Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv

Redaktører: AndreasL, Moderatorer

By børge.svendsen
#299831
Købte sidste dag et 75nu8005 samsung i Elgiganten men syntes ikke jeg er tilfreds der kommer lyde fra bagbeklædningen som nogle knirke lyde virkelig belastende og så er det som om der lyser for meget hvad kan man kalde det lightbleed ind over skærmen i højre hjørne selvfølgelig kan der være noget lightbleed på kantbelyst tv men resten af tv kanten er rimelig taknemmelig har tænkt mig at levere det tilbage men hvad skal man så købe nogle med samme erfaring vedrørende nu8000? Gav 12000 for det
By PeterD
#299843
Samsung er ofte Elgiganyens hofmærke og foretrækker folk køber Samsung eller LG

Syntes du skal have dine penge igen og købe noget andet og måske bedre for ingen kan være tilfredse med noget som ikke er i orden.

Håber Samsung får styr på deres produkter inden de havner hos kunden, og Elgiganten er bare ligeglade..
By Globulus
#299846
https://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/nu8000

Under Build Quality:

"The overall build quality is average, nearly identical to the MU8000. It is almost entirely made of plastic but feels solid. We haven't experienced any quality issues.

Update 07/31/2018: A few readers are reporting a clicking sound issue. From our investigation it seems to come from heat expansion of the back cover. We think that once the TV is warm enough it should settle down."

Og:

https://drive.google.com/file/d/1Z7Ev1u ... vO0e5/view

Og:

https://www.amazon.co.uk/Samsung-75NU80 ... B07KMMSVWQ

"cheaply made, crackling noises from plastic contraction last for an hour after tv have been switched off."

Og hvis vi skal gå direkte til kilden:
https://www.samsung.com/in/support/tv-a ... off-my-tv/
https://www.samsung.com/us/support/trou ... G01108743/

Men Samsung-haderne skal ikke tro, at de her har fundet endnu et argument mod at købe dette mærke.

Sony: https://www.sony.co.uk/electronics/supp ... s/00090112

"In case your TV is in standby or playing while sound is muted, it may be that a strange noise (clicking, cracking, rattling) can be heard from time to time.

This noise is simply the result of the mechanical contraction and expansion of certain parts inside your TV. This noise may be heard during playback, up to one hour after powering off, or when powering on the TV from the cold. Please be aware that this symptom is perfectly normal and cannot be remedied by Sony."

LG: https://www.lg.com/us/support/help-libr ... 6685174637

"The noise may be caused by the cabinet expanding or contracting due to varying temperatures."

Du kan måske minimere risikoen for at få dette problem, hvis du køber et TV fra "øverste hylde", et OLED TV eller måske et mindre TV som sluger knap så megen strøm og dermed ikke afgiver så megen varme. Du skal ikke nødvendigvis kigge efter et andet mærke, men en helt anden konstruktion.
By George1
#299848
Samsung knirker hverken mere eller mindre end andre LCD skærme, måske du har fået et mandags eksemplar.
By Grandahl
#299861
Det kan være gældende for dem alle sammen, Hård plastic der giver sig i varmeforskelle er almindeligt desværre.
By PeterD
#299953
Supergris skrev:Vel et nærliggende alternativ:

https://www.power.dk/tv-og-billede/flad ... ricerunner

Ikke sikker på, tilbuddet holder efter weekenden, så måske skal du være hurtig?
Egentlig meget gode anmeldelser.

https://lydogbillede.dk/test/tv/55-4k-l ... -55fx780e/

Det havde jeg ikke ventet af det snart ukendte mærke i butikker som Elgiganten og Wupti..men det er jo også en pris, men du kan gå ud med +2000 kr på kontoen i forhold til dit nuværende.

Lidt mere fra forummet her:

viewtopic.php?f=2&t=48044&view=unread
By Grandahl
#299956
Tjaaa.. Ved sku ikke, hvis man er vandt til Samsung der kører stærkt på alle måder og er innovativ og moderne.. Det står sku i kontrast til den pana som har en målsætning til + 60 årige, eller hvis mangler gensynsglæde med 90`erne. Synes det er op af bakke med Pana desværre..

Ville evt sende dit tv tilbage og prøve en anden 8005, det er et godt tilbud i den størrelse.. Uanset hvilken kantbelyst skærm du får i den størrelse vil der være lysforskelle.. Men graden kan selvfølgelig svinge.
By PeterD
#299965
Grandahl skrev:Tjaaa.. Ved sku ikke, hvis man er vandt til Samsung der kører stærkt på alle måder og er innovativ og moderne.. Det står sku i kontrast til den pana som har en målsætning til + 60 årige, eller hvis mangler gensynsglæde med 90`erne. Synes det er op af bakke med Pana desværre..

Ville evt sende dit tv tilbage og prøve en anden 8005, det er et godt tilbud i den størrelse.. Uanset hvilken kantbelyst skærm du får i den størrelse vil der være lysforskelle.. Men graden kan selvfølgelig svinge.
*SUK*

En gang fejl, altid fejl.

Hvorfor gå tilbage til en fuser? Men nu er det jo Elgiganten og de har deres hofmærke.

Innovativ og moderne?

Ja ok, hvor meget Fanboy er der lige over den kommentar?

Hvis man skal have noget moderne så er det OLED, men nå nej. Det kan Samsung jo ikke finde ud af. De er stadig fanget i LCD tiden uanset hvor mange nye ord de finder på... ;)
By Globulus
#299974
Grandahl skrev:Tjaaa.. Ved sku ikke, hvis man er vandt til Samsung der kører stærkt på alle måder og er innovativ og moderne.. Det står sku i kontrast til den pana som har en målsætning til + 60 årige, eller hvis mangler gensynsglæde med 90`erne. Synes det er op af bakke med Pana desværre..

Ville evt sende dit tv tilbage og prøve en anden 8005, det er et godt tilbud i den størrelse.. Uanset hvilken kantbelyst skærm du får i den størrelse vil der være lysforskelle.. Men graden kan selvfølgelig svinge.
1. Hvad mangler du i en Panasonic i forhold til en Samsung? Reklamer på hjemme-menuen? Et TV's fornemste opgave er at kunne skifte hurtigt mellem flow-TV kanaler og så den HDMI-port, hvor man har sin ATV 4K-boks tilsluttet.

2. Nu handler denne tråd jo først og fremmest om byggekvalitet og her kan jeg nævne, at UE75NU8005 uden fod vejer 36 kg mens TX-75FX780 - også uden fod - vejer 54 kg. De ekstra 18 kg er jo nok brugt på noget mere metal. Jeg tvivler på, at der vil være stor forskel på knirkeriet hvis man blot ombytter en NU8005 til et andet eksemplar af samme model.
By Small
#299980
Jeg har et KD55-XF9005 fra sony. Det kommer også med nogle "klonk" engang imellem.
Så hvis du er overfølsom for dette skal du også holde dig fra dette.
By PeterD
#299982
Small skrev:Jeg har et KD55-XF9005 fra sony. Det kommer også med nogle "klonk" engang imellem.
Så hvis du er overfølsom for dette skal du også holde dig fra dette.
Til gengæld nyder du et godt billed til film og sport.
By Grandahl
#299994
Jeg har lige skrevet hvad jeg ikke gider opleve når jeg køber et nyt tv Globulus, jeg vil ikke åbne et nyt tv og sidde med fornemmelsen af at blive slået tilbage i tiden, deres interface er forældet, Jeg synes ofte de ligner noget til pensionister.. Det er no go for mig.

Det har jeg vel lov at have en holdning til.

PeterD du snakker som du har forstand til, du har aldrig været ude af dit klubværelse for at se hvordan de tv forskellige præsterer.. Samsung er innovative, de er moderne, de udvikler.. Deres fjernbetjening er f.eks langt foran de fleste andre producenter.. Jeg har selv en OLED fra LG i stuen og ønsker den billedkvalitet, men det er 2 forskellige ting, noget som du ikke begriber, prøv at komme ud af dit klubværelse og kom ud i virkeligheden og se forskellene i stedet for dit evindelige ævl.
By hunden
#300019
Jeg vil give peterd ret, samsung er noget mærkeligt noget.
Har en bekendt der købte samsung tv ,der var ikke andet en bøvl.
By Globulus
#300020
Grandahl skrev:Jeg har lige skrevet hvad jeg ikke gider opleve når jeg køber et nyt tv Globulus, jeg vil ikke åbne et nyt tv og sidde med fornemmelsen af at blive slået tilbage i tiden, deres interface er forældet, Jeg synes ofte de ligner noget til pensionister.. Det er no go for mig.

Det har jeg vel lov at have en holdning til.
Og nogle vil gerne have noget mere enkelt - uden nødvendigvis at være pensionister.

Hvis du skifter TV hvert andet år kan jeg godt se din pointe, men for andre, der gerne vil beholde deres TV i 5+ år eller for den sags skyld gerne vil have en god oplevelse her og nu er en ekstern boks en god løsning. Måske først som et supplement og senere af nød.

Mange apparater til og med 2018 - selv fra øverste hylde - har været berygtede for at benytte de billigste SoCs som producenterne syntes de kunne slippe afsted med, med det resultat, at interface og smart-del har været sløv og hakkende i brug. Det skal dog siges, at der er tegn på, at man så småt er begyndt at benytte nye SoCs med et mere acceptabelt bundniveau. Det ændrer dog næppe på, at et TV ikke vil blive holdt opdateret i hele dets levetid.

Mit eget TV fra 2013 er ikke blevet opdateret siden 2016 og smart-delen var aldrig noget at råbe hurra for, så jeg har alle dage brugt en ekstern boks, startende med Apple TV 2 og derefter Apple TV 4 og nu Apple TV 4K.

Derfor: Jeg ville aldrig vælge- eller fravælge et TV på grund af smart-delen. Hvis jeg synes, at Panasonic giver mig de bedst balancerede farver, så til pokker med Firefox OS. Hvis jeg synes Sony giver den bedste bevægelseshåndtering eller jeg absolut skal have et Philips pga Ambilight, så ditto med Android TV.
By Grandahl
#300027
Jamen dine krav til et nyt tv er anderledes end mine Globulus, dem må du selvfølgelig holde fast i.. For mig er det anderledes, hvis jeg købte et Pana tv til mange penge og fik kørt lidt rundt i menuer, smart tv ville jeg kikke rundt i hjørnerne for at se om der er skjult kamera. Jeg vil tænke, er det her det bedste i kan præstere på det område, i gør jer ikke engang umage, som forbruger vil jeg føle mig til grin.. Men nok om det, vi har alle vores præferancer..

Hunden, hvis vi alle hev en eller anden frem vi kender som har oplevet noget dårligt med et mærke, vil der ikke blive solgt mange tv overhovedet.. De har alle fejl.