og 60 Hz, men 24 Hz har været et problem for både afspillere og fremvisere længe. På plasma-TV gearede TV'et ned i eks. 96 eller 72 Hz i stedet for at gå til 120 Hz, så da de dominerede var det faktisk lidt ro på :)
Af BrunoB
#265992
Torben Rasmussen skrev: På plasma-TV gearede TV'et ned i eks. 96 eller 72 Hz i stedet for at gå til 120 Hz, så da de dominerede var det faktisk lidt ro på :)
Gu var der så do.
Og de heldige asner der stadig har en god plasma flad har ingen problemer med det der gylle :D