Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Provinsen
#293739 Godaften.
Først og fremmest en præsentation.
Jeg er ny på forummet, så hvis dette problem allerede er adresseret. Eller omtalt. Så beklager jeg.
Mit spørgsmål lyder: En god ven af undertegnede har oplevet problemer med store lydforskelle på samsung fladskærm anno 2016 model. Den udsender LPCM/Mpeg 2 kanals lyd men lyden skifter ofte voldsomt i volume både op og ned ca hver 5 min. Den er tilsluttet en ældre sony forstærker med 8 og 16 bits dekodning i 2 kanals.
Nogle der ved om Waoo/fibia udsender lyden i VBR? da dette ville forklare en del.
Problemet er især kendetegnet ved følgende kanaler dr1 tv2 og viasat kanaler 3+ mfl. Kan det evt løses ved at tilkoble en forstærker med 24 bit dekoder eller en ekstern dekoder med samme type afkodningsmuligheder Ac3 DTS Mpeg2 LPCM?
Med venlig hilsen Provinsen
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#293742 Det er desværre et problem at lydniveauet fra kanal til kanal varierer. Visse TV har en funktion til at mindske forskellen, men så vidt jeg husker har Samsung det ikke.
Brugeravatar
Af Provinsen
#293745 Godmorgen.
Jeg takker for svaret. Jeg har selv haft et Samsung tidligere. Mindes dog ikke jeg selv var uheldig at støde på dette problem. Kan det tænkes at det er en Firmware/softwareopdatering af skærmen der kan have lavet noget bøvl...?
Tv et´har nemlig været udfordret tidligere grundet en mislykket systemopdatering, det fungerer fint ellers skal det siges.
Brugeravatar
Af hans123
#293746
Torben Rasmussen skrev:Det er desværre et problem at lydniveauet fra kanal til kanal varierer. Visse TV har en funktion til at mindske forskellen, men så vidt jeg husker har Samsung det ikke.


LG har denne funktion og den virker meget fornuftig
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#293747 Jeg mener, at Samsung har tilføjet noget til 2019-modellerne, men jeg er ikke 100% sikker. Ingen af delene hjælper dog trådstarter.

Jeg tror ikke, at det skyldes opdateringer eller mangel på samme. Nok nærmere ændringer hos TV-udbyderen.