Debat og råd om TV-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærme

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

Af alexjensen
#305437
Jeg skal bruge 2 nye TV (med T2-tuner) i.f.m. skift til Boxer. Søger lidt gode råd/forslag, så derfor denne tråd.

TV 1:
Skal bruges til almindelig TV i køkkenet og skal ikke være særlig stort (maks. 24 tommer). Jeg har p.t. kig på denne:

https://www.bilka.dk/elektronik/tv/alle ... /100288864

Hvad tænker i om det? Er der et bedre bud/kvalitet i samme størrelse og nogenlunde samme prisklasse?

TV 2:
Skal bruges i soveværelset. Det nuværende er 32 tommer så udgangspunktet er det samme størrelse, med mindre der er noget en størrelse op, der ikke er til at komme uden om. Det skal bruges til almindelig TV (inkl. sport/fodbold), Chromecast og gerne have app til f.eks. ViaPlay.

Jeg er mere i tvivl her, da det skal være nogenlunde kvalitet. Har fundet et par bud:

https://www.bilka.dk/elektronik/tv/alle ... /100288866

https://www.computersalg.dk/i/5727805/p ... 81-3-cm-32

Bedre bud? Gode råd? Alt modtages med kyshånd.

De to TV skal først bruges medio december, så hvis i tænker der er noget, jeg bør holde øje med til f.eks. Black Friday, så er det jo oplagt.

På forhånd tak for alle input!

Alex
Af Grandahl
#305439
Nr 1 virker ok.. Det vigtigste er at du finder en med Full HD hvilket der er i det eksempel du selv har fundet...
Nr 2 til soveværelset, Har du et budget, eller har du plads... 32” får ingen opmærksom fra producenterne, det er ofte flere år gamle komponenter.. Du er allerede bedre hjulpet i 40” eller endnu bedre med en endnu større tv..
Af Grandahl
#305440
OBS Black Friday er lige om hjørnet
Af Grandahl
#305441
Nu er præferancer forskellig hos folk.. Nogle er glade for Ambilight hos Phillips og lader måske det være afgørende.. Til de mindre LCD tv er jeg mest til Samsung grundet VA panel, samt at den er hurtig i opstart, kanalskifte, Tizen smart tv kører hurtigt og smooth.. Her er oplevelsen hos Phillips og en del Sony tv det modsatte, de er langsomme.

Samsung tv jeg ville holde øje med Black Friday ville være NU eller RU 7 og 8 serien samt Q6 serien
Af nilsson
#305444
du skal lige være klar over, at lyden fra det lille Philips ikke er meget bevendt, har det selv--bruger det selv, dog som pc-skærm. billedet er ok især til prisen
Af alexjensen
#305451
Grandahl skrev:Nr 1 virker ok.. Det vigtigste er at du finder en med Full HD hvilket der er i det eksempel du selv har fundet...
Nr 2 til soveværelset, Har du et budget, eller har du plads... 32” får ingen opmærksom fra producenterne, det er ofte flere år gamle komponenter.. Du er allerede bedre hjulpet i 40” eller endnu bedre med en endnu større tv..
Budgettet til soveværelset ligger omkring 3.000 og måske lidt mere, hvis det rigtige dukker op. Vedrørende størrelse så kan det måske gå med omkring 40 tommer men så heller ikke mere. Har du gode forslag så kom endelig med dem ;-)

Ved godt Black Friday kommer lige om lidt, så det vil være oplagt at købe noget der.
Af alexjensen
#305452
Grandahl skrev:Nu er præferancer forskellig hos folk.. Nogle er glade for Ambilight hos Phillips og lader måske det være afgørende.. Til de mindre LCD tv er jeg mest til Samsung grundet VA panel, samt at den er hurtig i opstart, kanalskifte, Tizen smart tv kører hurtigt og smooth.. Her er oplevelsen hos Phillips og en del Sony tv det modsatte, de er langsomme.

Samsung tv jeg ville holde øje med Black Friday ville være NU eller RU 7 og 8 serien samt Q6 serien
Jeg har ingen præferencer for Phillips, og de 2 eksisterende TV er faktisk Samsung. Er lidt forvirret over alle de forskellige modeller, så har du et par forslag til de to forskellige, jeg er på jagt efter? Som skrevet før kan det "store" måske godt klemmes en størrelse op, hvis det giver god mening.
Af alexjensen
#305453
nilsson skrev:du skal lige være klar over, at lyden fra det lille Philips ikke er meget bevendt, har det selv--bruger det selv, dog som pc-skærm. billedet er ok især til prisen
Tak for info. Har ingen præference for Phillips, det var bare et jeg stødte tilfældigt på. Hvis jeg bør kigge på andre mærker så gør jeg gerne det ;-)
Af alexjensen
#305456
PeterD skrev:Et Sony til 2700 kr lyder også som noget du kunne undersøge nærmere..

Deres billedbehandling og farvenuancer skulle være fin, men det fåes ikke mange steder..

https://www.foetex.dk/elektronik/tv/all ... pYEALw_wcB

Måske kan dette bruges:

https://www.flatpanels.dk/fokusartikel. ... 1285931399

https://www.sony.co.uk/electronics/supp ... s/00126919
Kan ikke lige få linket til at virke. Men det må være dette:

https://www.foetex.dk/elektronik/tv/all ... /100241670

Har aldrig selv haft Sony TV, så hvis nogen har mening om dette, så meld gerne ind.
Af Grandahl
#305461
Alex Jensen med Samsung 7 og 8 serien mener jeg at de hedde RU7005, en variant af denne kunne hedde 7475, men det er stadig 7 serien hvor der kan være små forskelle.. Ru8005 eller Nu8005 er 8 serien, en variant til denne kunne hedde 8045 f.eks.. Men stadig samme panel.. Samsung Q6 er der ikke varianter på..

Du kan evt kikke på denne side og blive lidt klogere.

https://www.flatpanels.dk/artikel.php?s ... 1556009352

De modeller der starter NU er 2018 modeller, RU er 2019
Af alexjensen
#305468
Tak for input indtil videre. Har været ved at måle lidt op og det går også hvis TV nr. 2 bliver 40/43 tommer. Så jeg vil forsøge at holde øje med priser (3-4.000) og modeller inden Black Friday. Ser i noget rigtig spændende, hører jeg gerne fra jer ;-)
Af Supergris
#305469
Grandahl, hvorfor ser du det som det vigtigste, at et 24" TV til køkkenet, der sikkert aldrig skal benyttes til andet end at lejlighedsvis smugkiggeri af TV-kanaler, har Full HD?

Opløsningen på sådan en lille skærm, til det den skal benyttes til, har så uendelig lidt at sige om den generelle billedkvalitet, at det for mig er noget af det, der kommer allersidst...
Af Grandahl
#305477
Oplever det som en rettesnor der er nem at forklare.. Det er ikke så meget med opløsningen, men at jeg ser at de tv der er HD Ready simpelthen har virkelig gamle komponenter og det generelle billed i dem er i den meget lave ende.
Af PeterD
#305481
Grandahl skrev:Oplever det som en rettesnor der er nem at forklare.. Det er ikke så meget med opløsningen, men at jeg ser at de tv der er HD Ready simpelthen har virkelig gamle komponenter og det generelle billed i dem er i den meget lave ende.
Hmm...Er det en holdning som deles af de andre eksperter herinde.

Er billedet på et ikke Full HD skærm ved DVB-C tuner bare ikke særlig god til normalt tvkiggeri og hvorfor ikke?
Af Supergris
#305487
Jeg tror, han mener, hvis TVét har Full HD, er der en "god" chance for, det øvrige også er i orden, hvilket jeg dog ikke selv betragter som en særlig pålidelig rettesnor.
Hvilket TV, der kan anbefales, er vel det, der lige er tilbud på, i den pågældende uge man er på udkig, med mindre, der er specielle funktioner, eller et specielt mærke man går efter, da udviklingen nærmest er gået i stå, når det gælder TV i denne størrelse.
Jeg tvivler på, der er meget forskel på billedkvaliteten, så længe man holder sig til et af de kendte mærker...
Af Grandahl
#305502
Ja noget i den retning Supergris, jeg gad bare ikke skrive hele forklaringen, og jeg har intet at have det i.. Men talte med en mand af “branchen” ja det er nok ved at være et par år siden. Han fortalte at de tv der var HD Ready havde virkelig gamle komponenter ift. de øvrige, så dem skulle man gå uden om. Der var tale om de små skærme, der ikke får megen opmærksomhed af producenterne.

Så min pointe var bare at vælge et tv der var full HD af den årsag.. og enig det er vel bare at tage en med et godt tilbud på i den størrelse.
Brugeravatar
Af bbplayer
#305574
Du skal nok være opmærksom på at vælge elgiganten fremfor bilka der, service , reklamationsret på 30 dage er værd at gå i en anden butik for. Prisen er den samme.