Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#298765 Nyt på HBO Nordic i juli & august 2019

BilledeGÖSTA
Premiere 1. juli
Gösta er en 28-årig børnepsykolog, som får sit første job i en flække i Småland. Han flytter fra Stockholm og lejer en hytte ude i skoven. Gösta er noget nær verdens flinkeste menneske og vil gerne hjælpe alle, han møder på sin vej. Nogle gange går det godt, andre gange knap så godt. Vilhelm Blomgren spiller Gösta, og blandt de øvrige medvirkende finder man Amy Deasismont, Mattias Silvell, Clara Drake og Regina Lund. Gösta er HBO Nordics første svenske serie, og den er skabt af den anerkendte svenske instruktør, Lukas Moodysson. Serien består af 12 episoder, og på premieredagen frigives de første fire episoder.


THE LOUDEST VOICE
Premiere 1. juli
Ny miniserie med Russell Crowe som Fox News-grundlæggeren Roger Ailes, baseret på bogen The Loudest Voice in the Room af Gabriel Sherman. The Loudest Voice fokuserer primært på det seneste årti op til Ailes' død og på de mange seksuelle anklager, der endte med at sætte en stopper for hans regeringstid ved Fox. Samtidig forsøger serien at kaste lys over psykologien bag den politiske proces - fra toppen til bunden. Foruden Crowe tæller det stjernespækkede cast blandt andre Naomi Watts som den tidligere Fox News-værtinde Gretchen Carlson, Sienna Miller som Ailes kone Elizabeth, Seth MacFarlane som Fox News' forhenværende PR-chef Brian Lewis og Simon McBurney som mediemogulen Rupert Murdoch.


TRUST ME
Hele sæson 1 bliver tilgængelig 1. juli
Whistlebloweren Cath er blevet fyret fra hospitalet i Sheffield, hvor hun har arbejdet som sygeplejerske. Men meget belejligt er hendes gode veninde Ally, der var læge ved det samme hospital, flyttet til New Sealand, og hun har efterladt både CV og en række personlige papirer bag sig. Ally har sørget for, at Cath finder disse oplysninger, og på den måde tager Cath Allys identitet og flytter til Edingburgh for at få en ny start på livet. I Edingburgh lander hun et nyt job som læge på et hospital, og det gamle liv lægger hun hurtigt bag sig. Hun har datteren Molly med sig, men ellers efterlader hun resten i Sheffield - heriblandt Mollys far Karl og en emsig journalist, der har sat sig for at følge op på Whistleblower-sagen.


DIVORCE
Sæson 3 får premiere 2. juli
HBO-komedien med Sarah Jessica Parker og Thomas Haden Church er tilbage i bedste bittersøde og tragikomiske stil med en tredje sæson. Det midaldrende forstadspar Frances og Robert var godt trætte af hinanden i første sæson, og det hjalp ikke på stemningen, at Robert opdagede, at Frances havde en affære. Parret kastede sig ud i en mere eller mindre absurd skilsmisse, hvor alle kneb og knastør humor blev brugt for at få den anden ned med nakken. I anden sæson måtte de så håndtere konsekvenserne af deres seperation og lære at bygge tilværelsen op på ny på egen hånd. Og det skulle vise sig ikke at være så let.


I LOVE YOU, NOW DIE
HBO-dokumentar med premiere 10. juli
Erin Lee Car (Mommy Dead and Dearest, At the Heart of Gold: Inside the USA Gymnastics Scandal) står bag denne dokumentar i to dele. Efter 18-årige Conrad Roy begik selvmord i sin bil i Fairhaven, USA, opdagede politiet en række sms'er, hvor kæresten, den 17-årige Michelle Carter, tilsyneladende opfordrede ham til at begå selvmord. Sagen skabte overskrifter i hele USA, hvilket førte til en retssag, der rejste spørgsmål om teknologi, sociale medier og mental sundhed. Samtidig blev der sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt en person kan holdes ansvarlig for en andens selvmord?


SNOWFALL
Sæson 3 får premiere 11. juli
Snowfall udspiller sig i 1980’erne, hvor crack-kokainen kom til Los Angeles, og gennem en række skæbner på kollisionskurs ser vi, hvordan stoffet påvirkede samfundet. Serien er skabt af John Singleton (Boyz n the Hood), og blandt de medvirkende finder man Damson Idris, Sergio Peris-Mencheta, Carter Hudson, Emily Rios, Michael Hyatt, Amin Joseph, Angela Lewis, Isaiah John, Juan Javier Cárdenas, Alon Moni Aboutboul, Malcolm Mays og Filipe Valle Costa.


EL PIONERO (THE PIONEER)
HBO-dokumentarserie med premiere 14. juli
El Pionero/The Pioneer er en ny, spansk HBO-dokumentarserie om den spanske politiker, fodboldmogul og ejendomsmatador, Jesús Gil. Gil var både kontroversiel, excentrisk og dybt respektløs, og han vidste, hvordan han skulle netværke og var derfor en særegen kæledægge i de spanske medier. Gil brød loven adskillige gange og blev sagsøgt til højre og venstre - noget, der i sidste ende gik ud over hans lederskab i fodboldklubben Atlético Madrid (som han var præsident for i 16 år) og kostede ham posten som Marbellas borgmester. Dokumentaren kaster lys over Gils udskejelser og stiller samtidig spørgsmål ved, hvordan og hvorfor, vi bliver forført og charmeret af en type som ham? Enric Bach har skrevet mauskript og instrueret hele serien.


THE UNSETTLING
Hele sæson 1 bliver tilgængelig 15. juli
Serien handler om den 16-årige Becca, der ankommer til en ny plejefamilie. Familien bor langt ude på landet, og de andre plejebørn byder hende mildest talt ikke varmt velkommen. Den, der behandler hende værst, er familiens 11-årige biologiske søn, og selvom Becca prøver at holde sig ude af problemer og gå sine egne veje, begynder der pludselig at ske en række mystiske ting omkring hende. Hun bliver i tvivl om, hvem - eller hvad - der er skyld i dette? Blandt de medvirkende finder man Holly Taylor, Joy Goodman, Tequan Richmond og Travis Hammer.


KILLJOYS
Hele sæson 5 bliver tilgængelig 20. juli
SyFy-serien Killjoys er produceret af folkene bag Orphan Black og følger en dusørjæger-trio, der lever af at udføre interplanetariske missioner i jagten på livsfarlige kriminelle i det fjerne solsystem, kaldet The Quad. Dusørjæger-trioen består af Dutch (Hannah John-Kamen), John (Aaron Ashmore) og D'avin (Luke Macfarlane), der arbejder for det såkaldte R.A.C, Recovery and Apprehension Coalition. R.A.C er en uafhængig interplanetarisk organisation af lejemordere og dusørjægere, der er kendt som Killjoys.


SHARE
HBO-film med premiere 28. juli
Filmen er baseret på Pippa Biancos kortfilm af samme navn, der vandt en pris ved Cannes Film Festivalen for nogle år tilbage. I spillefilmen, der for nyligt blev vist på dette års festival i Cannes, spiller Rhianne Barreto den 16-årige Mandy, som finder en foruroligende video fra fortiden, hvor hun selv optræder. Hun har ingen erindring om indholdet på videoen, men hun sætter sig for at finde ud af, hvad der skete dengang. Blandt de øvrige medvirkende finder man Charlie Plummer, Poorna Jagannathan, J.C. MacKenzie, Nicholas Galitzine, Lovie Simone og Danny Mastrogiorgio.


LAMBS OF GOD
Miniserie med premiere 1. august
Lambs of God er en dyster og spændende fortælling om tre nonner fra tre forskellige generationer, der bor i et kloster på en isoleret ø. Miniserien er baseret på en bog af Marele Day, og de tre nonner spilles af Ann Dowd (The Handmaids Tale, The Leftovers), Essie Davis (Miss Fisher’s Murder Mysteries), og Jessica Barden (The End of the F**** World). De tilhører alle tre St. Agnes-ordenen og bliver tvunget til at forsvare deres eksistensgrundlag, da en ung præst med en skjult agenda pludselig og på mystisk vis ankommer til øen.


PICO DE NABLINA
Premiere 5. august
Serien er instrueret af Fernando Meirelles (City of God) og foregår i en fiktiv udgave af São Paulo, hvor marijuana er blevet legaliseret. Serien handler om Biriba (Luis Navarro), en ung dealer, der beslutter sig for at forlade det kriminelle miljø og bruge sin viden på at sælge marijuana legalt. Han slår pjalterne sammen med den mere uerfarne investor Vini (Daniel Furlan), men Biriba bliver konstant forfulgt af fortiden, og han har svært ved at frigøre sig den tidligere kriminelle løbebane. Samtidig spøger vennen, Salim (Henrique Santana), i kulissen.


SUCCESSION
Sæson 2 får premiere 12. august
Succession, der er skabt af Oscar-nominerede Jesse Armstrong, er tilbage med anden sæson. Den nye sæson starter kort tid efter den dramatiske afslutning på første sæson og følger Roy-familien i deres forsøg på at genvinde kontrollen over deres imperium. Samtidig med at fremtiden ser mere og mere usikker ud, truer fortiden med at ødelægge dem én gang for alle. I denne sæson medvirker Brian Cox, Jeremy Strong, Hiam Abbass, Sarah Snook, Kieran Culkin, Alan Ruck, Nicholas Braun, Matthew Macfadyen, Peter Friedman, Rob Yang, J. Smith Cameron, Dagmara Dominczyk og Arian Moayed.


OUR BOYS
Premiere 13. august
I sommeren 2014 bliver tre jødiske teenagere kidnappet og myrdet af Hamas' militante styrker. Israels indbyggere er chokerede, rystede og rasende. To dage senere bliver liget af en palæstinensisk teenagedreng fra den østlige del af Jerusalem fundet i yderkanten af den vestlige del af byen. En efterforsker fra terrordivisionen Shin Bet bliver sat til at finde hoved og hale i sagen, alt imens forældrene til den myrdede dreng er knuste og ønsker at opnå retfærdighed på vegne af deres søn. Our Boys er baseret på de begivenheder, der førte til krigen i Gaza - herunder mordet på Muhammad Abu Khdeir. Det er Hagai Levi (The Affair og In Treatment), der står bag serien.


LIGHT AS A FEATHER
Sæson 2A bliver tilgængelig 20. august
Det uskyldige spil ”Light as a Feather, Stiff as a Board” går helt galt, da de fem deltagende teenagepiger begynder at dø på præcis den måde, som det blev forudset i spillet. De overlevende sætter sig for at finde ud af, hvorfor nogen er ude efter dem – og om den onde kraft, der jager dem, er en af deres egne? Blandt de medvirkende er Liana Liberato, Haley Ramm, Ajiona Alexus, Brianne Tju, Peyton List, Dylan Sprayberry, Jordan Rodrigues, Brent Rivera og Dorian Brown Pham.


BEFOREIGNERS
Premiere 21. august
HBO Nordics første norske serie har Nicolai Cleve Broch (Max Manus) og Krista Kosonen (Blade Runner 2049) i de bærende roller. Det er Anne Bjørnstad og Eilif Skodvin (Lilyhammar), der har skabt serien, og Jens Lien (Den brysomme mannen) har instrueret alle seks episoder. Et sælsomt lysfænomen indtræffer over hele kloden. Kraftige lysglimt forekommer i havet, hvorefter forhistoriske mennesker pludselig dukker op. De kommer fra tre forskellige tidsaldre: Stenalderen, Vikingetiden og slutningen af 1800-tallet. Ingen forstår, hvordan det kan lade sig gøre, og folkene fra fortiden - kaldet ”beforeigners” - har ingen erindring om, hvordan de er endt der.


THE AFFAIR
Sæson 5 får premiere 26. august
Femte sæson følger eftervirkninger fra sidste sæsons forfærdelige begivenheder, og seriens karakterer forsøger alle at finde fodfæste i en ny virkelighed, hvor de må leve med konsekvenserne af deres handlinger. Helen (Maura Tierney) kaster sig ud i et nyt, intenst forhold med en karismatisk filmstjerne (spillet af danske Claes Bang), der tilbyder hende alt det, hun tidligere har savnet. Samtidig prøver Noah (Dominique West) at sluge sin stolthed og jalousi og tager sig istedet af familien i Helens fravær. Men netop som tingene virker til at have stabiliseret sig, roder et møde med fortiden op i det hele. I denne sæson medvirker desuden Anna Paquin (HBOs True Blood) som Alison og Coles nu voksne datter, der sætter sig for at finde ud af, hvad der skete med hendes mor dengang.


POWER
Sæson 6 får premiere 26. august
James “Ghost” St. Patrick har det hele: En smuk kone, et penthouselejlighed på Manhattan og New York hotteste nye natklub – Truth. Da dens succes vokser, vokser Ghosts planer om at bygge et imperium også. Der er blot et problem: Når han ikke er i klubben, står han i spidsen for byens mest indbringende narkonetværk, der kun sælger til de rige og magtfulde. Ghost er blevet forført af drømmen om et liv, der respekterer loven, så spørgsmålet er, om han kan ændre løbebane? Blandt de medvirkende finder man Omari Hardwick, Naturi Naughton, Joseph Sikora, Lela Loren og Curtis "50 Cent" Jackson.
Brugeravatar
Af Naiera
#301205 Bouillons - det største nye madprogram.

Jeg har Showtime-udvidelse indtil engang i september og er netop (endelig) blevet færdig med House of Lies, så jeg tror lige jeg snupper The Loudest Voice med.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#301211 Suits er kørt i hegnet og grænser pt. til det latterlige. Billions er stadig på rette spor, men de skal altså til at få afsluttet den serie før den lider samme skæbne. Det virker lidt som om, at de har forsøgt at reboote Billions med afslutningen denne sæson, så det bliver spændende at se, hvad næste sæson byder på.