Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af bbplayer
#292521 Her er seneste eksempler på opdatering, flatpanels ikke vil fortælle dig om

https://www.samsung.com/dk/support/mode ... U8055TXXC/ - 07/01/2019

https://www.lg.com/dk/support/support-p ... LED77C8LLA - udgivet 17/12/2018

Hvorfra kommer den illision om at Samsung og LG ikke laver opdateringer til deres TV når de er solgt?
Er det sproget eller bare flatpanels som ikke forklarer sig godt nok her, noget er der galt, for opdateringer er der masser af og i flere år.

Bare et faktum med links i forhold til den konkrete og den konstante information om at disse firmaer ikke opdaterer software på deres tv skærme.

Måske mener nogen opgradering, altså en større opgradering som windows 7 - 8 - 10 , eller WebOS 4 til 5 , det er så bare lidt mærkelig måde at skrive, der ikke kommer opdateringer til ens skærm, når de løbende bliver udgivet.
Brugeravatar
Af Pataya
#292523 Tror de fleste er med på præcis hvad der menes. Der kommer sikkerheds- og stabilitetsopdateringer til skærmene, men større features og patches bliver ikke understøttet - som du selv skriver når OS f.eks går fra 4.0 til 5.0.

Den helt korrekte ordlyd ville være 'større opdateringer', men jeg har ikke set folk være forvirret over det i en relevant grad før den her tråd.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292526 Det er naturligvis operativsystemet vi snakker om, som ikke får nogen af de nye features år for år. At et 2018-TV får en sikkerhedsopdatering i samme modelår, som den er udgivet, er næppe en sensation, som trækker forsider. Du får det til at lyde som om vi fortier et eller andet...

Hvis et TV opdateres til nyeste softwareplatform, så vil den også være mere tilbøjelig til at være anvendelig til nye apps fremadrettet og ikke risikere, at ende med en amputeret smart-platform, som ikke kan køre dine yndlings-apps.

En opdateret platform vil også have større chance for at modtage sikkerhedsopdateringer end én man har efterladt i støvet.

Pt. bruger vi vores “stafpoint” til at skabe fokus på et problem, som en del af branchen meget gerne ser tiet ihjel. Vi har forsøgt, at skabe fokus via artikler, men det har ikke rigtig rykket på noget. At de får strafpoint derimod - det lægger de mærke til kan jeg afsløre.
Brugeravatar
Af bbplayer
#292527
Pataya skrev:Tror de fleste er med på præcis hvad der menes. Der kommer sikkerheds- og stabilitetsopdateringer til skærmene, men større features og patches bliver ikke understøttet - som du selv skriver når OS f.eks går fra 4.0 til 5.0.

Den helt korrekte ordlyd ville være 'større opdateringer', men jeg har ikke set folk være forvirret over det i en relevant grad før den her tråd.

Der henvises til den generelle beskrivelse.

Der kommer ingen opdateringer til LG,Samsung skærme.

Så gætter du selv herfra.

Så vidt jeg husker kom DV først på OLED skærmen EFTER udgivelse, så de kan da godt udgive opdateringer som er mere end patches og rettelser og sikkerhedsændringer og reklame fixes. (Det kan jeg så ikke finde bekræftelse på, så måske bare en del bug fixes) :)

Torben Rasmussen skrev:Det er naturligvis operativsystemet vi snakker om

Det er så svaret der gives, som er gæt, når i generaliserer det, uden at skrive resten af denne sætning andre steder.
Senest rettet af bbplayer 4. feb 2019, 15:23, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292529 Sikke noget vås. Vi skriver følgende i hver test, der får strafpoint:
Ændret testparameter: Fra i år ændrer vi en testparameter, der relaterer sig til karakteren for features, som resultat af flere års dårlig praksis i branchen. Såfremt producenten af et givent "Smart TV" ikke kan forsikre Flatpanels om, at tv-platformen i opdateres til næste fulde software-version, fratrækkes 10 point på feature-scoren. Det skal betragtes som et opråb, der forhåbentlig kan skabe debat og ændre på praksis.


Det burde være nogenlunde entydigt hvad fulde software-version dækker over?
Brugeravatar
Af bbplayer
#292531 Rasmus Larsen Mod Morten Lundstrøm • en dag siden
I norden er det kun Android TV, som opdateres. Samsungs Tizen, LGs webOS og Panasonics FirefoxOS opdateres ikke efter køb.

I USA opdateres Roku og FireTV også. Herudover opdateres Apple TV (boksen).
Brugeravatar
Af bbplayer
#292532
Torben Rasmussen skrev:Sikke noget vås.

Noget vås er, når i skriver det men ikke selv tror på det.

Problemet er folk ikke altid læser alle jeres sektioner, eller nogle læser kommentar til et emne men ikke anmeldelser, eller forstår hvad i egentlig påpeger, og som populært skrevet er det skrevne sprog begyndt at misforstås hurtigt og folk misforstår eller tolker på mange forskellige måder, så man skal passe på med hvad man skriver, især når man kalder det vås og henviser til noget i et helt andet indlæg eller artikel som slet ikke er relevant for forum indlæg eller kommentarer som i skriver når i lyster, og ofte falder sammen med samme mål, at de andre platforme ikke får opdateringer, som med de få ord kan hurtigt misforstås når folk dårligt kan kende forskel på HDMI og Komposit eller bare røde og gule kabler. Det skal man også huske.

Og så er det individuelt hvordan en læser det og en anden skriver, og derfor er skribenten ansvarlig for at sikre alle læser så ens som muligt og man udtrykker sig klart og tydeligt, især hvis man skal stå til ansvar for det vås man skriver, fordi man glemmer at det er formuleringen som fejler.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292533 Et par punktummer ville hjælpe på læsbarheden af dine indlæg, men overordnet set, så synes jeg du blæser det op i EkstraBlads-sensationer, at der i et indlæg ikke er skåret ud i pap, hvad man kan læse i alle de anmeldelser og artikler, som har dette fokus.

Om det er i morgen eller om ét år opdateringen mangler er ikke super vigtigt for diskussionen. Om få måneder kan du være ret sikker på, at et LG eller Samsung TV ikke længere får en eneste opdatering relateret til styresystemet, med mindre der er tale om en decideret bug eller sikkerhedsrisiko. De er strandet på den platform de kører nu.
Af Globulus
#292534 LG bidrager til forvirringen ved at skrive "opgradering" mens der i filnavnene står "Update" (opdatering):
https://www.lg.com/dk/support/support-p ... LED77C8LLA

På B8-siden kan de godt finde ud af at skrive "opdatering":
https://www.lg.com/dk/support/software- ... LED55B8PLA

Og så alligevel ikke. Under overskriften "Softwareopdatering" skriver de:

"Software opgraderinger omfatter enhedsdrivere og firmwareopdateringer kun for specifikke modeller. Tjek din instruktionsbog for at afgøre, om dit produkt understøtter softwareopgraderinger."

Et ord eller to ord. Opgradering eller opdatering. Det er som at læse en oversigt over hovedtelefoner/høretelefoner på Elgigantens hjemmeside.

For at skære det ud i pap: http://www.differencebetween.net/techno ... d-upgrade/

En opdatering vil typisk være en modifikation (ude i krogene) af et eksisterende produkt mens der ved en opgradering er tale om en udskiftning af produktet med en nyere/bedre udgave.

Det er nok en bedre definition end blot at se på hvorvidt en opdatering eller opgradering er gratis eller ej. Opdateringer er som regel gratis, men kan principelt godt koste penge, mens en opgradering ofte vil koste penge, men også kan være gratis til et vist punkt.
Brugeravatar
Af bbplayer
#292541 Hele pointen er, at man skal passe på med at skrive SAMSUNG, LG og andre ikke kommer med opdateringer/opgraderinger efter køb. Når det er forkert forklaret. Så kan punktum, vås og andet argumenteret og kaldes vrøvl og andet.

Skal man irettesætte andre når de skriver, det er forkert, så skal man feje for egen dør først. Her er det ikke et enkeltstående tilfælde, og jeg har flere gang påpeget hvordan folk som spørger får at vide, der ingen opdateringer kommer.

Så lad dog være med at tænk større ændringer, og skriv der aldrig kommer opdateringer, for det kan de ikke høre i tænker, eller læse i en anden artikel som i tænker på når i skriver svar til folk.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#292566 Jeg mener, at det fremgår klart, at vi taler om tv-platforme / tv-styresystemer. Hvis der er tvivl, så kan vi naturligvis sagtens tage den dialog, men jeg vil venligst anmode om konstruktive indspark.

Din udlægning af, at vi ikke omtaler opdateringer generelt, er falsk. Vi skriver løbende om firmware-opdateringer, som frigives, men der er forskel på henholdsvis opdatering af firmware og opdatering af tv-platformen (webOS, Tizen, Android TV osv.), ligesom der er forskel på om din grafikkorts driver opdateres eller at Windows får en fuld opdatering.

Her er nogle eksempler:
Panasonic frigiver HDR10+ opdatering til 2018 OLED & LCD TV
Samsung opdaterer 2015 SUHD og UHD-tv med HDMI 2.0a
LG retter "hævet sort" i Dolby Vision på 2016 OLED
LG 2017 OLED har fået Technicolor-profil
Panasonic fikser OLED micro-stutter via firmware-opdatering
Sonys Dolby Vision-opdatering er endelig klar i Europa
LG er begyndt at rulle 'HDR Game mode' opdatering ud til B6 OLED

Du kan finde yderligere eksempler ved at benytte vores søgefunktion.

bbplayer skrev:Rasmus Larsen Mod Morten Lundstrøm • en dag siden
I norden er det kun Android TV, som opdateres. Samsungs Tizen, LGs webOS og Panasonics FirefoxOS opdateres ikke efter køb.

I USA opdateres Roku og FireTV også. Herudover opdateres Apple TV (boksen).


Hvori består det uklare? Tizen, webOS og Firefox OS er styresystemer, som ikke opdateres. 'Android TV' - som Googles tv-styresystem hedder - får løbende opdateringer.
Brugeravatar
Af bbplayer
#292573
Rasmus Larsen skrev:
bbplayer skrev:Rasmus Larsen Mod Morten Lundstrøm • en dag siden
I norden er det kun Android TV, som opdateres. Samsungs Tizen, LGs webOS og Panasonics FirefoxOS opdateres ikke efter køb.

I USA opdateres Roku og FireTV også. Herudover opdateres Apple TV (boksen).


Hvori består det uklare? Tizen, webOS og Firefox OS er styresystemer, som ikke opdateres. 'Android TV' - som Googles tv-styresystem hedder - får løbende opdateringer.

uklare?

Du mener så stadig at en 4.0332 ikke er en styresystems opdatering når den hedder 4.0578 efter en opdatering? Altså.....
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292574 Det er en firmwareopdatering. Styresystemet er præcis det samme før og efter opdateringen. Du har ikke fået nogen nye features, ændringer/forbedringer af GUI, mulighed for installation af iTunes eller AirPlay2, eller andet lækkert, som de nye modeller får. Du har fået rettet nogle bugs eller sikkerhedshuller. Præcis på samme måde, som de fleste af opdateringerne til eksempelvis TVOS også kun er bugfixes mellem de større udgivelser. Men dit Apple TV får opdateringer, som flytter platformen fra én generation til den næste.

Samsung kan jo sagtens finde ud af at opdatere deres telefoner, så de får nyere Android-versioner. Modsat telefonerne, så agter folk dog ikke, at skifte deres TV ud hvert år, så man må jo give dem incitament på en anden måde.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#292575
bbplayer skrev:Du mener så stadig at en 4.0332 ikke er en styresystems opdatering når den hedder 4.0578 efter en opdatering? Altså.....


Hvis du går ind og tjekker versionen af f.eks. Tizen eller webOS efter en sådan opdatering, er den så ændret eller ej? Firmware er ikke et styresystem.
Brugeravatar
Af bbplayer
#292580
Rasmus Larsen skrev:
bbplayer skrev:Du mener så stadig at en 4.0332 ikke er en styresystems opdatering når den hedder 4.0578 efter en opdatering? Altså.....


Hvis du går ind og tjekker versionen af f.eks. Tizen eller webOS efter en sådan opdatering, er den så ændret eller ej? Firmware er ikke et styresystem.

Helt ærligt, den stopper her, jeg tror i skal holde jer til tv anmeldelse og udelade at tale om firmware og operativ system og mikro chip og programmering og disse systemer, og hvad som ligger i en firmware.

En firmware er opbygget af flere dele som data, system, indstillinger, chipset og andet. Når man får disse pkg filer, så kan der være forskellige filer ind i firmware opdateringen, og afhængig af ændring eller bare patch, så kan alt ændres, nogle vil kræve den starter om, nogle har uboot ændringer, eller sikkerheds patches, og alt dette ligger i en firmware, så operativ systemet , data, bios, chip opdatering eller bare nøgler til firmware kan lægges i disse opdateringer.

Hvis i er i tvivl så er der flere sider, som har åbnet disse filer, og pakket system software ud, indbygget apps og data området, sågar uboot er frit tilgængelig, noget af dette direkte via GPL.

Revisionen på opdatering og den information du ser i selve information behøver ikke matche systemet men den ændres, og måske lagde du mærke til jeg kaldte opdatering 4.0332 og ikke 4.02.80 :) Det gjorde du nok ikke, gætter jeg ud fra svaret.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#292581 Vi kan sagtens stoppe den her. Det var dig der ville starte den. VI har ikke tænkt os at ændre måden vi straffer producenterne for, at strande en generation af TV på samme platform, som de lanceres med.

Når du modtager en opdatering, som ruller versionsnummeret med +1 på x i version x.0228, så har vi opnået det vi ønsker.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#292584 Fuldstændig irrelevant for diskussionen. Er du bare stædig eller er du stadig i tvivl om, hvad vi mener, efter vi har forklaret det?

Eller spurgt på en anden måde:
Mener du, at det er acceptabelt, at f.eks. Tizen og webOS ikke opdateres? Hvis du tager et Samsung 2015 TV og sammenligner med et Samsung 2018 TV så mener du vel næppe, at hhv. Tizen og webOS-delen er den samme?

Jeg kan oplyse så meget, at tv-producenterne selv bestemt ikke er i tvivl om, hvad vi mener. Hverken på de nordiske kontorer eller i hjemlandet.
Af Grandahl
#292587 I bund og grund handler det vel bare om at bbplayer synes man skal være konkret i, hvad man skriver omkring opdatering, skære det mere ud i pap..

Egentlig er det vel bare op til en selv hvor meget værdi man ligger i at ens tv skal opgraderes til seneste version hvert år ( Tv’et bliver jo også langsommere af det ofte ), for rigtig mange er det ligegyldig bare nogle få apps virker er mit indtryk.
Andre bruger andre alternativer som Apple Tv og i den dur.
Brugeravatar
Af Rasmus Larsen
#292588
Grandahl skrev:I bund og grund handler det vel bare om at bbplayer synes man skal være konkret i, hvad man skriver omkring opdatering, skære det mere ud i pap..


Har vi ikke gjort det? Som jeg skriver i mit første indlæg, kan vi sagtens tage den diskussion.

I det eksempel, som bbplayer giver her i tråden (som i øvrigt er fra en kommentardebat og ikke en publiceret artikeltekst), synes jeg da, at det fremstår helt klart, at der tales om Android, webOS, Tizen osv.
Brugeravatar
Af bbplayer
#292590 Jeg er ikke i tvivl om at når i svarer folk i fremtiden, så fortsætter den med "Samsung laver ikke opdateringer", så er den ikke længere.

Så konklusionen er, når vi taler tv, årgang 2015, og i taler tv 2019, så er der nok en hardware som også begrænser disse fine system opgraderet dele, som ikke var tænkt på i 2015, og som idag udnyttes og kan forbedre oplevelsen men virker modsat, manglende på en skærm i 2015.

Når man læser anmeldelser er man ikke i tvivl om jeres mening men når man læser forum/kommentarer så kan man altså tvivle , da i jo også her i tråden, har begrundet at firmware , operativ system og revisioner er noget mærkeligt noget som i ikke kan forklare med "X kommer ikke med opdateringer" og så er det nok.

Skal man have den bedste oplevelse med et tv årgang 2012 eller flere årgange før, nyeste i 2019, så skal man huske hardwaren man har, og at denne software er lavet på samme tid, og nyeste 2018 software lavet til den hardware flere år senere. Man kan håbe at nyt operativ system 3 år senere hjælper men så skal man forstå lidt mere om udvikling. Så man kan ønske at de leverer varen men måske er udviklingen og hardware bare mere krævende og skribenter og anmeldere forstår ikke det store billede her.

Let at kræve, svært er, at forstå hvorfor ikke.
Senest rettet af bbplayer 5. feb 2019, 11:03, rettet i alt 1 gang.