Debat og råd om tv-skærme. Alt hvad der handler om køb og brug af fladskærms-tv
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290403 Jeg har slettet dit dobbeltpost. Første indlæg her i forum kræver godkendelse fra en moderator, så det hjælper ikke at skrive mere end én gang (ud over, at spamfilteret så måske sletter det og sætter dig på en sort liste [emoji3]).

Der vil være en del lys på skærmen i std indstillingen, så start med at sætte den i Film-profilen og skru ned for lysstyrken i billedmenuen.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290435 Du kan få skærmen kalibreret, men det koster jo penge. Hjalp ovenstående ikke?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290449 Rtings er en af de seriøse spillere når det kommer til anmeldelser af TV, så ja det kan du roligt prøve.
Brugeravatar
Af bbplayer
#290450
LasseAndersen7 skrev:Mange tak. Har du selv erfaring med at bruge den side til kalibering?

Hvis du ikke kan se om det hjælper efter at du har prøvet, så har du ikke behovet :)

Dumt er, at lade andre overbevise dig om noget er korrekt, bare fordi, det er jo dig som skal se på det efterfølgende.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290496 Så selv hvis du skruer helt ned for lyset, så er den gal?
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290519 Er det irritation af øjnene eller er lyset for skarpt? Q6FN bruger den såkaldte PWM-dimming til at styre lysstyrken, dvs. lyset blinker i stedet for blot at skrue lineær op og ned. Det kan ses på grafen fra Rtings vist herunder
Billede

HVis du er overfølsom for højfrekvent flimmer - hvilket nogle få er - så kan det evt. være forklaringen.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290524 Ja, det kunne godt lyde som om, at du skal finde en som enten har så høj frekvens, at du ikke kan opfatte det eller finde en der slet ikke bruger PWM.

Det bliver nok svært, at finde en model til samme pris, som giver lige så meget value-for-money, men her er et par eksempler (vi er nødt til at gå væk fra Samsung):
Sony XF90 benytter en frekvens der er 3x højere, så det kunne være et bud, men er ikke en garant for, at du ikke vil se det. Sonys øvrige LCD-modeller uden zonestyring skulle være uden PWM, men så matcher de bare ikke Q6 specielt godt mht. overskud rent lysmæssigt til HDR. Og så er der pt. ingen tilbud på Sonys TV, så du kommer til at betale relativt meget for dem.
Alternativet er OLED, som ikke bruger PWM. Her kan du vælge frit mellem LG, Philips og Sony.

LG og Samsung bruger begge PWM ved relativ lav frekvens i deres LCD-TV. Samsung Q8-model benytter en frekvens, som er dobbelt så høj som Q6, men den koster det samme som OLED-modellerne, så der kan du lige så godt tage OLED og være sikker.

Billigste OLED er pt den her:
https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... ?scid=SEM6
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290543 Jeg kan jo ikke sidde og sige med sikkerhed, at det er PWM-frekvensen, som er problemet for dig, så det er med forbehold. Hvis du køber en model med højere PWM-frekvens, så kunne det sandsynligvis hjælpe, men hvis du bare køber en tilfældig model, så vil du med ret stor sandsynlighed bare få en anden, som har samme "problem".

Som nævnt, så benytter Sonys LCD-modeller enten en langt højere frekvens eller også bruger de slet ikke PWM. Det er dog ikke noget du kan se ud fra specs på et stykke papir. Der skal være nogen der har målt på det og rapporteret resultatet.
Brugeravatar
Af Torben Rasmussen
#290578
LasseAndersen7 skrev:Tror du det vil have nogen betydning, hvis jeg køber det tv i stedet for: https://www.elgiganten.dk/product/tv-bi ... ue55nu7105

Hvis det er frekvensen på PWM der er problemet så skal du holde dig fra Samsung - som jeg skrev.