Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af Skeldal
#284235
Nogen der ved hvad max bitrate er for Netflix 4K HDR

Når jeg ser på tv viser den 15.26 mbit video som max syntes det virker af lidt?

Har 100/100 fiber så den del burde være ok
Af TBC
#284248
I streamingudbydernes verden er der desværre forretning i at holde bitraten og dermed båndbreddeomkostningerne nede.

Derfor er det helt forventeligt, som oversigten over de tilfældig udvalgte bitrate-målinger også viser. (Optimalt skulle man dog kunne streame samme titel når man sammenligner, da bitraten også svinger fra titel til titel - men måler man flere relativt sammenlignelige titler, kan man da i det mindste registrere en trend - sålænge man bare ikke tager og sammenligner en enktelt snakkefilm domineret af statiske shotst med en actionsfilms komplekse eksposioner og måske for effekt rystende kamera)

Det er i øvrigt af samme grund at vi heller ikke ser og heller ikke 'any time soon' skal forvente lossless lyd på streaming. Der spises vi faktisk af med bitrater så lave som ned til 128-192 Kbps på 5.1 titler. Streaming handler om convenience - ikke optimal kvalitet. Streamingudbyderne sigter blot efter en kvalitet som de fleste finder ok, med så lavt et forbrug af bitrate de i den forbindelse kan slippe afsted med. :(
Af Turbo
#284370
For dem som ikke ved det - de dataomkostninger TBC taler om, betales af afsender. Data der sendes, er ligesom et brev med posten, hvor det altid er afsender der betaler, ikke modtager.

Derfor er det forøvrit noget fis, at der er forskel i prisen på f.eks. 50/20 mbit og 100/20 mbit - udbyderen betaler for den upload man bruger, ikke for den download man bruger, da det er afsenderen der betaler.
(det var et side spring, sorry).