Har du spørgsmål eller kommentarer til vores anmeldelser, kan du finde en tråd for hvert anmeldt produkt her.
Brugeravatar
Af KasperResen
#289022 Ved Dolby Vision er kontrasten indstillet til maksimal og gamma til 0. Bør man flytte kontrasten til 90 og gamma til -1, som I har gjort ved Cinema Pro-billedindstillingen I jeres anbefalede kalibreringsindstillinger, for at få et mere 'korrekt' billede?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#289024 Nej. Skærmen laver selv en omregning fra den indstilling, der er foretaget i SDR, så det passer i HDR. Hvis du synes skærmen er for mørk eller lys, så kan du justere på gamma, men en værdi på 0 svarer til et lidt lysere billede end -1, så du skal være OBS på, at du gør billedet mørkere ved at forskyde den nedad.
Brugeravatar
Af KasperResen
#289032
Torben Rasmussen skrev:Nej. Skærmen laver selv en omregning fra den indstilling, der er foretaget i SDR, så det passer i HDR. Hvis du synes skærmen er for mørk eller lys, så kan du justere på gamma, men en værdi på 0 svarer til et lidt lysere billede end -1, så du skal være OBS på, at du gør billedet mørkere ved at forskyde den nedad.


OK. Så dvs. at hvis jeg normalt bruger cinema pro med kontrast 90 og gammaniveau på -1, så omregner fjernsynet dette til Dolby Vision-niveau selvom gamma nu er 0 og kontrast max? Når jeg ser almindelig HDR10 så bliver den på Cinema Pro og beholder kontrasten på 90 og gamma på -1, men slår selvfølgelig XDR til max og HDR-farverum til. Men Dolby Vision har jo sin helt egen billede-profil
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#289033 Ja, det er ikke samme overføringsfunktion, som bruges til SDR og HDR så kontrast og gamma har forskellige betydning i de to tilstande.
Brugeravatar
Af KasperResen
#289055 Tak for hjælpen. Og tak for for jeres gode anmeldelser herinde. Må indrømme at jeg er svært begejstret for Sony XF90. Af et LCD-tv har den virkelig høj billedkvalitet. Flotte naturlige farver, flydende bevægelse, rigitg god kontrast, dyb sort og stærkt lysniveau (uden at gå over gevind, så man skal sidde med solbriller på *host* Samsung *host*). Valget stod mellem XF90, AF8 og Samsungs Q8DN. OLED blev fravalgt pga. vores lyse stue. Og det eneste punkt, hvor Q8DN var XF90 overlegen var i forbindelse med Tizen-brugerfladen og håndteringen af refleksioner. XF90 er et imponerende fjernsyn inden for sin prisklasse. Synes faktisk at den på flere punkter næsten kan bide nogle af LCD-topmodellerne som Q9FN og den nye ZF9 i knæhaserne. Og til en væsentlig lavere pris. Så længe man bruger et Apple TV i stedet for den indbyggede Android-platform.
Brugeravatar
Af George1
#289071
KasperResen skrev:Tak for hjælpen. Og tak for for jeres gode anmeldelser herinde. Må indrømme at jeg er svært begejstret for Sony XF90. Af et LCD-tv har den virkelig høj billedkvalitet. Flotte naturlige farver, flydende bevægelse, rigitg god kontrast, dyb sort og stærkt lysniveau (uden at gå over gevind, så man skal sidde med solbriller på *host* Samsung *host*). Valget stod mellem XF90, AF8 og Samsungs Q8DN. OLED blev fravalgt pga. vores lyse stue. Og det eneste punkt, hvor Q8DN var XF90 overlegen var i forbindelse med Tizen-brugerfladen og håndteringen af refleksioner. XF90 er et imponerende fjernsyn inden for sin prisklasse. Synes faktisk at den på flere punkter næsten kan bide nogle af LCD-topmodellerne som Q9FN og den nye ZF9 i knæhaserne. Og til en væsentlig lavere pris. Så længe man bruger et Apple TV i stedet for den indbyggede Android-platform.


Man kan godt skrue ned for lys styrken på et Q8DN 8-)