Debat af streamingtjenester, priser, indhold og kvalitet. F.eks. Netflix, HBO, TV2 Play, Viaplay, iTunes m.fl.

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

#342083
Rasmus Larsen skrev: 28. apr 2022, 07:34 Lovesick skifter korrekt til 50Hz hos mig. Også Drive to Survive.
Det er også et virkelig underligt problem. Det skal selvfølgelig kigges nærmere på. Jeg mener bestemt, at jeg har haft skiftet til 50Hz med match frekvens efter jeg smed en HDFury Vertex 2 på, inde i DR-appen, så måske hænger jeg bare fast i en version af Netflix-appen, som alle andre har fået opdateret O-O
#342100
har tjekket waoo Web tv som skifter korrekt til 50 Hz og dynamik område.
filmstriben og golf tv skifter ikke Hz og dynamik område
har desværre ikke mulighed for at tjekke fps
#342104
Naiera skrev: 28. apr 2022, 05:00Det er ufatteligt så meget ligegyldigt lort du kan lukke ud.
Der er ingen grund til at blive tøsefornærmet. Når du skriver: "Netflix understøtter ikke længere match frekvens ved 50Hz-indhold, som f.eks. Sex Education, Lovesick og Derry Girls.", så bliver det i en tråd der handler om tjenesternes indhold af materiale med korrekt frekvens, let at misforstå det som om tjenesten ikke længere har materiale i den rette frekvens. Og så er det da bestemt ikke "ligegyldigt lort", at jeg så går ind og specificerer 1: At Netflix opgave er at have indholdet liggende i den rette frekvens og at de ikke har ændret noget hvad den status angår. 2. at de nævnte titler i realiteten faktisk er 25 fps titler og 3. At jeg (tillige med andre i tråden) fortsat får indholdet matchet.

Det kan enhver som udgangspunkt så bruge til at verificere at Netflix fortsat har indholdet liggende i korrekt frekvens, at det faktisk er 25 fps og ikke 50 det ligger som (hvilket formentligt også gælder filmstriben), og at man, hvis man ikke får matchet sin framerate, nok skal fokusere på status i sin egen afspiller eller afspillerkæde.
Senest rettet af TBC 20. maj 2022, 18:18, rettet i alt 1 gang.
#342748
mkirkelund skrev: 25. maj 2022, 15:07 Hvordan ser det ud med Youtube?
YouTube har som minimim 23,976, 24, 29,97, 50 og 59.94 fps materiale liggende

Frameraten kan automatches på en Shield med brug af appen Refresh Rate. Til gengæld kan Shielden lige som ATV 4K Gen 1 ikke afspille HDR, da disse afspilleres videochip er designede før og uden VP9 profile 2, som kræves for decodning af color depth 10–12 bit, ved chroma subsampling: 4:2:0. HDR encodet som VP9 profile 2 kræver med andre ord et nyere TV eller en nyere streamingbox der har profile 2 - som så til gengæld oftest (2022) ikke har automatisk framerate skift.

Den imho nemmeste måde at modtage BÅDE HDR fra YouTube på OG samtidigt relativt hurtigt at kunne matche frameraten manuelt, hvis man skal se en længere video, er med en PC - der er formenligt også playere til PC der kan automatche frameraten fra YouTube for en, men det har jeg ikke sat mig nærmere ind i.
#344384
Seneste opdatering af YouTube appen åbner for match af SDR/HDR.

Dermed kan man, hvis man har Apple TV 4K 2021 (kun 2021-udgaven), nyde YouTubes HDR uden hele tiden at skulle køre boksens videooutput i HDR.

Appen matcher også billedfrekvens, men folkene hos YouTube har godt og grundigt gjort det til en elendig brugeroplevelse. Jeg ved ikke hvordan de har formået at fejle på denne måde, men YouTube laver nyt HDMI-handshake selv når Apple TV 4K står på den rigtige frekvens. Dvs. har man sin Apple TV 4K stående til 4K 60Hz, så får man sort billede ved opstart selvom videoen er i 30fps. Det er naturligvis ikke nødvendigt, da det allerede matcher. I praksis betyder det, at der før og efter alle videoer – selv YouTubes uendelige strøm af reklamer – fremkommer sort skærm i 1-2 sekunder. Det er en ret frustrerende brugeroplevelse – oven på en i forvejen tiltagende frustrerende reklame-tjeneste.