Debat om digitale tv-kanaler, HDTV og alt hvad der vedrører modtagelse af tv-signaler
Brugeravatar
Af Axlon
#247579 Der kører i øvrigt en tilsvarende tråd hos recorder.dk, hvor der er en der også har problemer med bland selv kanaler.
Her blev jeg opmærksom på at Yousee er gået over til QAM256 i stedet for QAM64, for at kunne presse mere data igennem på samme kanal.
Det betyder også at kravet til signalet og modtageren er noget højere.
Måske dit fjernsyn har problemer med at modtage QAM256.
Jeg går ud fra at Yousee teknikeren har checket dit signal ved dit TV.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#247581
Axlon skrev:Måske dit fjernsyn har problemer med at modtage QAM256.


Enten virker tuneren eller også virker den ikke, når man snakker en frekvens midt i frekvensspektret. Om det har den ene eller anden modulation har ikke noget at sige inde i selve tuneren - men et 256QAM signal er mere følsomt for udefrakommende støj end 64.

Så igen - fejlen er ikke i tv'et men noget der går galt inden at det kommer til tv'et
Af tvnoobie
#247593 Tak for tilbagemeldingerne. Mit Samsung TV fra 2010 kan ikke vise SNR (Signal/Støj ratio). Jeg får dog mulighed for at tilkoble et andet fjernsyn, når jeg låner et af min bror. Kabel ombyttes også som forsøg.

Hvad angår indstråling fra router, så var det med et andet/gammelt kabel. Det nuværende kabel er Yousee-certificeret.

Hvad angår service-stil, så ser det ud til, at strategien er forskellig i Norge og DK. Det er det indtryk, man efterlades med.

Min konklusion på alle de fine kommentarer er, at det er en vanskelig fejl, som er svær at løse. Teknikerens forklaring er let, men næppe sandsynlig. Vi får se, om et andet fjernsyn kan tage kanalen på 458 MHz.
Brugeravatar
Af HrJensen1
#247604
tvnoobie skrev:Vi får se, om et andet fjernsyn kan tage kanalen på 458 MHz.


Man kan ikke altid regne med det, da der godt kan være marginale forskellige på tunerne i tv'et - selv på 2 helt ens modeller.

Men du får da i hvert fald en rettesnor - for hvis den heller ikke kan tage 458, så er den helt galt. Men det er ikke nogen 100% garanti for at tv er iorden eller ej
Af tvnoobie
#248786
Axlon skrev:
Der kører i øvrigt en tilsvarende tråd hos recorder.dk, hvor der er en der også har problemer med bland selv kanaler.


Interessant at andre har tilsvarende problem! Hvad angår QAM fik jeg oplyst, at jeg skulle fortsætte med QAM64.

Jeg har på mit fjernsyn fundet et sted med signaloplysninger. Det viste en signale styrke på 65 (samme niveau som på de fejlfrie kanaler). Bitfejlraten var 0 på de gode kanaler men lå og svingede mellem 35 og 95 på TV Zulu! Det tyder i min optik på, at det er signalet og ikke TV'et. Teknikeren dokumenterede kun signalstyrken overfor mig, intet om bitfejlraten.
Af tvnoobie
#248787
Jeg vil dog sige det ret enkelt burde kunne være muligt at påvise om der er fejl i signalet med en måler. Måske er det hvad Yousee manden forsøgte at vise dig som du skriver.

Hvis du via dit TV kan få vist tekniske informationer om bitfejl kunne det være interessant. Tilsvarende kunne du prøve at koble andet TV til hvis muligt.

Der kan være noget med signal niveauerne som kan få nogle TV/målere til at vise forskelligt resultat. Men så ville jeg dog forvente det ikke kun var på en kanal.[/quote]


Hej
Jeg har fundet oplysninger om signal på mit tv. Den fejlramte Zulu kanal har ca samme signalstyrke som de øvrige (fejlfrie) kanaler, dvs omkring 65. Men TV Zulu har bilfejlrate på 35-95, mens de fejlfrie kanaler har 0!

Teknikeren viste mig kun oplysninger om signalstyrke, ikke om bitfejlrate. Og hans udstyr kan måske være stærkere til bitfejlkorrektion?

ps: i går den 28/3 så jeg en TDC tekniker ved det lokale TV skab i flere timer. Og nu har jeg udover Zulu-problemer også problemer med TV2 sport! Samme type af pixelering og bitfejlrate.
Brugeravatar
Af fjeldAben
#248789 som jeg kan se i det her dokument(link nederst) skal kabel-tv installationer dimensioneres til 63-74dBmicroVolt +/- 3dB. så hvis det er signalstyrken i dVmicroV den måler, er du ok. Og den samme besked får du fra tekniker. Derfor mere sandsynlig det er støy, som ikke er mega nemt uden udstyr til at måle.

fejlkorreksjon gør din modtager nesten uanset, det er mest avhengig af om du modtager en stor nok del af den kodede information til at kunne genskabe billedet (korrekt). Hvis du ser pixelering eller feil i billede, er det pga manglende/fejltolket information, ikke manglende regne/data kraft eller bedre fejlkorreksjon. Det er ingen løsning på dit problem, men måske lidt forståelse.

efter omlægning er disse kanaler på 458mhz:
106: Zulu (id=420, QAM=256) TV 2 Zulu (HD)
108: News (id=840, QAM=256) TV 2 NEWS
149: TV2Sp (id=2810, QAM=256) TV 2 SPORT
107: Charli (id=2860, QAM=256) TV 2 Charlie
122: TV2Fri (id=500, QAM=256) TV2 Fri (HD)

har du en eller flere af disse kanaler? med eller uden bitfejl?

http://www.eriksminde.dk/files/5/2_afo_ ... r._1.1.pdf

kanal listen er ikke fra yousee, men en yousee bruger herfra:
https://forum.yousee.dk/kabel-tv-8/hvad ... teline.asc

452,5 - 460 Mhz benyttes i danmark af Net1 til at levere mobilt bredbånd, så der er masser af "støy" i de frekvenser.
side 114:
https://erhvervsstyrelsen.dk/sites/defa ... olonne.pdf